Etudosd 23. Dağcılık Şenliği’ne Hazır

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Etudosd 23. Dağcılık Şenliği’ne Hazır
Haberin Tarihi: 9.5.2019 17:12:44 - Okunma Sayısı:4632 defa okundu.

Dedegöl Dağcılık Şenliği 14-16 Haziran Tarihleri arasında yapılacak

Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) tarafından ilki 1997 yılında gerçekleştirilen ETUDOSD DAĞCILIK ŞENLİĞİ’nin 23'ncüsü yine Dedegöl Dağı Melikler Yaylası kamp alanında yapılacak. 

23. Yılda da En Büyük Destekçi Eğirdir Belediyesi

ETUDOSD Yönetim Kurulu üyelerinin ziyaret ettiği Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök,  bu yıl 14-15-16 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleşecek olan Şenliğe, Eğirdir Belediyesi olarak destek vereceklerini söyledi.

Şenlik hazırlıklarının tamamlandığını bildiren ETUDOSD Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada ise şu bilgiler verildi;  "23'ncü yılda da başta Eğirdir Belediyesi olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı, Isparta Valiliği hamiliğinde  Eğirdir, Aksu ve Yenişarbademli Kaymakamlıkları, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı, Isparta İl Özel İdaresi, Aksu ve Yenişarbademli Belediye Başkanlıkları, Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün  desteklerinin de olması bekleniyor.
Şenlik Kayıtları Dernek Web Sayfasından Yapılacak.
Şenlikle ilgili alternatif tarihlerin internet üzerinden yayınlanması üzerine; ETUDOSD web sitesi yenilenerek http://www.etudosd.org.tr/ adresinden ulaşım sağlanabilmekte olup şenliğe katılacaklar  http://etudosd.org.tr/kamp-kayit sayfasından kayıtlarını  yapabilecekler." denildi.

Şenlik aşağıdaki program dahilinde gerçekleştirilecek.

14 HAZİRAN 2019 CUMA
Saat 10.00 ETUDOSD’tan Hareket
Saat 11.00 Zindan Mağarası Ziyareti
Saat 13.00 Kampın Kurulması-Kayıt
 
15 HAZİRAN 2019 CUMARTESİ
Saat 10.00 ETUDOSD’tan Hareket
Saat 11.00 Zindan Mağarası Ziyareti
Saat 14.00 Pınargözü Mağarası Ziyareti yada 
Saat 15.00 Yaka Kanyonu Geçişi (Hava Durumuna Bağlı)
Saat 18.00 Şenlik Yemeği
Saat 20.00 Toplantı-Slayt Gösterisi
Saat 23.30 Sessizlik

16 HAZİRAN 2019 PAZAR
Saat 05.00: Dedegöl Doruğu Tırmanışı
(Tırmanış Yapacaklara Sabah Çorbası İkramı)
Saat 13.00: Gözleme-Ayran İkramı
Saat 15.00: Kamptan Ayrılış

ETUDOSD (Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği) Kulübü ve Dedegöl Dağı Şenliği:

                 ETUDOSD Kulübü 1994 yılında kurulmuş olup amacı insanlarda doğa bilinci oluşturmak,
doğa sporlarının yaygınlaştırılması, insanları yaşadıkları çevre ile tanıştırıp, doğayla bütünleştirmektir. Hedefi, dağcılık sporunu sevdirmek ve bu alanda sporcu yetiştirmektir. 
                 120 üyesi bulunan kulübün, bu amaç ve hedefleri doğrultusunda etkinlikleri, başta dağcılık ve doğa yürüyüşleri olmak üzere, kanyon geçişleri, mağaracılık, kayak, kampçılık, orientring, triatlon gibi doğa sporlarıdır. Bu alanda tecrübeli hocalar ve eğitmenler ile eğitim vererek bu spor dallarında sporcu yetiştirmektedir.       
ETUDOSD’ca her yıl geleneksel haline getirilen Dağcılık şenliği ile Türkiye’mizin hemen her ilinden yıllar itibarıyla giderek artan sayıda sporcu ve doğa severi İlimiz Dedegöl Dağı eteklerinde toplayarak hem doğa sevgisi ve çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlamakta hem de İlimizde Dağcılığın gelişimine öncülük yapmaktadır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap