“Haydi Çocuklar Camiye”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika, “Haydi Çocuklar Camiye”
Haberin Tarihi: 15.1.2019 17:26:22 - Okunma Sayısı:1612 defa okundu.

Ödüllü “Haydi Çocuklar Camiye” Projesi

Milli Eğitim Bakanlığının, yenilik ve eğitim teknolojileri genel müdürlüğü yeğitek ile Server Vakfı işbirliğinde düzenlenen şubat tatilini de kapsayan proje kapsamında ödül, teşvik ve puanlama sistemiyle çocuklara camide cemaatle birlikte namaz kılma alışkanlığının yerleştirilmesi amaçlanıyor. 
'Namazını camide kıl, puanları topla, ödülünü kap' sloganıyla gerçekleşecek olan 'Haydi Çocuklar Camiye' projesinde dereceye giren çocuklara çeşitli hediyeler verilecek.
21-31 Ocak tarihleri arasında 5 vakit camiye giden çocuklara puanlar verilecek. En çok puan alan çocuklar ödüllendirilecek.
Proje ortağı Isparta Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Derneği temsilcisi Mehmet Ay, gazetemize yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Isparta Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Derneği olarak gençlerimizi bedensel ve zihinsel yönden sağlıklı, zinde, milli, manevi ve ahlaki, sosyal ve kültürel değerlere bağlı, çevreye duyarlı, üstün vasıflı, eğitimli, kültürlü ve görgülü bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmayı; yaratılış gayesini bilen, milli kültür ve ahlak sahibi, ülkesini ve milletini seven bireylerden meydana gelen bir toplumun oluşmasına yardımcı olmayı amaçlamaktayız. Derneğimiz, erkek çocuklara camide cemaatle namaz kılmayı sevdirmek ve bu alışkanlığı hayat tarzı haline getirmelerine destek olmak amacıyla 21-31 Ocak 2019 tarihleri arasında Isparta İlimizde, “HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE” projesini düzenleyecektir.
Haydi Çocuklar Camiye projemiz, erkek çocuklar için 6-7 yaş aralığı A Kategorisi, 8-10 yaş aralığı B Kategorisi, 11-13 yaş aralığı C Kategorisi olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirilecektir".
Projenin Uygulanması: Proje yarışma şeklinde uygulanacak. 21 Ocak 2019 tarihinde sabah namazı ile başlayıp, 31 Ocak 2019 tarihinde yatsı namazı ile sona erecek. Çocuklar her namaz vaktinde, camide cemaatla namaz kılarak ve kendi kategorilerindeki sureleri veya duaları ezberleyerek puan kazanacaklar. Camiye annesi ya da babası ile gelen çocuklara artı puan verilecek.
Projeye kayıt: Kayıtlar www.haydicocuklar.com sitesinden yapılacak.
Projenin Eğirdir'de Uygulanacağı Camiler: Barla Camisi ve Aşağı Gökdere Camisi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap