18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'ncu Yıldönümü

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'ncu Yıldönümü
Haberin Tarihi: 18.3.2014 17:59:00 - Okunma Sayısı:2410 defa okundu.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'ncu Yıldönümünü Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında Kutladık

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’ncu Yıldönümünü

Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında Kutladık

            18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’ncu yıldönümü ilçemizde Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında düzenlenen törenle kutlandı.

            Tören saat 10:00’da Kaymakamlık Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin çelenklerin sunulması ile başladı. Çelenklerin sunumunun ardından devletimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve  aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu akabinde İstiklal Marşımız söylenildi. Saygı duruşunu müteakip Saygı Atışı yapıldı.

            Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığından Pyd. Binbaşı Cengiz Güven yaparak şunları ifade etti:

            “Bugün, Türk savaş tarihine, altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 99’ncu yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin, büyük onurunu yaşamaktayız.

            Çanakkale Zaferi, birinci dünya savaşında kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren kahramanlık destanıdır.

            Bu zafer, anaların biricik evlatlarını bağrına basıp, başına vatana kurban olsun diye kınalar yakıp cepheye gönderdiği bir savaştır.

            İnanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymadaki üstün başarısını gösteren bir mücadeledir Çanakkale...

            Kahraman şehitlerimiz, binlerce yıldan beri, Türk’ün milli varlığını sürdürmek için, vatan, millet, hürriyet, insanlık ve barış ülküsü uğruna canlarınızı feda ettiniz.

            Türklüğün üstün haysiyet ve itibarını şerefle temsil ederken destanlaştınız.

            Türk vatanının kutsallığını, Türk milletinin namusunu ve Türk bayrağının şanını canından üstün tutan şehitlerimiz, ne mutlu size ki en kutsal emanetinizi, aldığınız gibi lekesiz ve tertemiz sahibine ulaştırdınız.

            Değerli şehit yakınlarımız,

            Evladını vatana adamış analar, babalar. Müsterih   olun. Aldığımız bayrağı aynı şekilde onlara ve sizlere layık olarak taşıyacağımıza söz veriyoruz.

            Son nefesimize kadar, vatanımızı aynı azim ve kararlılıkla savunacağımıza emin olun. Gözünüz arkada kalmasın.

            Değerli konuklar, konuşmama son verirken büyük önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Çanakkale Şehitlerimizi ve bugüne kadar vatan için canını vermiş tüm aziz şehitlerimizi, bir kez daha saygı ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun”

            Konuşmanın ardından şehit mezarları ziyaret edildi.

            Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’ncu yıldönümü dolayısıyla Eğirdir Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu özel anma programının icrası için Dağ Komando Okulu Şehit İbrahim Barış Yurtseven konferans salonuna geçildi.

            Buradaki tören, Isparta Polifonik Derneği Kore Ekibinin birbirinden güzel eserleri seslendirmeleri ile başladı. Daha sonra okul öğrencilerinden Nevin Bitiktaş muhteşem sesiyle “Çanakkale Şehitlerine” isimli duygu yüklü şiiri, yine okul öğrencilerinden Emre Nazlı ve Burak Karakuş “Bülbül” isimli şiiri okuyarak, izleyenlerden büyük bir beğeni aldılar.

            Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı ve Halk Oyunları Antrenörü Tahir Sarı’nın “Zeybek” oyunu da büyük bir alkış aldı.

            Programda Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezinin kahraman komandolarını tanıtan slayt da izlenildi.

            Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümg. Ethem Büyükışık, törene katılan şehit ailelerine “Onur Belgesi” takdim etti.

            Program, toplu fotoğraf çekimleri ve Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığının Yazla Yazlık Gazinoda katılımcılara yemek ikramı ile sona erdi.

            Tarihimizin en kanlı savaşlarından biri olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde şehitlerimizi anmanın gururunu hep birlikte yaşadık. Ruhunuz şad olsun.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap