KUTLU DOĞUM HAFTASI HEYECANI BAŞLADI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KUTLU DOĞUM HAFTASI HEYECANI BAŞLADI
Haberin Tarihi: 15.4.2014 10:46:00 - Okunma Sayısı:2615 defa okundu.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (SAV)'in doğumunun 1443. Yıldönümü münasebetiyle Eğirdir Müftülüğü tarafından düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri başladı.

KUTLU DOĞUM HAFTASI HEYECANI BAŞLADI

 

            Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (SAV)’in doğumunun 1443. Yıldönümü münasebetiyle Eğirdir Müftülüğü tarafından düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri başladı.

            Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (SAV)’in doğumunun yıldönümü dolayısıyla her yıl 14-20 Nisan tarihlerinde kutlanan  “Kutlu Doğum Haftası” bu yıl “Paygamberimiz Din ve Samimiyet” teması ile kutlanıyor.

            Peygamber efendimiz Hz. Muhammet (S.A.V.)in doğumunun 1443. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında İlçemiz  Müftüsü Abdurrahim KOCAGÖL ve ilçemiz Cami müezzinlerinden oluşan bir heyet, 14 Nisan 2014 Pazartesi günü  Kaymakam Dr. Yalçın YILMAZ’ı ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ü  makamlarında ziyaret ettiler.

            İlçemiz Müftüsü Abdurrahim KOCAGÖL, Kutlu Doğum Haftası’nı  halkla birlikte kutladıklarını, halkımızın da bu haftaya çok yoğun ilgi gösterdiğini, düzenlenen konferanslarda halkımızın salonları doldurduğunu bu nedenle de tüm Eğirdir halkına müteşekkir olduklarını, aynı coşkuyu bu yıl da beklediklerini ifade etti.

            Müftü Abdurrahim KOCAGÖL, günün anısına Kaymakam Dr. Yalçın YILMAZ’a ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e birer demet çiçek takdim etti.

            Ayrıca, dün Saat 12:00’de Hızırbey Camiinde Mevlüt programı düzenlendi.

            Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (SAV)’in doğumunun 1443. Yıldönümü münasebetiyle Eğirdir Müftülüğü tarafından düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri bugün saat 9:00’da Hastane, saat 10:00’da Esnaf, saat 13:00’de Şehit ve Gazi aileleri, saat 15:00’de Huzurevi sakinleri ziyaretleri ile devam edecek.

            18 Nisan 2014 Cuma günü saat 14:00’de Bayanlara yönelik program düzenlenecek. İlahi konser ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin yer aldığı programda, Esma Aydın bir konferans verecek.

            18 Nisan Cuma akşamı Kervansaray Düğün Salonunda düzenlenecek kutlama programı saat 19:00’da ilahi konser ile başlayacak. İlçe Müftüsü Abdürrahim Kocagöl’ün açış konuşmasının ardından Doç. Dr. İshak Özgel’in konuşmacı olarak katılacağı “Hz. Peygamber” “Din ve Samimiyet” konulu bir konferans gerçekleştirilecek.

            Program Ödül töreni, kutlu doğum helva dağıtımı ve kitap dağıtımı ile sona erecek.

            Eğirdir İlçe Müftüsü Abdurrahim Kocagöl, “Kutlu Doğum Haftası” kutlama programına tüm halkımızın davetli olduğunu söyedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap