Eğirdir Gençlik Merkezi “Madde Bağımlılığı Ve Madde İle Mücadele” Eğitimleri

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Gençlik Merkezi “Madde Bağımlılığı Ve Madde İle Mücadele” Eğitimleri
Haberin Tarihi: 3.1.2019 09:38:37 - Okunma Sayısı:1576 defa okundu.

Eğirdir Gençlik Merkezi Isparta Uyumder işbirliği ile İlçemizde bulunan lise ve üniversite öğrencilerine yönelik “MADDE BAĞIMLILIĞI VE MADDE İLE MÜCADELE” konulu eğitimler vermeye başladı.

Eğirdir Gençlik Merkezi “Madde Bağımlılığı

Ve Madde İle Mücadele” Eğitimleri

                Eğirdir Gençlik Merkezi Isparta Uyumder işbirliği ile İlçemizde bulunan lise ve üniversite öğrencilerine yönelik “MADDE BAĞIMLILIĞI VE MADDE İLE MÜCADELE” konulu eğitimler vermeye başladı. Uyumder Derneği yöneticisi ve Taekwondo antrenörü Yaşar ERBİL’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, Erbil, madde kullanan kişilerin rehabilitasyon süreçleri hakkında bilgi verirken bu kişilere doğru yaklaşımın hayati bir önem taşıdığını ifade etti.

                Eğirdir Gençlik Merkezi Isparta Uyumder işbirliği ile İlçemizde bulunan lise ve üniversite öğrencilerine yönelik “MADDE BAĞIMLILIĞI VE MADDE İLE MÜCADELE” konulu eğitimler vermeye başladı.

                “Madde Bağımlılığı ve Madde ile Mücadele yöntemleri”nin konu edildiği farkındalık eğitimini Uyumder Derneği yöneticisi ve Taekwondo antrenörü Yaşar ERBİL ilk olarak 28.12.2018 tarihinde MAVİGÖL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İLE 31.12.2018 tarihinde MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE okuyan öğrencilerimize aktardı. Okullardaki bütün öğrencilerimizin ve öğretmenlerin takip ettiği eğitimde madde tipleri ve kullanıldığı isimler, madde kullanımının yaşı ve ülkemizdeki durum anlatıldı. Madde ile mücadelede çevre faktörünün çok önemli olduğu ifade edildi. Madde bağımlılığı ile mücadele edebilmek için öğretmenlere de büyük iş düştüğü ifade edilen eğitimde bilinçli olmanın önemini ve muhakkak uzman desteği alınması gerektiği Yaşar ERBİL katılımcılara aktardı. Uyumder Derneği yöneticisi Yaşar ERBİL madde kullanan kişilerin rehabilitasyon süreçleri hakkında bilgi verirken bu kişilere doğru yaklaşımın hayati bir önem taşıdığını ifade etti.

                Tüm öğrencilerimizin verimli bir şekilde dinlediği ve 1.5 saat süren MADDE BAĞIMLILIĞI VE MADDE İLE MÜCADELE” konulu eğitimlerimiz öğrencilerimizin soru ve cevaplarıyla sona erdi.

                Eğirdir Gençlik Merkezi yetkilileri “Eğitimlerimiz İlçemizde bulunan diğer bütün liselerimizde ve arkasından yüksekokullarımızda önümüzdeki günlerde kademeli olarak devam edecek” dediler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap