FESTİVALLER ŞEHRİ ALTIN ELMA

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,FESTİVALLER ŞEHRİ ALTIN ELMA
Haberin Tarihi: 29.1.2014 09:45:00 - Okunma Sayısı:2010 defa okundu.

FESTİVALLER ŞEHRİ ALTIN ELMA

 

            Eğirdir'in turizm kenti haline gelebilmesi için mutlaka festival, yarışma gibi etkinlikleri organize edebilme gücüne ulaşması gerekmektedir. Bu güç öncelikle vizyon sahibi olmakla daha sonra da akıllı yatırımlarla mümkün olabilir.

            Benim çocukluğumda Eğirdir'de pınar pazarı çimlerle kaplı idi ve pınar pazarı sonlarına doğru bu alanda yağlı güreşler düzenlenirdi.  Ama sonradan bu etkinlik yok edildi şimdi de mezbahanın kapatılması ile pınar pazarı ekonomik olarak tarihe gömülmek üzeredir. Yani  geçmişteki belediyecilik anlayışının yeterli olmadığı bu küçük örnekte bile görülebiliyor.

            Tabii geçmişi yermek bize fayda getirmiyor.  Önemli olan bizlerin gelecekle ilgili tasavvurları ve halkımızın buna göstereceği teveccühtür.

            Festivallerin simgeleri çok önemlidir.  Bu nedenle tespit edilecek simgenin sahiplenilmesi gerekir. Eğirdir'de simge "elma" dır ve doğal olarak festivalin ödülü de "altın elma" olmalıdır.

            Altın elma festivalinin içi doldurulması ve bir etkinliğe dayandırılması önem kazanmaktadır.  İşte bizim belediye başkanlığı dönemimizde bu işin patenti mutlaka alınacaktır.  Önümüzdeki dönemde bu projenin nasıl olması gerektiğinin geniş bir şekilde tartışılmasının kamuoyu desteği açısından önemli olduğuna inanıyorum.

            Altın elma sadece bir festivaldir ama bir festival Eğirdir'in güzelliğini yansıtmak için mavi gözlü dünya güzeli Eğirdir'in kapasitesi yanında bir rimel darbesi kadar kadar küçük kalmaktadır.

            Neler yapılamaz ki?

            - Pınar Pazarı bölgesindeki yağlı güreş etkinliği,

            - Göl üzerinde yelken yarışması,

            - Ulusal ve uluslar arası balon yarışması,

            - Yamaç paraşütü,

            - Oluklacı'da "Davos değil Davras" konferansları,

            - Pınar Pazarı ve Oluklacı'da yüzlerce bungalo tipi yapılanma ve başta din turizmi olmak üzere turizm etkinlikleri,

            - Eğirdir - Akpınar -  Camili Yayla- Cire Yaylası- Beşkuyuları kapsayan veya Camili Yayla - Isparta üzerinden stabilize yol üzerinde bisiklet ve hatta sadece atletlere yönelik yarışmalar,

            Sadece ilk akla gelenlerdir.

            Dahası her Eğirdir'li ve Eğirdir'de askerlik yapan bütün vatandaşlarımız Acun ILICALI'nın "SURVIVOR" programını izlerken herhalde şöyle düşünmüştür:

            "-  Bizim komandolar Eğirdir - Kovada Gölü - Sütçüler arasında hayat-i idame kursuna tabi tutuluyorlar. Acun ILICALI neden başka ülkelerin reklamını yapıyor ki?  Kendisine teklif götürsek herhalde geri çevirmez.  Çevirirse de bir kendimiz bir yolunu bulur bu etkinliği Eğirdir'e kazandırabiliriz...vb"

            Birşeyleri düşünebilmek için kendinizi o mekana adamanız ve konsantre olmanız gerekiyor.  Tabii bu konudaki görgü, bilgi ve herşeyden önce organize edebilme gücünüz de önemlidir. Ben belediye başkan adayı olarak bütün bu etkinlikleri Eğirdir'e kazandırma iddiası ile yola çıkıyorum.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap