MAREM'e Teknik Gezi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MAREM'e Teknik Gezi
Haberin Tarihi: 25.4.2019 17:10:24 - Okunma Sayısı:3623 defa okundu.

Eğirdir Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programı 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik teknik gezi düzenlendi

MAREM'e Teknik Gezi

Eğirdir Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programı 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik Laboratuvar Teknikleri ve Meyve Sebze İşleme Teknikleri, Enstrümental Analiz dersleri kapsamında teorik bilgilerin uygulamasının yerinde görülmesi amacıyla 24 Nisan Çarşamba günü saat 10.00’da Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM)’ne teknik gezi düzenlendi.

Öğrenciler, genetik laboratuvarı, fitopatoloji laboratuvarı, yaprak-toprak analiz laboratuvarı, hasat sonrası zararlılarla mücadele, uçucu yağ laboratuvarı gibi özel alanlarda bilgilendirildi. Kontrollü atmosfer ve dinamik atmosfer depolarını içeren hasat sonrası laboratuvarlar gezilerek teknolojinin ulaştığı son aşamalar öğrencilere anlatıldı.

Depolama öncesi ve depolama süresince yapılan kimyasal ve bileşen (fenolik bileşen vb.) analizleri hakkında bilgi verildi. Kromatografik cihazlardan HPLC, GC hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap