Yalvaç Belediye Başkanı Bayram: "SDÜ merkeze yatırımı yağdırıyor ilçelere gelince "yok"deniliyor."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yalvaç Belediye Başkanı Bayram: "SDÜ merkeze yatırımı yağdırıyor ilçelere gelince "yok"deniliyor."
Haberin Tarihi: 30.1.2014 09:29:00 - Okunma Sayısı:2528 defa okundu.

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, SDÜ'nün tüm yatırımlarını merkeze yaptığını ancak ilçelere aynı ilginin gösterilmediğini ileri sürdü.

Yalvaç Belediye Başkanı Bayram: “SDÜ merkeze yatırımı yağdırıyor ilçelere gelince ‘yok’ deniliyor.”

 

            Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, SDÜ’nün tüm yatırımlarını merkeze yaptığını ancak ilçelere aynı ilginin gösterilmediğini ileri sürdü.

 

            Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, önceki gün Valilik Göl Toplantı Salonunda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında SDÜ yönetimini eleştirdi. Her toplantıda olduğu gibi gündemine yine SDÜ’yü alan Bayram, Vali Vahdettin Özkan’dan çözüm istedi.

            Isparta’nın merkeziyetçi zihniyetten bir türlü kurtulamadığını belirterek sözlerine başlayan Bayram, “SDÜ yatırımlarını yine İl merkezine yapmaya devam ediyor. Yıllardır yatırımların bir kısmının ilçelere kaydırılması için çaba sarf ediyorum. Ancak görüyoruz ki değişen bir şey yok” dedi.

            Öte yandan Yalvaç’ın daha önce SDÜ’nün yatırım programında bulunduğu ancak herhangi bir yatırımın şu ana kadar gelmediğini ileri süren Bayram, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na “İlçemiz yatırım programından çıkarıldı mı?” diye sordu. Ardından yatırımın yüzdelik dilime vurulduğunda ilçelere düşen payın açıklanması gerektiğini de ifade eden Bayram “Bir de ödeneği sıfır çekiyorlar! Bu hak mı?” diyerek şöyle devam etti; “İlimizde göç veren yerlere bakıldığında hep ilçeler, kasabalar, köyler. Hal böyleyken ilçelere yatırım gelmediği zaman biz insanlara göçü teşvik etmiş oluyoruz. SDÜ bu ilin lokomotifiyse merkeze verdiği değer kadar ilçelere de değer vermeli.

            Diğer taraftan ilçemizde 3500 öğrenci öğrenim görüyor. SDÜ yatırım yapmış olsa bu sayı 10 bine yükselecek. Sayı yükseldi mi otomatik olarak göç duracak. Bunlar neden göz ardı ediliyor?” dedi.

            EĞİTİM KURULUŞLARININ MUHAKKAK

            İLÇELERE DE ÖNEM VERMESİ GEREKİYOR

            İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Vali Vahdettin Özkan ise SDÜ’nün yatırımlarının değerli olduğunu vurguladı. İlimizin tek üniversitesi olan SDÜ’nün muhakkak ilçelere de önem vermesi gerektiğini ifade eden Vali Özkan, “İlçelere ekonomik fayda anlamında mutlaka bu yatırımlar yapılmalı. SDÜ’de bulunan bölümler İlçelere de yayılmalı” ifadelerini kullandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap