Su Ürünleri Yetiştiricilerinin Sorunları Masaya Yatırıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Su Ürünleri Yetiştiricilerinin Sorunları Masaya Yatırıldı
Haberin Tarihi: 8.3.2014 09:20:00 - Okunma Sayısı:2976 defa okundu.

Karacaören-2 Baraj Gölü suyunun Antalya'ya içme suyu olarak alınacak olması nedeniyle Karacaören-1 ve Karacaören-2 Baraj Göllerinde ve havzada su ürünleri yetiştiriciliği yapan yetiştiricilerin sorunlarını dinlemek ve sorunu yerinde görmek için Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali KOÇAK, Yetiştiricilik Daire Başkanı Erkan GÖZGÖZOĞLU ve İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Faruk COŞKUN incelemelerde bulundular.

Su Ürünleri Yetiştiricilerinin Sorunları Masaya Yatırıldı

 

            Karacaören-2 Baraj Gölü suyunun Antalya’ya içme suyu olarak alınacak olması nedeniyle Karacaören-1 ve Karacaören-2 Baraj Göllerinde ve havzada su ürünleri yetiştiriciliği yapan yetiştiricilerin sorunlarını dinlemek ve sorunu yerinde görmek için Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali KOÇAK, Yetiştiricilik Daire Başkanı Erkan GÖZGÖZOĞLU ve İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Faruk COŞKUN incelemelerde bulundular.

            Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü ziyaret eden Genel Müdür KOÇAK  ve beraberindeki heyete İl Müdürü Cenk ŞÖLEN tarafından makamında İlimiz Tarımı ve Balıkçılığı hakkında brifing verildi. Brifing sonrası Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personeli ile mevcut durum hakkında genel değerlendirmelerde bulunuldu.

            Ziyaretin ikinci gününde;  Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali KOÇAK, Yetiştiricilik Daire Başkanı Erkan GÖZGÖZOĞLU, İl Müdürü Cenk ŞÖLEN, Hay. Sağ. Yet. ve Su Ürn. Şb. Müd. Arif TAŞAGİREN, Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yrd. Oktay DARCAN, Isparta ve Burdur’daki yetiştiricilerin katılımı ile Karacaören-2 Baraj Gölü kıyısında bulunan Gölbaşı Tesislerinde toplantı yapıldı. Toplantıda Karacaören Baraj Göllerindeki ve havzadaki alabalık yetiştiricileri, 2015 yılında tesislerinin kapatılacak olması nedeniyle mağdur olacaklarını, suyu kirletici unsur olarak sadece balıkçılığın dile getirildiği bunun yanlış olduğunu, kendilerinin her türlü izinleri alarak yatırım yaptıklarını ifade ederek kapatılmaları durumunda maddi olarak çok büyük zarara uğrayacakları konusunda şikâyetlerini dile getirdiler.

            Toplantı sonrası Karacaören-1 Baraj Gölüne gidilerek, heyete barajdaki ağ kafesler ve Baraj Gölü hakkında genel bilgi verildi. Daha sonra Karacaören Köyü’nden Kızıllı istikametine hareket eden heyet Isparta-Çandır bölgesindeki kafes tesisleri, kara tesisleri ve kuluçkahaneleri ziyaret ederek bilgi aldılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap