1500'ün ÜZERİNDE DAĞCI VE DOĞA SEVER EĞİRDİR'DE BULUŞUYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,1500'ün ÜZERİNDE DAĞCI VE DOĞA SEVER EĞİRDİR'DE BULUŞUYOR
Haberin Tarihi: 20.5.2014 10:32:00 - Okunma Sayısı:2633 defa okundu.

1994 yılından bu yana İlçemizin gerek yurt içi gerekse yurt dışında tanıtımında öncülük yapan Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) Kulübü 18. Dağcılık Şenliği için hazırlıklarını yapmaya tüm hızıyla devam ediyor.

1500’ün ÜZERİNDE DAĞCI VE DOĞA SEVER EĞİRDİR’DE BULUŞUYOR

EĞİRDİR BELEDİYESİNDEN TAM DESTEK

 

-1994 yılından bu yana İlçemizin gerek yurt içi gerekse yurt dışında tanıtımında öncülük yapan Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) Kulübü 18. Dağcılık Şenliği için hazırlıklarını yapmaya tüm hızıyla devam ediyor.

- 24-25 Mayıs 2014 tarihlerinde Melikler yaylasında gerçekleştirilecek şenlik için 15 Mayıs 2014 tarihi itibariyle 1250 dağcı ve doğa severin başvuruda bulunduğu bildirildi.

-İlk defa 1997 yılında düzenlenen şenlikte, her geçen yıl kişi sayısının arttığını bildiren dernek yönetimi şenliği uluslararası düzeye çıkarmayı planlıyor…                     

            Şenlik, turizm değerlerimizin tanıtılması yanı sıra ilçemize ekonomik katkı sağlaması bakımından da önem taşıyor.

            ETUDOSD yönetim kurulu tarafından şenlik ile ilgili olarak yapılan açıklamada Dağcılık Federasyonu resmi programına girmiş olan ETUDOSD Dağcılık Şenliğinin 3 yıldır Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya GÜNAYDIN tarafından desteklendiği, bu yıl ise Şenliğin ana sponsorluğunu Eğirdir Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL’ün üstlendiği bildirildi.

            ETUDOSD Yönetim Kurulu “Şu ana kadar desteğini esirgemeyen Isparta Valimiz Sayın Vahdettin ÖZKAN, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Merkez Komutanı Sayın Tümgeneral Ethem BÜYÜKIŞIK, Eğirdir Kaymakamı Sayın Dr Yalçın YILMAZ, Aksu Kaymakamı Sayın Lokman ÖNDER Yenişarbademli Kaymakamı Cafer SÖNMEZ, Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürü Murat GEVREK, Aksu Belediye Başkanı Sayın Ali KAYA ve İl Özel İdaresi’nin destekleriyle yapılacak. Şenliğe katılan tün dağcı ve doğa severlere yemek ikramı Eğirdir Belediye Başkanı Sayın Ömer ŞENGÖL tarafından, Pazar günkü zirve tırmanışı sonrasında tüm sporculara Gözleme ve Ayran ikramını da Eğirdir Belediyesi ve Yenişarbademli Kaymakamlığı tarafından sunulacak. Kamp alanına dağcıların nakli yine Eğirdir Belediyesi Başkanlığınca tahsis edilen otobüslerle yapılacak olup, kamp alanındaki ihtiyaç olan seyyar tuvaletlerin yapımını da İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilecektir.” Şeklinde açıklama yaparak

            ETUDOSD’un, bu etkinlik için ilçemize gelen katılımcıları, çevremizin doğa güzellikleri ve tarihi yerleri konusunda da bilgilendirerek ilçe tanıtıma önemli bir katkı sağladığı vurgulandı.

 

            ŞENLİK PROGRAMI

Her yıl düzenlenen Dağcılık şenliği önceki yıllarda olduğu gibi Mehmet SAVAŞ ve Celalettin Nuri UZUN kamp alanı olan Melikler yaylasında 1700 m de yapılacak. Gelen katılımcılar 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 09.00’da ETUDOSD’un Limaniçinde bulunan dernek binasından otobüslerle hareket edecekler. Saat 12.00’de Kamp çadırlarının kurulmasından sonra isteyen dağcı ve doğa severler, Yenişarbademli Pınargözü Mağara gezisi ve Yenişarbademli Şehitlik Abidesini ziyaret edebilecekler. Hava şartlarına bağlı olarak uygunluk neticesinde Yaka Kanyonu geçişi de yapılacak.

            Akşam Eğirdir Belediye Başkanlığı’nın vereceği Şenlik yemeği ve kamp ateşi başında konuşma gerçekleştirilecek.  Arzu edenler kamp ateşi başında sohbet edebilecekler.

            25 Mayıs 2014 Pazar günü sabah saat 04.00’de başlayacak olan ilk tırmanış grubu, zirveye hareket edecek ve diğer gruplar fasılalarla tırmanışa başlayacaklar.  Gerçekleştirilecek zirve tırmanışından dönen tüm dağcılara Eğirdir Belediye Başkanlığı ve Yenişarbademli Kaymakamlığı katkılarıyla hazırlanan gözleme ve ayran ikram edilecek.

            Saat 15.00’de kamptan ayrılarak, Eğirdir’e gelen dağcılar ETUDOSD lokalinden uğurlanacak.

            ETUDOSD Kulübü yönetim kurulu başkanı Durmuş Uçgun “Bu şenliği düzenlemekte ki amacımız öncelikle insanlarda doğa bilincinin gelişimine katkıda bulunmak, dağcı ve doğa severleri bir araya getirmektir. Çok sayıda dağcı ve doğa severin katılımı ile gerçekleştirilecek şenliğe,  bu yıl Isparta Valiliği, Eğirdir Belediye Başkanlığı, Aksu ve Yenişarbademli Kaymakamlıkları ve Aksu Belediye Başkanı katkıda bulunmaktadır.

            Sevgili Doğa severler ve kent yaşamından bir an olsun uzaklaşıp kendini doğanın yalın ve temiz kollarına bırakmak isteyen bütün doğa sever vatandaşlarımızı 24-25 Mayıs 2014 tarihinde 18. Ulusal ETUDOSD Eğirdir Dağcılık Şenliğinde buluşmaya davet ediyoruz.     KENDİNİZE ZAMAN AYIRIN…” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap