TUBİTAK Projesiyle İlköğretim Öğrencilerine Doğa Sevgisi Aşılanıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TUBİTAK Projesiyle İlköğretim Öğrencilerine Doğa Sevgisi Aşılanıyor
Haberin Tarihi: 5.6.2013 10:39:00 - Okunma Sayısı:1894 defa okundu.

SDÜ Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan "Erguvanlar Çiçek Açıyor" adlı TUBİTAK Projesiyle ilköğretim öğrencilerine doğa sevgisi aşılanıyor.

TUBİTAK Projesiyle İlköğretim Öğrencilerine Doğa Sevgisi Aşılanıyor

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan “Erguvanlar Çiçek Açıyor” adlı TUBİTAK Projesiyle ilköğretim öğrencilerine doğa sevgisi aşılanıyor.  Proje kapsamında İstanbul Ticaret Odası Şehit Mustafa Gözütok İlköğretim Okulu 5. Ve 6. Sınıf öğrencileri, velileri ile öğretmenler Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezindeki bitkileri tanıyarak canlı ve cansız varlıkları gruplandırıp tanıma fırsatı buldu. 

            Etkinlikte bir konuşma yapan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, çocuklara doğa sevgisini aşılayan projenin büyük önem taşıdığını ifade ederek çocukların bu dünyadaki en temiz, kusursuz önemli varlıklar olduğunu söyledi.

             İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bahattin Yılmaz da uygulama yapılarak edinilen bilgilerin en iyi öğrenme yolu olduğuna dikkat çekerek bu etkinlikle öğrencilerin ağaçlara, çiçeklere dokunarak sevgi dilini geliştireceklerini belirtti.

            Doğanın muhteşem bir denge içinde olduğunu vurgulayan Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit Balabanlı ise “Doğada bulunan her canlının bir görevi var. Bir canlı diğer bir canlının yaşamını sağlıyor. Çok şey borçlu olduğumuz doğayı iyi korumalı, sahip çıkmalıyız. Doğa ne kadar sağlılı olursa bizlerde o kadar sağlıklı oluruz” dedi.

            İstanbul Ticaret Odası Şehit Mustafa Gözütok İlköğretim Okulu Müdürü Özer Özdoğancı da proje kapsamında okullarındaki öğrencilerin seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Öğrencilerimiz yaşayarak öğrenecek. Bu Projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”dedi.

            Konuşmaların ardından  Merkez Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Fakir  proje hakkında bilgi verdi. “Erguvanlar Çiçek Açıyor” projesiyle ilköğretim çağındaki öğrencilere bitkilerin tanıtılması, sınıflandırılması ve özellikleri hakkında bilgi verilmesinin hedeflendiğini söyleyen Fakir, “İlköğretim okulu öğrencileri, velileri ve öğretmenlerinin, yaparak-yaşayarak doğadaki biyolojik ve ekolojik objelerin, kavramların tanıtılması ve öğretilmesi yoluyla doğa sevgisinin aşılanması projenin amacıdır. Gelecekte bu bilgilerin toplumun tüm kesimine yayılması sağlanarak, yaygın etkinin artırılması düşünülmektedir” diye konuştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap