Bilim ödülleri sahiplerini buluyor...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Bilim ödülleri sahiplerini buluyor...
Haberin Tarihi: 7.3.2019 18:19:32 - Okunma Sayısı:4305 defa okundu.

Bilim Geliştirme Derneği (BİLGEDER) Bilim Ödülleri Yapılacak Ödül Töreni İle Genç Bilim İnsanlarına Verilecek

Bilim ödülleri sahiplerini buluyor...

Bilim Geliştirme Derneği (BİLGEDER) Bilim Ödülleri Yapılacak Ödül Töreni İle Genç Bilim İnsanlarına Verilecek

Bilim Geliştirme Derneği (BİLGEDER) tarafından düzenlenen BİLGEDER Bilim Ödülleri’nin ilki 17.03.2019 tarihinde Barida Otel’de gerçekleştirilecek bir tören ile Bilim insanlarına verilecek.  

Bu konuda basına açıklama yapan Dernek Başkanı Prof.Dr. Tuncay YİĞİT;

Derneğimizin ilkesi gereği, Atatürk Cumhuriyetinin, Türk ve İslam kültürünün yaşamasına, yaşatılmasına ve gelişmesine katkıda bulunan Fen ve Mühendislik, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Sağlık ve Spor Bilimleri ile Sanat ve Tasarım alanında, Isparta’mızdaki Üniversitelerimizde üretilmiş Lisansüstü tezlere Bilim Ödülleri verilecektir.  

Derneğimizin amacı doğrultusunda hazırlanan Bilim Ödülleri Yönergesi oluşturulmuş, yönerge gereği her alanda kendi alanında uzman bilim insanları arasından değerlendirme komisyonu kurulmuş, bu komisyon kendi alanlarını en iyi şekilde yansıtacak Ödül Kriterleri belirlemişlerdir. Ödül için web sayfamız üzerinden 2019 yılı Şubat ayında yaklaşık 150 kadar başvuru alınmıştır. Başvurusu alınan 150 lisans üstü tez belirlenen kriterler doğrultusunda puanlanarak Bilim Komisyonlarınca dört alanda en iyi dört tez çalışması belirlenmiştir.

Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz ödül töreni için Süleyman Demirel Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitülerinde 2012-2017 yılları arasında tamamlanan ve Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Sağlık ve Spor Bilimleri ile Güzel Sanatlar ve Tasarım Bilimleri alanlarında bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde katkılarda bulunmuş, ülkemizde bu alanların gelişmesi ve görünürlüğün arttırılmasında öncülük eden 150 adet başvuruda bulunulan tez sahipleri arasından Bilim Komisyonunca belirlenen dört temel alanda dört genç bilim insanına ödülleri sahiplerine verilecektir.

  • Bu törende ayrıca Ülkemize, Isparta’mıza ve Üniversitemize hizmet etmiş Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Sağlık ve Spor Bilimleri ile Güzel Sanatlar ve Tasarım Bilimleri alanında dört hocamıza Bilim Onur Ödüllerini vereceğiz.


17.03.2019 tarihinde Isparta Barida Otel’de düzenleyeceğimiz; Şehrimizin Protokol üyeleri ve dernek üyelerimizin katılacağı tören ile bu değerli çalışmalara Bilim Ödülleri verilecektir. Şimdiden ödül almayı kazanan ve başvuruda bulunan değerli bilim insanlarını tebrik eder, ödül törenimizin ülkemize, bölgemize ve bilime katkı sağlamasını dilerim.

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap