Isparta Gençlik Merkezi Genç Mehteranlar yetiştiriyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta Gençlik Merkezi Genç Mehteranlar yetiştiriyor
Haberin Tarihi: 12.2.2014 09:13:00 - Okunma Sayısı:2903 defa okundu.

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından gençlere Mehter kursu olarak sunuluyor.

Isparta Gençlik Merkezi Genç Mehteranlar yetiştiriyor

 

            Hun'lar zamanındaki adı Tuğ olan ve vurmalı sazlarla nefesli sazlardan oluşan askeri mızıka okulunun Fatih'ten sonra aldığı isim, Hun'lardan beri Türk savaş tekniğinin vazgeçilmez unsuru olan askeri müziğin amacı, çok uzaklardan duyulan ve gitgide yaklaşan gök gürültüsüne benzer yabancı bir müzmin sesiyle düşmanın moralini bozup savaşacak güç bırakmamak, düşmanı teslim almak suretiyle harbi en kısa zamanda bitirmek ve böylece bir bakıma insan kıyımını önlemektir.

            Bu düşünceden yola çıkarak tarihimizin ve ecdadımızın bizlere miras bıraktığı Mehter ve Mehteranlık, Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından gençlere Mehter kursu olarak sunuluyor.

            Gençlerin mehteri ve mehteranlığı sevip, öğrenmesi ve genç mehteranlar yetiştirmek amacıyla Isparta Gençlik Merkezi gençlere Mehteranlık Kursu açtı. Çalışmalarını sürdüren gençlere Mehteranlık öğretilirken, müzik eğitimi de veriliyor. Gençlerin oldukça ilgisini çeken Mehteranlık kursunda gençler hem tarihimizi öğreniyor hem de öğrendiklerini uyguluyor. Uzman eğitmenler tarafından gençlere anlatılıp, öğretilen Mehteranlık kursu haftada iki gün olarak yapılıyor. Sizde tarihimizden bizlere miras kalan Mehter ruhunu öğrenmek istiyorsanız Isparta Gençlik Merkezin’den bilgi alabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap