IPARD 12 Çağrı dönemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,IPARD 12 Çağrı dönemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 22.2.2014 09:07:00 - Okunma Sayısı:3800 defa okundu.

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve TKDK İl Koordinatörlüğü işbirliğiyle Tarım İl Müdürlüğünün toplantı salonunda IPARD 12 Çağrı dönemi hakkında eğitim/tanıtım/bilgilendirme toplantısı yapıldı.

IPARD 12 Çağrı dönemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Başvuruların son teslim tarihi 10 Mart...

 

            Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve TKDK İl Koordinatörlüğü işbirliğiyle Tarım İl Müdürlüğünün toplantı salonunda IPARD 12 Çağrı dönemi hakkında eğitim/tanıtım/bilgilendirme toplantısı yapıldı.

            Toplantıya İlçe ve Şube Müdürleri ve personelleri, Targel personeli ve tarım ve hayvancılıkla ilgili bazı sivil toplum kuruluşları katıldı.

            İl Müdürü Cenk ŞÖLEN Isparta’nın IPARD yatırımlarından daha fazla destek alması gerektiğini söyledi. Bu noktada tüm İl Müdürlüğü personeline görev düştüğünü söyledi.

            TKDK İl Koordinatörü Ali TOKER ise destekleme kriterlerinin bu çağrı döneminde daha da kolaylaştığını, desteklenmeyen birçok faaliyetin desteklenir hale geldiğini, özellikle yerel ürünler ve mikro işletmeler konusunda yelpazenin çok genişlediğini işletmelerimizin bundan faydalanması gerektiğini kendilerinin ilgililere her türlü desteğe ve yardıma açık olduklarını söyledi.

            TKDK’da Uzman Cihan Şah ARSLAN Isparta’da desteklenecek tedbirler ve programda yapılan değişikleri içeren bir sunum yaptı.

            Başvuruların son teslim tarihinin 10.03.2014, saat 21.00 olduğu ifade edildi.

DESTEKLENECEK TEDBİRLER

3 Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım

3 Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım

3 Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

3 Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

3 Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması

3 Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

3 Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi

3 Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi

3 Kırsal Turizm

3 Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi

Isparta’da Uygun (Desteklenebilir)

Yerel Ürünler

Elma, kiraz, şeftali, ceviz, badem, üzüm, bal kabağı, kayısı, vişne, çilek, böğürtlen, ahududu, karadut, dut, armut, ayva, yaban mersini, kuşburnu taze paketlenmiş ve işlenmiş ürünleri (kurusu, marmelat, reçel, hoşaf, pekmez, meyve suyu, sucuk, pestil, köme, lokum), domates, salatalık, fasulye, patlıcan, biber, kabak, bamya, bakla, mısır, havuç taze paketlenmiş ve işlenmiş ürünleri (kurusu, konserve, salça, turşu), Gül ve gül ürünleri (gül reçeli, gül lokumu, gül şekerlemesi,  güllü dondurma, gül çayı, gül mayası (işlenmiş gül yağı), gül şerbeti ve konsantresi, gül esansı, gül yağı, gül konkreti, gül suyu, gül sabunu, gül kremi, gül parfümü, gül losyonu ve güllü kozmetik ürünleri), kekik, ardıç, nane, zambak, lavanta, biberiye, melisa ve benzeri aromatik bitkilerin işlenmiş, paketlenmiş ürünleri, aromatik bitkisel yağları, bitki suları ve bitki çayları, kekik şekeri, ardıç yağı şekeri, nane şekeri vb. aromatik bitkisel yağlardan imal edilen yöresel akide şekerleri, börülce, mercimek, bulgur, nohut, fasulye, termiye, ayçekirdeği, Aşure, Güllaç, Kadayıf, Turşu, Bal, kekik reçeli, Üzüm pekmezi, Dut pekmezi, Dut kurusu, Kayısı kurusu, Elma kurusu, Vişne kurusu, Haşhaş ezmesi, Haşhaş yağı, Susam ezmesi, Tahin, Köpük helvası, Tahin helvası, İrmik helvası, Un helvası, Tosmankara, Çakal helvası, Samsa, Şakşak helva, Kültür mantarı, Kuzugöbeği mantarı, Tarhana, Asma yaprağı, Keçi peyniri, Çökelek,  Tulum peyniri, İnek kaymağı, Manda kaymağı, Manda yoğurdu, Süzme yoğurt, Elma sirkesi, Üzüm sirkesi, Isparta Tandır kebabı, Isparta Şiş kebabı, Isparta Fırın kebabı, Isparta pidesi, Kabune, Keşkek, Sazan dolması, Alabalık güveci, Köy yumurtası, Haşhaşlı ekmek, Isparta ekmeği, Yalvaç hamursuzu, Yalvaç ekmeği, Patatesli ekmek, Katmer, Pişi, Su böreği, İslamköy ekmeği, Lokul (cevizli çörek), El yufkası, Erişte, Dondurma

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap