SDÜ Hukuk Fakültesi Yeni Binasına Kavuştu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SDÜ Hukuk Fakültesi Yeni Binasına Kavuştu
Haberin Tarihi: 17.4.2014 10:01:00 - Okunma Sayısı:5511 defa okundu.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in başkanlığını yaptığı komitenin çalışmalarıyla başta İşadamı Şevket Demirel olmak üzere Ispartalı hayırseverlerden toplanan 6.5 milyon TL ile kaba inşaatı tamamlanan SDÜ Hukuk Fakültesi binasının açılışı yapıldı.

SDÜ Hukuk Fakültesi Yeni Binasına Kavuştu

 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığını yaptığı komitenin çalışmalarıyla başta İşadamı Şevket Demirel olmak üzere Ispartalı hayırseverlerden toplanan 6.5 milyon TL ile kaba inşaatı tamamlanan SDÜ Hukuk Fakültesi binasının açılışı yapıldı.

 

            2010 yılında temeli atılan Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi binası tamamlandı. Binanın açılış töreni,  Isparta Valisi Vahdettin ÖZKAN, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Aydın ŞANLITÜRK, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İBİCİOĞLU, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman SEYDİ, Prof. Dr. Numan TAMER ile Prof. Dr. Hüseyin AKYILDIZ, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, akademisyenler, SDÜ personeli ve Hukuk Fakültesi binasına destek olan işadamları, katılımıyla gerçekleştirildi. Hukuk Fakültesi yeni binasında ilk olarak “Hukuki Açıdan Helal ve Sağlıklı Gıda Uluslararası Sempozyumu”na ev sahipliği yaptı.

            Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk TURHAN, 2010 yılında temeli atılan Hukuk Fakültesinin açılışını yapıyor olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyerek fakültenin tarihçesi, akademik, idari yapılanması hakkında bilgi verdi.

            “Şuan burada olmamız birlik beraberliğimizin göstergesidir. Bu okul, devlet-millet işbirliği ile tamamlanmış bir okuldur” diyerek konuşmasına başlayan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN ise binanın tamamlanmasına destek veren hayırseverlere teşekkür etti.

            Üniversitelerin doğası gereği bir yandan evrenselle beslenirken diğer yandan da evrenselden aldığı birikimleri yerelle paylaştığını dile getiren SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İBİCİOĞLU, Türkiye’deki üniversite sayısının hızla arttığını ve bundan sonraki süreçte yoğun bir şekilde rekabet yaşanacağını belirtti. İBİCİOĞLU, “Marka olamazsak, kaliteli akademisyenleri ve öğrencileri, donanımı yüksek bireyleri üniversitemize çekmede zorluk yaşarız. Üniversitelerin, ekonomik yapısıyla, sosyal tesisleriyle, bina, teknoloji ve insan kaynaklarıyla, alt yapısıyla cazibesini koruması gerekiyor. SDÜ’nün Isparta ile bütünleşik olarak cazibe merkezi haline gelmesi gerekiyor.” diye konuştu.

            Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Aydın ŞANLITÜRK, SDÜ’ye büyük önem verdiklerini, Hukuk Fakültesi Binasının yapımına katkıda bulunmaktan gurur duyduklarını, bundan sonraki projelerde de yer almak istediklerini söyledi.

            Vali Özkan, Hukuk Fakültesi binasının açılışını yapmanın gururunu yaşadığını belirterek şunları söyledi:

             “Üniversitemiz her geçen gün kendini daha da yeniliyor. Son 10 yılda 22 bin öğrenciden 60 bine çıktığını görüyoruz. Bu önemli bir gelişme. Devletimiz hükümetimiz yüksek öğretimin gelişmesi için çok önemli destekler vermekte.Bugün burada sevindirici olan Devletimizin hükümetimizin Anadolu’nun dört  bir yanında en kaliteli  şekilde sunduğu eğitim, kamu hizmetinin değerlerini çok güzel bir şekilde idrak etmiş olan Ispartalı hemşehrilerimizin bu yarışta işbirliği içine girmiş olması. Bundan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Eğitime gönül vermiş hayırsever insanlar bizim için çok saygıdeğer insanlardır.  Herkesin bir çaba içinde olması bizim açımızdan çok önemli bir sermayedir. Böylesine güzel bir eğitim faaliyetine katkı sunmanın manevi zevkini yaşıyoruz. Ben vesile ile Ispartamızın gönüllü olarak katkı sunan hayırseverlerine teşekkür ediyorum. “

            Açılış konuşmalarının ardından fakülte binasının yapılmasına katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara plaket ve teşekkür belgeleri verildi.

            Açılış Töreninin sona ermesinin ardından  “Hukuki Açıdan Helal ve Sağlıklı Gıda Uluslararası Sempozyumu” gerçekleştirildi.

 

BU ESER HAYIRSEVERLERİN

            Hayırseverlerin desteği ile kaba inşaatı tamamlanan SDÜ Hukuk Fakültesi’nin açılış töreninde konuşan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bu eser Ispartalılar ile hayırsever vatandaşlarımızın devletimize küçücük bir sevgi gösterisidir.” dedi.

            Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığını yaptığı komitenin çalışmalarıyla başta İşadamı Şevket Demirel olmak üzere Ispartalı hayırseverlerden toplanan 6.5 milyon TL ile kaba inşaatı tamamlanan SDÜ Hukuk Fakültesi binasının Açılış töreninde konuşan ITSO Başkanı Başdeğirmen, Hukuk Fakültesi binasının yapımıyla ilgili Komitenin başkanlığını yapmanın gururunu yaşadığını belirterek, “Bugün burada olmak benim için ayrı bir heyecan. Açılışını yaptığımız binamızın temelinde ve harcında emek var, dayanışma var, birlik ve beraberlik var, ruh var, heyecan var, gurur var.” dedi.

            Hukuk Fakültesi binasının yapılış aşamasından bahseden ITSO Başkanı Başdeğirmen konuşmasını şöyle sürdürdü:

            “Daha önceki rektörümüz bize geldiğinde Ispartalıların üniversite yerleşkesi içerisinde bir eseri olmasını istedi. Ispartalıların üniversitesine sahip çıkma ve destek verme konusundaki duyarlılığına güvenerek taşın altına elimizi koyduk.  Yola çıktığımızda 1 liramız yoktu, Sayın Büyüğümüz Şevket Demirel’in liderliğinde oluşturduğumuz komitemiz gecesini gündüzüne katarak fedakarca çalıştı. Okul binasının kaba inşaatı için gereken paranın bulunması için herkesin kapısını çaldık. Kimisi 35 yıllık birikimini, kimisi 50 lirasını, kimisi 50 bin lirasını,  kimisi aracını, kimisi insan gücünü kimisi de gönlünü verdi. Bunların hepsi bize güç verdi. Biliyoruz ki böyle büyük bir üniversiteyi tesis eden Devletimiz Hukuk Fakültesi binasını da tabiî ki yapabilirdi. Ama önemli olan burada Isparta halkı ve hayırseverlerle üniversitenin kucaklaşması idi birlik beraberlikti. Öyle ki bu eser bizim için çok değerli ve kıymetli. Yani Hukuk Fakültemiz Ispartalılar ve hayırsever insanlarımızın ve işadamlarımızın devletimize küçücük bir sevgi gösterisidir. SDÜ Hukuk Fakültesi, Sayın Şevket Demirel’in üniversitemizin kuruluşunda yaptırdığı rektörlük binasından sonra Ispartalılar başta olmak üzere hayırseverlerin yaptırdığı ikinci eser olarak tarihe yazılmıştır. Fakültemizden hukuk sistemimizin teminatı olacak avukatlar, savcılar, hakimler ve devlet adamları yetişecektir. Buradan bize maddi manevi destek veren tüm işadamlarımıza, tüm hayırsevere teşekkür ediyoruz.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap