Eğirdir GİAD, EGAFED'in Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir GİAD, EGAFED'in Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı
Haberin Tarihi: 29.1.2014 09:29:00 - Okunma Sayısı:1529 defa okundu.

Ege Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu (EGAFED) 91. yönetim kurulu toplantısı Marmaris GİAD ev sahipliğinde geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirildi. Toplantıda Eğirdir GİAD üyeleri de hazır bulundu.

Eğirdir GİAD, EGAFED’in Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

 

            Ege Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu (EGAFED) 91. yönetim kurulu toplantısı Marmaris GİAD ev sahipliğinde geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirildi. Toplantıda Eğirdir GİAD üyeleri de hazır bulundu.

            Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda EGAFED Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Turgut bir açılış konuşması yaptı.  Marmaris Elegance Otelde gerçekleşen 91. Yönetim Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada ülkenin ekonomik anlamda bir istikrar gösteremediğini, 2013 yılının sıkıntılarla geçtiğini, 2014 yılının da farklı görünmediğini söyleyen EGAFED Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Turgut konuşmasına şöyle devam etti;

            “Marmaris GİAD ev sahipliğinde 91.Yönetim Kurulu toplantımız vesilesiyle sizlerle bir araya gelmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum.

            Bölgemizin ve ülkemizin gelişimine önemli katkılar sağlayan Genç İşadamları olarak, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadaki gelişmelerden bahsetmek istiyorum.

            Türkiye 2014’de zor bir döneme girmektedir. Bir yandan yaklaşan seçimler, iç siyasi hareketler, dış siyasi coğrafyamızda bizi zorlayacak gelişmeler, ABD Merkez Bankasının para musluklarını kesme zamanı geldiği gerçeği ülkemizdeki mali ve ekonomik dengeyi korumayı zorlaştırıyor. Özellikle ABD Merkez Bankası en geç 2014 Mart’ında gideceği beklenen parasal sıkılaştırma neticesinde ülkemizin net sermaye girişlerinde bir azalma yaşanacağı ortadadır.

            Geride kalan son 7-8 aylık döneme baktığımızda önce gezi parkı olaylarını ve ardından da 17 Aralık sürecini hep birlikte yaşadık. Bu gelişmelerin ne kadar Türkiye kaynaklı veya ne kadar dış kaynaklı olduğunu bilemiyoruz ama yaşanan olayların sonucunda Türkiye’nin negatif yönde etkilendiğini hatta ayrıştığını söyleyebiliriz.

            Yaşanan olayların yansımaları ve etkileri sonrasında düne kadar normal dediğimiz bir şeylerin değiştiğini görmek ve buna göre önlemlerimizi almak zorunda olduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Yani normal denilen olgular, tanımlamalar, limitler yeniden tanımlanıyor. İşadamlarının kendi taşıdığı risklerin yanına bir de bu olayların yansıttığı riskler eklendiğinde yükümüzün ne kadar ağır olduğu ortaya çıkıyor.

            Borsa düşüyor, faiz yükseliyor ama en önemli olan kurdaki hızlı artış Türk sanayisini öldürüyor.

            Ülkemiz acısından, 2013 yılı ekonomide kayıp bir yıl oldu.

            2014 yılı ise belirsizliklerle dolu ve siyasi gelişmelerin ön planda olduğu zor bir yıl olacağa benziyor.

            Bizler İş Adamları olarak da 2014’den;

Huzur, Güven ve İstikrarın yanında hızlı işleyen bir Hukuk devleti,

            Refahımızın, adalet ve demokrasimizin güçlendiği,

            Seçimlere değil de Ekonomi ve Mali disipline odaklanan bir yıl olmasını diliyoruz.

            Çözüm noktasında daha önce de söylediğimiz gibi Türkiye’nin petrolü girişimci gençlerdir ve yabancılar da dâhil hiçbir yatırımcı güven ve istikrarın olmadığı bir yerde yatırım yapmak istemez. Türkiye ekonomisinin daha güçlü hale gelmesi için yeni girişimcilere ihtiyaç olduğu hepimizin bildiği bir konudur. Zengin ve daha güçlü bir ülke olmak için, girişimci ve girişimciliğin her zaman desteklenmesi gerekmektedir.

            EGAFED olarak her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Yönetim Kurulu toplantılarında bölgemizin etkin kaynaklarını daha iyi noktalara taşımak ve etkin olmayan kaynakları da daha aktif hale getirmek için fikirlerimizi paylaşıyoruz. Bölgenin sorunlarının çözümünde genç işadamları olarak önem bir görevimiz olduğunu biliyoruz. Mevcut durumun daha iyi noktalara taşınması adına fikirlerimizi paylaşarak, eksik olan noktaları tespit edip, eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Bölgemizin kısa zamanda daha iyi seviyeye gelmesinde genç girişimcilerin payı büyük olacaktır.

            Değerli Arkadaşlar,

            Bugün burada bizlere ev sahipliği yapan Marmaris GİAD değerli başkanı Mustafa KOÇER’e, yönetim kurulu ve üye arkadaşlara teşekkür eder, birazdan gerçekleştireceğimiz Federasyonumuzun 91. yönetim kurulu toplantısının bölgemiz ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap