İYİ Parti Eğirdir Belediye Başkan Adayı Tuba Karaca'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İYİ Parti Eğirdir Belediye Başkan Adayı Tuba Karaca'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Haberin Tarihi: 8.3.2019 10:31:27 - Okunma Sayısı:1416 defa okundu.

Karaca: "Sevgisiyle içimizi ısıtan, saygıdeğer Türk kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum."

İYİ Parti Eğirdir Belediye Başkan Adayı Tuba Karaca'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

 “Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım.” Mustafa Kemal Atatürk

***

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi;

 Türk Kadını şekil ve şemail de değil, akıl, bilgi, şefkat, fedakârlık ve kültür de ön plana çıkmış, dünden bugüne memleketimizin kurtuluşunda ve gelişmesinde emektar olmuşlardır.

Kurtuluş Savaşı kadınıyla erkeğiyle tüm bir milletin varoluş mücadelesiydi. Kadınlar sadece cephe gerisinde değil, cephede muharip olarak görev alarak Millî Mücadele’nin başarıya ulaşmasında rol oynamışlardır.

Biz bu vatanı; halkını ülkenin işgaline karşı harekete geçirmek için yaptığı konuşmaları ile zihinlerde yer etmiş Halide Edip Adıvar’dan, 70. Alayla birlikte Milli Mücadele saflarına katılmış Nezahet Onbaşı’dan, bebeği koynunda kağnısı ardında tek battaniyesini ıslanmasın diye cephaneye örten Şerife Bacıdan, Nene Hatun’dan, Halime Çavuş’tan, Gördesli Makbule’den emanet aldık.Kadınımızın gücünü tüm dünya gördü.

1857 yılında 120 kişinin ölümü ile sonuçlanan ABD'de tekstil fabrikası grevi sonrası kutlanmaya başlayan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü; aslen ülkemiz kadınlarının dünden bugüne fedakârlık, çağdaşlık, şefkat ve özgürlük günü olarak kutlanmalıdır.

El ele verelim. Birlikteysek güçlüyüz. Birlikteysek İYİyiz. Birlikteysek Türkiye’miz İYİ. Birlikteysek Eğirdir’imiz İYİ

Ben de bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, sevgisiyle içimizi ısıtan, saygıdeğer Türk kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum.

 Ecz. Tuba Karaca

İYİ Parti Eğirdir Belediye Başkan Adayı

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap