THK 94 yaşında...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,THK 94 yaşında...
Haberin Tarihi: 16.2.2019 12:38:42 - Okunma Sayısı:1309 defa okundu.

Türk Hava Kurumu’nun 94’üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Türk Hava Kurumu 94 yaşında

Türk Hava Kurumu’nun 94’üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Kutlamalar kapsamında Türk Hava Kurumu Eğirdir Şubesi bugün saat 11.00'de Atatürk Anıtına bir çelenk sundu.

Türk Hava Kurumu (THK) Eğirdir Şube Başkanı İsmail Selçukcan, önetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Sinap, Lütfü Eşrefoğlu ve Tahsin Tığ'ın  katılımıyla gerçekleşen törende Başkan Selçukcan gazetemize yaptığı açıklamada "94'ncü yıl sevincimizi bizlerle paylaşan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vatan uğruna ve Türk Havacılığı uğruna can veren Şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz." dedi.

Türkiye'de eş zamanlı gerçekleşen yıl dönümü kutlamaları kapsamında yapılan basın açıklamasında Atatürk’ün kurduğu Türk Hava Kurumu faaliyetleri ve kuruluş amaçlarıyla ilgili bilgi verildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin havacılık sektöründe rol modeli olan THK, Uluslararası Havacılık Federasyonu’nun Türkiye’deki yetkili ve tek temsilcisi olarak kuruluşundan bu yana 7 bine yakın pilot yetiştirdi. THK Eğirdir Şube Başkanı Selçukcan,  kurum tarafından verilen eğitimler hakkında verdiği bilgide "Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) yayınları, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) kuralları, 2920 sayılı Sivil Havacılık Kanunu ve bunlara bağlı olarak çıkartılan yönetmeliklerle Müşterek Havacılık Otoritesi (JAA) tarafından çıkartılan yayınlara göre düzenlenmektedir. Türkiye’de sportif hava sporları yurt içi rekor tescilini gerçekleştiren tek kurum olan THK; Ankara ve İzmir’de bulunan, ulusal ve uluslararası kalite standartlarında hizmet veren eğitim merkezleri ile profesyonel pilot eğitimleri, hostes eğitimi, amatör ve sportif aktiviteler ve eğitimler gerçekleştirmektedir. Kurulduğu günden bu yana havacılık sektörüne 7 bine yakın pilot yetiştirmiştir" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada, THK'nin yeterliliğinin altı şu bilgilerle çizildi:

"Avrupa’nın en büyük Ambifi Yangın Hava Söndürme Filosuna sahip olup CL-215 Bombardier yangın söndürme uçakları ile yurtiçi ve yurt dışında sanayi, orman, şehirlerde meydana gelebilecek olası bir yangın durumuna havadan yangın söndürme hizmeti vermektedir. Türkiye'deki tüm havaalanları ile Avrupa, Orta Doğu, Asya ve Afrika'daki pek çok merkeze ya da havaalanlarına tek uçuş ile hava taksi hizmeti gerçekleştirmektedir. 
THK’nın havacılık sektöründe değer yaratma vizyonu çerçevesinde, içinde bulunan sabit ve taşınabilir medikal malzemeler, doktor, yoğun bakım hemşiresi veya anestezi teknisyeninden oluşan ekip ile her türlü tıbbi müdahalenin 7/24 yapılabileceği hava ambülansı hizmeti ile organ nakli hizmeti vermektedir."

THK'nin 94'üncü yıl dönümüyle gerçekleşen törende kurumun faaliyetleri hakkında bilgi veren İsmail Selçukcan, "Türkiye’nin ilk Sivil Spor ve Eğitim Uçağı Şirketi’ne sahip olan THK çeşitli hava platformlarının tasarım ve üretimi, montajı, sertifikasyonu ve satış-pazarlaması konusunda da faaliyet göstermektedir. Uçuş eğitimlerinde ve hobi amaçlı uçuşlarda kullanılabilecek bir “Hafif Spor Uçak” tasarım ve üretimi yapılmaktadır. THK, Türkiye’de hafif spor uçak alanında ilk uçağın üretimini gerçekleştirmiştir. THK, Türk balonculuğundaki liderliğini 94 yıllık havacılık deneyimi ile birleştirerek insanlığın tasarladığı en eski hava aracıyla sıcak balon ile balon pilot eğitimi ve yolcu taşıma hizmeti gerçekleştirmektedir. Ayrıca, paraşütle atlayış ve eğitimi, yamaç paraşütü, Micro Light, Cyrocopter, Ultra Light planör uçuş eğitim hizmetleri, havadan fotoğraf çekimi hizmeti gerçekleştirmektedir.

 

Her yıl 60 binden fazla gence verdiği ücretsiz havacılık kurslarıyla gökyüzüne yeni kanatlar kazandıran Türk Hava Kurumu, milli bütçeden hiçbir pay almadan Türk halkının destek ve yardımlarıyla havacılık eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmektedir." şeklinde açıklamada bulundu.

 Dünyada havacılık kursunu ücretsiz sunan tek kurum olan THK'nin amacını, "Havacılık faaliyetleri ile gençlerin milletini ve ülkesini seven, çevre bilinci yüksek, sosyal sorumluluk anlayışı gelişmiş, iyi vatandaşlar olarak yetişmesine katkıda bulunmaktadır" diyerek belirten THK Eğirdir Şube Başkanı Selçukcan , "Türk Hava Kurumu ve şubeleri önderliğinde 2008 yılında başlayan ve bir gönüllük hareketi olan 'Genç Kanatlar Topluluğu' tüm ülke genelinde yaygınlaşmıştır. Türk Hava Kurumu’nu ve havacılık faaliyetlerini tanıtmak, sevdirmek, havacılık ve uzay bilimi ile ilgili projeler üretmek ve gelişen havacılık sektöründe temel eğitimlerini almış bireyler kazandırmak, gençlerin bu alanlardaki bilgilerini arttırarak sosyal yönleri ve ahlaki değer yargıları güçlenmiş topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır amacıyla kurulan ve yaşları 11 ila 22 arasında değişen Genç Kanatların sayısı 5 bini geçmektedir" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap