Voleybolda Final biletleri sahiplerini buldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Voleybolda Final biletleri sahiplerini buldu
Haberin Tarihi: 25.1.2014 09:02:00 - Okunma Sayısı:3190 defa okundu.

2013 - 2014 Öğretim Yılı Okullararası Voleybol Gençler (Kız/Erkek) Yarı Final Müsabakaları gruplarında ilk iki sırada yer alan takımların aralarında oynadıkları derece maçları neticesinde son buldu.

Voleybolda Final biletleri sahiplerini buldu

 

            2013 – 2014 Öğretim Yılı Okullararası Voleybol Gençler (Kız/Erkek) Yarı Final Müsabakaları gruplarında ilk iki sırada yer alan takımların aralarında oynadıkları derece maçları neticesinde son buldu.

            Okullararası Voleybol Gençler (Kız/Erkek) Türkiye Yarı Final Müsabakalarında gruplarında ilk iki sırada yer alan takımların aralarında oynadıkları derece maçları neticesinde son buldu. Okullararası Voleybol Gençler Yarı Final Müsabakalarında 4. ve son günde oynanan maçlarda finallere katılacak takımlar belli oldu.

            3 gün süren Okullararası Voleybol Genç Erkekler Yarı Final grup müsabakalarında takımlar oldukça zorlu mücadeleler verdiler ve grupta ilk sırayı almak için çok çalıştılar. A grubunda turnuvanın iyi ekiplerinden İzmir Özel Yamanlar Bedir Şaşal Anadolu Lisesi grup birincisi olarak gruptan çıkarken  grup ikincisi Adana Sabancı Kız Teknik ve Meslek Lisesi oldu. Nevşehir Ürgüp Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Konya Erbil Koru Anadolu Lisesi elendi.

            B grubunda turnuvanın bir diğer iyi ekibi İstanbul Beylikdüzü Okyanus Koleji grubunda birinci oldu. Grupta iyi onuyla dikkat çeken Bursa Ali Osman Sönmez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi de gruptan ikinci olarak çıktı. Antalya Alanya Bahçeşehir Koleji ve Manisa Turgutlu Hasan Ferdi Üzmez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi elendi.

            6 Mart Spor Salonunda 4 müsabakanın yapıldığı turnuvada B grubu 1.'si İstanbul Beylikdüzü Okyanus Koleji A grubu 2.'si Adana Sabancı Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ni 3-0 gibi net bir oyunla mağlup etti. Müsabaka baştan sona üstün olan İstanbul Beylikdüzü Okyanus Koleji final biletini kaparak Okullararası Voleybol Genç Erkekler Türkiye Finallerine gitmeye hak kazandı.

            Bir diğer önemli müsabakada turnuvanın favorilerinden A  grubu 1.'si İzmir Özel Yamanlar Bedir Şaşal Anadolu Lisesi şok bir yenilgiyle B grubu 2.'si Bursa Ali Osman Sönmez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 'ne 3-1 yenilerek Okullararası Voleybol Gençler Erkekler Türkiye Yarı Final Müsabakalarında 3. olarak turnuvayı tamamladı. Etkileyici ve istekli bir oyun sergileyen Bursa Ali Osman Sönmez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi galibiyeti sonuna kadar hak etti ve  Okullararası Voleybol Genç Erkekler Türkiye Finallerine adını yazdırdı.

            Alınan sonuçlara göre B grubu 1.'si İstanbul Beylikdüzü Okyanus Koleji ve B grubu 2.'si Bursa Ali Osman Sönmez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi aldıkları altın değerinde galibiyetlerle Okullararası Voleybol Genç Erkekler Türkiye Finallerinde mücadele etmeye hak kazandı.

            Okullararası Voleybol Genç Kızlar Yarı Final grup müsabakalarında oldukça çekişmeli maçlar oynandı. İlk iki sıranın bir üst tur anlamına geldiği gruplarda favorilerden İzmir Şemikler Lisesi A grubundan birinci olarak çıktı. Manisa Salihli Merkez Anadolu Lisesi grupta ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı. A grubunda Adana Bilfen ve Eskişehir Ted Kolejleri elendi.

            B grubunun ve turnuvanın favorisi İstanbul Sarıyer Doğa Koleji grupta ilk sırayı alırken grup ikincisi Kayseri Atatrük Kız Teknik ve Meslek Lisesi oldu. Ankara Özel Bütük Kolej ve Mersin Tarsus Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi grup aşamasında elendi.

            6 Mart Spor Salonunda oynanan müsabakada A grubu 1.'si favorilerden İzmir Şemikler Lisesi B grubu 2.'si Kayseri Atatrük Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ni rahat bir oyunla 3-0 yendi.Maçı baştan sonu üstün götüren İzmir Şemikler Anadolu Lisesi geçen yılki başarısını tekrar ettirerek Okullararası Voleybol Genç Kız Türkiye Finallerine gitme başarısı gösterdi.

            Turnuvanın favorisi B grubu 1.'si İstanbul Sarıyer Doğa Koleji_, A grubu 2.'si Manisa Salihli Merkez Anadolu Lisesi'ni zorda olsa 3-1'lik skorla yendi. Manisa Salihli Merkez Anadolu Lisesi'nin oldukça dirençli olduğu müsabakada İstanbul Sarıyer Doğa Koleji tecrübesini konuşturarak maçı kazanmayı bildi. İstanbul Sarıyer Doğa Koleji_ bu sonuçla Okullararası Voleybol Genç Kız Türkiye Finallerine adını yazdırdı.

            Alınan sonuçlara göre A grubu 1.'si İzmir Şemikler Anadolu Lisesi ve B grubu 1.'si Bursa İstanbul Sarıyer Doğa Koleji favori olarak katıldıkları turnuvada birinci olarak  Okullararası Voleybol Genç Kızlar Türkiye Finallerinde mücadele etmeye hak kazandı.

            Okullararası Voleybol Gençler (Kız/Erkek) Türkiye Yarı Final Müsabakaları'nda dereceye giren takımlara katılım ve başarı belgesi verilirken Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat GEVREK turnuvaya katılan tüm takımlara teşekkürlerini iletti. Takımların ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat GEVREK ve Süleyman Demirel Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa DİRİ verdi.

            Dereceye giren takımlara Finallerde başarılar dileyen Murat GEVREK ve Mustafa DİRİ takımları tek tek tebrik etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap