Süleyman Demirel törenle anıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Süleyman Demirel törenle anıldı
Haberin Tarihi: 17.6.2019 16:05:22 - Okunma Sayısı:1709 defa okundu.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ölümünün 4'üncü yıl dönümünde, memleketi İslamköy'deki anıt mezarı başında törenle anıldı.

Süleyman Demirel törenle anıldı

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ölümünün 4'üncü yıl dönümünde, memleketi İslamköy'deki anıt mezarı başında törenle anıldı.

Anıt mezar, Isparta gülleriyle süslenirken Süleyman Demirel'i anma törenine; Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta Garnizon Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eski bakan ve Demirel'in dostlarından Hamdi Üçpınarlar, Demirel'in doktoru olan İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Demirel ailesinden CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve eşi Binhan Kesici, Nihan Demirel Atasagun, Neslihan Demirel, Sezen Demirel, çok sayıda yeni ve eski milletvekili, Isparta ve Türkiye'nin birçok bölgesinden yüzlerce kişi katıldı.

Anma törenine gelenler, Demokrasi Müzesi'ni de ziyaret ederek, anı defterine Demirel'e olan sevgi ve özlemlerine ilişkin duygularını yazdı. 

Resmi anma töreninde Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra Demirel ile uzun yıllar birlikte siyaset yaptığı Hamdi Üçpınarlar bir konuşma yaptı. 19 yaşında siyasete adım attığından yaşamını yitirene kadar Süleyman Demirel ile beraber siyaset yaptığını belirten Üçpınarlar, "Büyük devlet adamını anmak ve onunla beraber bazı hatıralarla sizinle beraber olmak benim için büyük bir mutluluk ve şereftir. Dualarımızla kendisini anıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Ardından Cumhurbaşkanlığı çelengi askeri törenle Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı tarafından Demirel'in mezarına konuldu. Protokol üyeleri ve törene katılanlar, Demirel ailesine taziyelerini ilettikten sonra anma töreni sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap