Yerine Eğirdir Emniyet Müdürlüğü Binası Yapılacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yerine Eğirdir Emniyet Müdürlüğü Binası Yapılacak
Haberin Tarihi: 26.3.2014 16:59:00 - Okunma Sayısı:4501 defa okundu.

İstasyon Mahallesinde yıllardır atıl durumda olan Tekel binasının yerine Eğirdir Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası yapılacak.

Yerine Eğirdir Emniyet Müdürlüğü Binası Yapılacak

Eski Tekel Binası Yıkıldı

 

            İstasyon Mahallesinde yıllardır atıl durumda olan Tekel binasının yerine Eğirdir Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası yapılacak.

            Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Lojistik Şube Müdürlüğü ve Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğünce projesi hazırlanan ve Emniyet Genel Müdürlüğünce onaylanan Eğirdir Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası’nın yapım çalışmaları başladı.

            Bu çerçevede Isparta Mimarlar Odası eski  Başkanı Merve Kuyu tarafından projesi çizilen ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından örnek proje seçilen Eğirdir Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası için hazırlıklar başladı.

            Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu protokol ve Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında riskli yapı olduğu tespit edilen Tekel Binası’nın yıkım işlemleri Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kontrolünde yapılıyor.

 

Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz, Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Lojistik Şube Müdürü Nevzat Balcı ve Eğirdir Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu yıkım çalışmalarını hep birlikte izlediler.

            Kentsel Dönüşüm konusunda bilgi veren  Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz, şunları söyledi:  “Kent, tam anlamıyla canlı bir organizmadır. Doğar, olgunlaşır. Sokak, yol, mahalle, çarşı, pazar gibi birimler kentin iç organları gibidir. Bütün bunlara bir de insan unsuru eklendiğinde kent karmaşık yapılı bir organizma olmakla kalmaz ruhu olan bir varlık olarak belirir. Kentlerin ruhu, bütün hayatını kente adamış sevincini de hüznünü de kente borçlu sakinlerinin de ruhunu zaman içinde kaçınılmaz olarak kuşatır, biçimlendirir. İşte bu yüzden, şairin de söylediği gibi “İnsan yaşadığı yere benzer. O yerin suyuna, o yerin toprağına benzer.” İnsanımız da bunun farkındaymışçasına kendini tanıtırken adından hemen sonra nereli olduğunu söyleri. Ancak kentler bizi biçimlendiriyorken, biz de kentleri biçimlendirmekten geri kalıyoruz.

            1950’li yıllarda dünya nüfusunun %30’u şehirlerde yaşarken, 2000’li yıllarda bu oran %50’ye yükseldi. Uzmanların tahminine göre; 2000’li yıllarda 6 milyar insan şehirlerde yaşayacak. Bu nüfus yoğunluğunun bir arada düzenli bir şekilde yaşaması, yaşam kalitesinin artmasıyla doğru orantılıdır.

            Kentsel Dönüşüm yaşam kalitesini olumlu yönde etkiler. Yaşam kalitesinin objektif bir şekilde değerlendirmesi için, OECD’nin 2011’de yayınladığı Dünya Yaşam Kalitesi Endeksine bakmak yeterli olacaktır. Endekste, dünya nüfusunun yaşam kalitesinin ölçülebilmesi için onbir parametre ele alınmıştır. Çalışma irdelendiğinde; Sosyal donatısından yeşil alanına her detay titizlikle hazırlanmış bir kentsel dönüşüm uygulamasının yaşam kalitesini belirleyen sekiz parametreyi doğrudan olumlu etkilediği görülecektir. Bu parametreler şunlardır: Barınma, Eğitim, Çevre, Sağlık, Güvenlik, Yaşam Memnuniyeti, İstihdam ve Gelir.

            6306 sayılı Afet Riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun, sosyal devlet ilkesi gereği, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumayı amaçlayan bir düzenlemedir. Anayasanın 5. Maddesinde vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak yükümlülüğü, devletin temel amaç ve görevleri arasında sayılmıştır. Bu amaç doğrultusunda hazırlanan Kanunun odağında insan vardır.

            6306 sayılı kanundan önce afete maruz kalan insanlarımıza, 7269 sayılı kanun kapsamında afet yaşandıktan sonra yardımda bulunuluyordu. 6306 sayılı kanun ile afetler yaşanmadan, can ve mal kaybı olmadan vatandaşlarımıza teşvikte bulunulmaktadır.

            Kentsel dönüşüm uygulamaları, Ispartamızda son dönemde hızla artmaktadır. Son olarak Gülistan Mahallesinde bulunan Orma Evlerinin de kentsel dönüşüme dahil olmasıyla birlikte ilimizde tespiti yapılan riskli yapı sayısı 73’e, bağımsız bölüm sayısı ise 200’e yükselmiştir. Diğer taraftan yapılan kira yardımı sayısı 40’a ulaşmıştır. Böylelikle riskli yapılarda oturan vatandaşlarımıza maddi anlamda destek verilmekle beraber afetlerde olası can kayıplarının da azaltılması yolunda hızla ilerlenmektedir.

            Kuran-ı Kerim’in Maide Suresinin 32. Ayetinin bir bölümünde “Kim de bir canı kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur” buyurulmaktadır. İnsanlarımızın çürük, dayanıksız ve afetlerde can kaybına neden olabilecek binalardan kurtalarak sağlıklı binalarda yaşayabilmesi için çalışmaktayız…”

 

            Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Lojistik Şube Müdürü Nevzat Balcı ise Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binasının inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacağını ifade etti.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap