23 Nisan Çocuk Şenliği İçin Hazırlıklar Tamam

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,23 Nisan Çocuk Şenliği İçin Hazırlıklar Tamam
Haberin Tarihi: 15.4.2014 10:51:00 - Okunma Sayısı:2409 defa okundu.

Türkiye, Azerbaycan, Yakutistan, Bosna Hersek, Gürcistan ve Moldova olmak üzere toplam 6 ülkeden 177 öğrenciyi ilçemizde ağırlayacağız...

23 Nisan Çocuk Şenliği İçin Hazırlıklar Tamam

 

Türkiye, Azerbaycan, Yakutistan, Bosna Hersek, Gürcistan ve Moldova

olmak üzere toplam 6 ülkeden 177 öğrenciyi ilçemizde ağırlayacağız…

 

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94’ncü yılı bu yıl Eğirdir’de dolu dolu kutlanacak.

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Eğirdir’de 23 Nisan Uluslararası Eğirdir Çocuk Festivali’nin bu yıl ikincisi düzenleniyor.

            Düzenlenecek olan festival öncesi dün Kaymakam Yalçın Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıya; Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Zabıta Müdürü Gamze Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, Şube Müdürü Süleyman Songül, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığından P. Alb. Ahmet Tatar,  Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nazif Aydın, Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, Jandarma Komutanı Yzb. Ali Demir, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Hasan Gencer, Süleyman Demirel İlkokulu Müdürü Hasan Tiryakioğlu, Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu Müdürü Ramazan Yüceer ve Bağlar İlkokulu Müdürü Hasan Ceylan katıldı.

            Toplantıda konuşan Kaymakam Yalçın Yılmaz “Geçen sene ilçemizde birincisini düzenlediğimiz 23 Nisan Ulusalararası Eğirdir Çocuk Şenliği’nin bu yıl ikincisini gerçekleştireceğiz. Öncelikle hepiniz hoşgeldiniz. Geçen yıl başlattığımız organizasyonu bu yıl da yapacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını TRT organizesinde yapılıyordu.  Ama biz geçen yıl küçük çaplı da olsa burada yapmayı  başardık. İlçe olarak bunu yapan tek biziz. Bu yıl bütün sponsorluğumuzu Eğirdir Belediye Başkanlığımız üstlendi. Belediye Başkanımız Ömer Şengöl’e burada çok teşekkür ediyorum” dedi.

            Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak da; “23 Nisan Uluslararası Eğirdir Çocuk Festivali’nin bu yıl ikincisini 21- 23 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Festivalimiz 5 ülkeden 177 öğrencinin katılımı ile gerçekleşecek. Türkiye, Azerbaycan, Yakutistan, Bosna Hersek, Gürcistan ve Moldova olmak üzere toplam 6 ülkeden 177 öğrenciyi ilçemizde ağırlayacağız.

            23 Nisan Uluslararası Eğirdir Çocuk Festivali 21 ile 24 Nisan tarihleri arasında Geleneksel Türk Çocuk Oyunları Şenliği, Çocuk Müzisyenler Şenliği, Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Şenliği ve Uluslararası Uçurtma Şenliği şeklinde olacak.

            Çocukların yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanımak, çocuklarımızda yabancı dil farkındalığı oluşturmak, Türk Kültürünü en iyi şekilde tanıtmak, Eğirdir’in Uluslararası tanıtımına katkı yapmak, Dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla geçen yıl ilki yapılan 23 Nisan Uluslararası Eğirdir Çocuk Festivali’nin bu yıl ikincisi düzenlenecek” dedi.

            Boztoprak ayrıca, ilçemize gelen Azerbaycan grubunu 4 gün boyunca ilçemiz okullarından Muazzez ve Yaşan Şapçı İlköğretim Okulu ile Süleyman Demirel İlköğretim Okulu öğrencilerinin evlerinde misafir edeceklerini ifade etti. 

            Şenlik 21 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 14:00’de  Eğirdir Kapalı Spor Salonu'nda Geleneksel Türk Çocuk Oyunları’nın gösterimi ile başlayacak.

            22 Nisan 2014 Salı günü saat 14:00’de  Kapalı Spor Salonu'nda Uluslararası Çocuk Müzisyenler Şenliği gerçekleşecek.

            23 Nisan 2014 Çarşamba günü saat 9:00’da bütün öğrencilerin katılımı ile saat Şok Market önünde kortej geçişi başlayacak.  Daha sonra, Atatürk Anıtına çelenk sunulacak.  Saat 10:00’da  Kale meydanı önünde ilçemize gelen ülkeler gösterilerini sergileyecekler. Saat:13:30’da Yukarı Gökdere Köyünde Uluslar arası Uçurtma Şenliği yapılacak.

            2. Eğirdir 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği saat 18:00’de de Kapalı Spor Salonu'nda Gala finali ile sona erecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap