Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı
Haberin Tarihi: 16.5.2014 10:09:00 - Okunma Sayısı:2134 defa okundu.

Fuarda 28 Proje Sergilendi

Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı…

 

Fuarda 28 Proje Sergilendi…

 

            Eğirdir Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisi 15 Mayıs 2014 Perşembe günü Zabıta Lokali’nde saat 09.00’da açıldı.

            Açılışa Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Songül, Okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. 

            Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi’nin Bilim Fuarı’nda Genç beyinlerin hazırlamış olduğu 28 proje meraklıların beğenisine sunuldu.                   

            Gün boyunca açık kalan sergide öğrenciler, Soma’da yaşanan üzücü olaya karşı tişörtlerinin arkalarına “Bir Avuç Kömür İçin Bir Ömür Verenlere ve Gün Kömürden Daha Kara Soma” şeklinde yazılar yazıp Soma’daki ailelere “yalnız değilsiniz” desteğini verdiler.

            Ayrıca öğrenciler tarafından sergiye gelen kişilerin yakalarına siyah kurdele takıldı.

            Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi’nin Bilim Fuarı’nda; “Eğirdir’de Kültür Sanat ve Edebiyat”, “Cennetten bir köşe Eğirdir”, “Eğirdir’de Yetişen Yenilebilir Otlar”, “Paraların Tarihçesi”, “Eğirdir’in Yaşayan Gazileri”, “Çağdaş Dedekorkut Prof. Dr. Turan Yazgan”, “Eğirdir’in Bürokrat ve Akademisyenleri”, “Akıllı Güneş Pınarı”, “Manyetik Yol”, “Mezunlarımız ne yapıyor”, “Mağara”, “Sera nedir”, “Eğirdir Kayıkları”, “Ökse Otu”, “Tarihin Bilinen En Eski İlacı Aspirin”, “Mesleğimi seçiyorum”, “Kaybolan Zanaatlar Kalaycılık ve Demircilik”, “Elektrik Tasarrufu”, “Su Tasarrufu”, “Topraklı Yalıtım”, “Atmosfer Olaylarının Genel Oluşum Mekanizmaları”, “Eğirdir’de Balıkçılık”, “KDS Kötü Dumana Son”, “Meşe Kabuğunun Bilinmeyen yanları”, “MAB Balık  Yemleme Makinası), “Gıda Boyasının Fotosenteze Etkisi”, “Bileşik Modeller” ve “Alaaddin And His Wonderfull Lamb” isimli projeler sergilenerek, meraklısıyla buluştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap