Recep Bozkurt'tan Eğirdirliler Yardımlaşma Derneği'ne Tam Destek

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Recep Bozkurt'tan Eğirdirliler Yardımlaşma Derneği'ne Tam Destek
Haberin Tarihi: 13.2.2014 09:43:00 - Okunma Sayısı:1862 defa okundu.

Eğirdirliler Yardımlaşma Derneği tarafından 22-23 Şubat 2014 tarihleri arasında İstahbul’da yapılacak olan "Eğirdir Gölünü Kurtar" Konulu toplantıya Eğitimci Yazar Recep Bozkurt tam destek verdi.

Recep Bozkurt’tan Eğirdirliler Yardımlaşma Derneği’ne Tam Destek

 

            Eğirdirliler Yardımlaşma Derneği tarafından 22-23 Şubat 2014 tarihleri arasında  İstahbul’da yapılacak olan “Eğirdir Gölünü Kurtar” Konulu toplantıya Eğitimci Yazar Recep Bozkurt tam destek verdi. Bozkurt, Dernek Başkanı Ali Ahmet Şirin’e gönderdiği mesajında şu görüşlere yer verdi:

            “Ülkemizin en güzel yurt köşelerinden biri olan Eğirdir ve Eğirdir Gölü'nün geleceğini yakından ilgilendiren sorunların tartışılıp kamuoyu ile paylaşılacağı bu toplantıyı düzenlemenizden dolayı sizleri içtenlikle kutluyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

            Eğirdir Gölü; bugün, ülkemizin en önemli su kaynağı ve su ürünleri üretim merkezlerinden biri olması yanında, MİLLİ MÜCADELE günlerinde bu toprakların VATAN yapılmasında çok önemli görevler üstlenen bir işleve de sahiptir.

            Yurdumuzun dört bir yandan işgal edilip Yunanlılar'ın da Afyonkarahisar-Çay'a kadar gelerek bütün Batı Anadolu'yu işgal ettiği 1919-1922 yılları arasında, onlarla ve diğer emperyalist devletlerle yaptığımız KURTULUŞ SAVAŞI'nda Eğirdir ve Eğirdir Gölü, BATI CEPHESİ'nin en önemli Lojistik Destek noktalarından biri olmuştur.

            Bu çok haklı ama çok kanlı savaşlar sırasında Anadolu'nun içlerinden toplanan askeri iaşe ve araç gereçler, Akşehir İstasyonu'na getiriliyor, buradan da Sultan Dağları üzerinden açılan yollarda binbir güçlükle ilerleyen kağnılarla Gelendost-Höyük İskelesine taşınıyor; Eğirdir Gölü üzerinden Yalvaç-Aşağı Kaşıkara İskelesi'ne her gün 200 tona yakın nakliyat ve sevkiyat yapılıyor; oradan da Karakuş Dağları'nın karlı tepeleri aşılarak Batı Cephesi'ne ulaştırılıyordu.

            Yine yurt dışından hayati tehlikeler ve güçlüklerle elde edilen askeri araç gereçler, uçaklar, kamyonlar ve bunlara ait benzin ve yedek parçalar Antalya Limanı'na getiriliyor; burada gizlice oluşturulan deve ve mekkare kollarıyla Baladız İstasyonu'na taşınıyor; bu istasyonda bekleyen trenlerle Eğirdir Garı etrafında yapılan depolara çekiliyor; buradan da Eğirdir Gölü üzerinde gece gündüz durmadan çalışan Mersin Römorkörü ve kayıklarla Aşağı kaşıkara İskelesi'nden Batı Cephesi'ne ulaştırılıyordu.

            Cephede savaşırken yaralanan binlerce yaralı da aynı yoldan Eğirdir-Isparta-Burdur hastanelerine ve yaralı bakım evlerine taşınıyordu.

            İşte tam burada ve sizin huzurlarınızda; Batı Cephesi’nin bütün bu Menzil İşleri’ni organize etmek üzere kurulan ve ordumuzun ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük payı olan Kahraman Eğirdir Bahriye Müfrezesi'ni, cefakar Eğirdir Gölü balıkçı ve kayıkçılarını ve sırtında cephane taşıyan Eğirdirli kadın ve çocukları minnet ve şükranla anıyorum...

            Bütün bunların genç kuşaklar tarafından bilinmesi, Eğirdir Gölü’nün değerini daha da arttıracaktır kanısındayım.

            Saygıdeğer Katılımcılar;

            Eğirdir Gölü'ne bu tarihi misyonu nedeniyle de sahip çıkılması gerektiğine inanıyor; çalışmalarınızda başarılar diliyorum...”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap