EĞİRDİR GİAD, TÜGİK KONFEDERASYONU BAŞKANI ERKAN GÜRAL'I AĞIRLADI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR GİAD, TÜGİK KONFEDERASYONU BAŞKANI ERKAN GÜRAL'I AĞIRLADI
Haberin Tarihi: 20.2.2014 18:22:00 - Okunma Sayısı:1895 defa okundu.

Eğirdir Genç Girişimci İş Adamları Derneği (EGİAD) Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı (TÜGİK) Erkan Güral ve Genel Sekreter M. Demokan Eren'i ağırladı

EĞİRDİR GİAD, TÜGİK KONFEDERASYONU BAŞKANI ERKAN GÜRAL’I AĞIRLADI

            Eğirdir Genç Girişimci İş Adamları Derneği (EGİAD) Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı (TÜGİK) Erkan Güral ve Genel Sekreter M. Demokan Eren’i ağırladı.

            1 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan TÜGİK genel kurul toplantısı ve yapılacak olan  seçimde tekrar aday olan TÜGİK Başkanı Erkan Güral, Türkiye genelindeki dernekleri ve konfederasyonlarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunuyor.         

            Bu çerçevede Eğirdir GİAD başkanı Osman Gök ve Yönetim kurulu üyelerinin katkılarıyla dün Mavigöl Otel’de kahvaltı programı düzenlendi.   

            Düzenlenen programa; TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, Genel Sekreter Demokan Eren, Kaymakam Yalçın Yılmaz,  AKP Eski Milletvekili Mehmet Emin Bilgiç, AKP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Veli Gök, Eğirdir GİAD Başkanı Osman Gök ve yönetim kurulu üyeleri, Yalvaç (YALGİAD) Başkanı Mücahit Çetiner ile yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

EGİAD’TAN GÜRAL’A

TAM DESTEK

            Programın açılış konuşmasını yapan EGİAD Başkanı Osman Gök “TÜGİK Genel Başkanımız ve Genel Sekreterimizi burada ağırlamak bizim için bir onurdur. Genç Girişimci İş adamları Derneği olarak bizleri Eğirdir’e kadar gelerek yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederiz. 1 Mart’ta yapılacak olan Genel Başkanlık seçiminde Başkanımız Erkan Güral bey’i sonuna kadar desteklediğimizi belirterek, Ankara’da olacağız” dedi.

GÜRAL “'DAHA ETKİN VE GÜÇLÜ BİR TÜGİK OLACAK'

            Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı ve Güral Porselen’in sahibi İş adamı Erkan Güral, Eğirdir’in saklı kalmış bir Cennet olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

            “Öncelikle bizlere bu ortamı sağladığınız için çok teşekkür ediyorum. TÜGİK’nun kuruluşunun 20. yılını geride bıraktık. Şuan 21. yılının içerisindeyiz. TÜGİK Bünyesinde 500 farklı sektör besleyen ve 10.000 üyesi olan bir aile. Türkiye’nin ilçelerinde konumlanmış 71 tane derneğin bağlı olduğu 8 federasyon ve 8 federasyonun bağlı olduğu çatı kurumundan oluşuyor. Bizim amaç ve görevlerimiz belli. İçimizde bulunan 10.000 üye arkadaşımız çok çeşitli mesleklerden olduğu gibi çeşitli siyasi görüşlerde olan arkadaşlarımız da var. Bizi diğer sivil toplum örgütlerinden farklı kılan içimizdeki zenginlik ve farklılıktır. Fakat biz bu farklılığı hiçbir zaman sizler bizler diye yorumlamadık hiçbir arkadaşımız da bu şekilde yorumlamıyor. Bu anlamda biz bu zenginliği başka ekonomik ve sosyal olmak üzere faydalara çeviririz şeklinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

            Bizim üyelerimizle ilgili yapmış olduğumuz çalışmalarımız var. Üyelerimiz kendileri ticaretlerini yapsınlar, sosyal ilişkilerini geliştirsinler. Bu sayede Hem kendilerine hem bölgelerine faydalı olabilirler. Biz çalışmalarımıza 2010 senesinde başladık. 2010 senesinde 400 tane arkadaşımızı bir araya getirdik. Burada bir köprü vazifesi kurduk. Herkes kartvizit alışverişinde bulundu. Bu kuruluş birbiriyle iş yapma imkanı olan arkadaşlarımızın birbirleriyle iş yapması amacını taşıyor. Başarının ne olduğunu rakamlar bizlere gösterdi. Bu bize güç ve moral verdi. Bir sonraki sene bu rakamların daha da arttığını biliyorum fakat daha rakamları tespit etmedik. Bizim de önümüzde bir Genel Kurulumuz var. Yeni dönemde oluşacak güçlü yönetimimizle birlikte bu çalışmalara ağırlık vereceğiz. Bizlerin yapacağı bu programlara sizlerin de katkısı son derece önemli. Bu anlamda sizlerin ve yerel yönetimin de öneri ve desteklerini bekliyoruz. Bu bölgede bulunan güzelliklerin ortaya çıkarılması konusunda bizlerde sizlerin yanında olmayı çok isteriz. Bu anlamda üyelerimiz her zaman hazır olacaktır.

İLETİŞİM GÜNÜMÜZDE

EN BÜYÜK GÜÇ

            Bu konuştuklarımızın dışında sadece üyelerimiz için değil ülkemiz için de yapmamız gereken çalışmalarımız var. Ekonomimizin çok ağırlığını oluşturan kobiler var. Bizim üye profilimiz kobi ağırlıklı olduğu için kobilerin ülke genelindeki çalışmalarına yönelik çalışacağız. Bunların yanı sıra sosyal içerikli çalışmalarımız olacak. İletişim tabiî ki günümüzde en büyük güç. Sizlerle birlikte olan iyi iletişimimiz hem derneklerimize, hem federasyonumuza hem de konfederasyonumuza güç katacaktır. Bu anlamda sizlerle bir araya gelip daha çok istişarede bulunup ve sizlerden gelen önerilerin ışığında yeni yol haritamızı planlamak istiyoruz. Bizim için bu son derece önemli. Bizler bu plan ve çerçevesinde sadece konu başlıklarını belirledik. Ama yol haritamızı buna göre yapacağız diye bir şey yok. Sizlerin önerileriyle biz bu konu başlıklarını daha da çeşitlendirmek isteriz. Sizlerin bilgi ve becerisiyle bölgemize katkı sağlamak arzusundayız.” 

BİRLİKTE GÜÇ OLURUZ

            Güral, konuşmasında kendisi hakkında da bilgi verdi ve “Ben kısaca kendimden de bahsetmek istiyorum. Ben 1973 Kütahya doğumluyum. İki dönemdir konfederasyonumuzun genel başkanlığını yapıyorum.” dedi. Önümüzdeki TÜGİK Genel kurulu seçimlerinde yine aday olduğunu belirten Güral “Önümüzdeki dönemde de tekrar başkan olmamız konusunda arkadaşlarımız moral verdiler. Bu bağlamda derneklerimizi ziyaret ediyoruz. Daha önce söylediğim gibi birlikte güç oluruz. Bu yüzden sizlerinde fikirlerinize ihtiyacımız var. Bize vereceğiniz konu başlıklarıyla çok daha iyi yerlere gelebileceğimize inanıyorum. Yine 2009 senesinde Marmara Genç İş adamları Derneği başkanlığını yaptım. Bu görevim devam ederken 2010 yılında arkadaşlarımızın teveccühü ile bu göreve başladık. O günden bugüne devam eden çalışmalarımız içinde hep sevgi hakimdi. Çevremizde bir şey beklemeden bir şeyler katmak amacıyla bulunan arkadaşlarımız var. Bundan sonra hepimizin hem ülke insanı olarak, hem de bölgenin ekonomisine potansiyel yaratan insanlar olarak görevlerimiz var. Bunları da sizlerle birlikte yapalım arzusundayız.” dedi.

CENNET GİBİ

BİR YERDEYİZ

            Güral, şöyle devam etti: “Önümüzdeki dönemde daha güçlü bir dernek için, daha güçlü bir bölge için sadece bizlerin çalışması değil yerel yönetimlerde bulunan belediye başkanımız, kaymakamımız ve değerli dostlarımızın bize vereceği desteklerle ve birlikte geliştireceğimiz projelerle burada bulunmayı çok arzu ediyoruz.  Şu an Cennet gibi bir yerdeyiz. Ne kadar farkındasınız bilmiyorum ama bu gizli kalmış bölgenin Türkiye Kamuoyuna hatta bırakın Türkiye’yi Türkiye’nin dışına taşıyabilecek üne sahip olmasını istiyoruz. Avrupa’da bunun örnekleri var. Oradan alınacak bir modelin bölgeye uygulanması konusunda eminim seçilmesi halinde Veli başkanımız bir çalışma yapacaktır. Buranın gerçek anlamda bir markaya kavuşması ve o marka ile birlikte oluşacak turizm potansiyelini bölge halkına çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum”.

TÜGİK GENEL

BAŞKAN’INDAN

VELİ GÖK’E TAM DESTEK

            Güral, “Ben Kütahyalıyım yani Eğirdir’e çok yakınız. Eğirdir’in gizli kalmış bir cennet olduğunu düşünüyorum. Buradaki turizm potansiyelini ülkeye hatta ülke dışına taşıdığımızda Eğirdir ekonomisine büyük katkı sağlayabileceğimize inanıyorum. Ben Ak Parti Belediye Başkan adayımız Veli Gök’e çalışmalarında başarılar dileyerek Eğirdir ekonomisinin gelişmesinde üyelerimiz ve konfederasyon olarak her zaman destek vereceğimizi belirtmek isterim. Eğirdir, kıymeti bilinmesi gereken bir yer. Biz her zaman Veli Bey’le çalışmaya hazırız. Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği üyelerimizi ve Başkanımız Osman Gök’ü 1 Mart’ta yapılacak olan Başkanlık seçiminde aramızda görmekten mutluluk duyacağız”  şeklinde konuştu. 

            VELİ GÖK: “GENÇ İŞ ADAMLARININ DESTEĞİ VE BİLGİSİNE İHTİYACIMIZ VAR”

            Ak Parti Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ise konuşmasında “Sivil Toplum Kuruluşları ve derneklerin hayat kalitesini, refahını nasıl ileriye götürebiliriz hedefi ile çalışması gerektiğine inanıyorum ve bunun için çaba sarf ettiklerini biliyorum. Yeni vizyonlar açıp istişare yapıp bunları yatırıma çevirebilme konusunda istekli ve arzulu olduklarını görmek sevindirici. Eğirdir’de 250 bin ton Elma üretimi yapılmakta, Ambalajlama, depolama konusunda belirli bir noktaya geldik ama Pazarlama konusunda sıkıntılarımız var. Bu konularda çalışmalarımız devam ediyor. Eğirdir ‘de Turizmin gelişmesi için bazı şeylerin yapılması lazım. Bunlardan en önemlisi de bir turizm altyapısı hazırlanması lazım.Bu güne kadar il genel meclis üyeliğim boyunca 150 tane projeyi hayata geçirmiş bulunmaktayız. Türkiye’nin ve Eğirdir’in sorunlarını iş adamları ile çözüme kavuşturabileceğimize inanıyorum. Böyle bir süreçte Genç İş adamlarının desteğine ve bilgisine ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Sizleri burada ağırlamaktan dolayı ayrıca mutluluk duyuyorum” dedi. 

            DEMOKAN EREN ; “EĞİRDİR’E OSMAN GÖK VE VELİ GÖK İLE BİRLİKTE GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

            TÜGİK Genel Sekreteri M. Demokan Eren ise konuşmasında “Eğirdir bizim için çok önemli bir yer. O yüzden hem Veli Bey’i hem de Osman Bey’i ziyaret edelim diye en sona bıraktık.  Eğirdir potansiyeli olan ve bakir kalmış bir ilçe. İnşallah Eğirdir için Veli Gök bey ve Osman Gök Başkanımızla birlikte güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz. 1 Marttaki genel kurulumuza tüm Eğirdir genç girişimci iş adamlarımızı bekliyoruz. 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Veli Bey ve ekibine başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

            Eski Milletvekili M. Emin Bilgiç ve Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz’ın konuşmalarının ardından TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral toplantıya ev sahipliği yapan Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği üyeleri adına EGİAD  Başkanı Osman Gök’e ziyaret anısı olarak hediye sunarken, toplantıya katılan YALGİAD Üyelerine ise TÜGİK Genel Sekreteri Demokan Eren tarafında hediyeleri takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap