Matematik Dehaları Ödüllendirildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Matematik Dehaları Ödüllendirildi
Haberin Tarihi: 23.5.2014 11:22:00 - Okunma Sayısı:3340 defa okundu.

Eğirdir Süleyman Demirel Ortaokulu'nun ev sahipliğinde Matematik Şenliği düzenlendi.

Matematik Dehaları Ödüllendirildi

 

            Öğrencilerin Matematiğe olan ilgisini arttırmak, öğrencilerin matematik seviyesini görmesini sağlamak, toplum hizmetleri çerçevesinde öğrencilerin kendine güven duygusunu geliştirmek, gönüllü çalışma bilincine sahip olmasını sağlamak, okulunu temsil etme bilincini kazandırmak ve okullar arası kardeşliği geliştirmek adına İlçemiz okullarından Eğirdir Süleyman Demirel Ortaokulu’nun ev sahipliğinde Matematik Şenliği düzenlendi.

            Bu yıl 4’ncüsü gerçekleştirilen 2013-2014 6’ncı sınıflar Matematik Şenliği’nde dereceye girenlere ödülleri takdim edilirken katılan bütün okullara da katılım belgesi verildi.

            Eğirdir Süleyman Demirel Ortaokulu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Matematik Şenliği’nin ödül törenine Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Necla Bozhüyük, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Songül, Sabancı Öğretmenevi Müdürü Necdet Savaş, Süleyman Demirel ilk ve Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Demirağ okul müdürleri, öğretmenler ve yarışmacı öğrenciler katıldı.

 

            Matematik Şenliği’de 6. sınıflar arasında; Süleyman Demirel Ortaokulu, Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu, Mustafa Çetinkaya Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Bağlar Ortaouklu, İrfan Kaynak Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Sarıidris Ortaokulu ve Barla Ortaokulu olmak üzere toplam 9 okul, grup bazında, 45 öğrenci de bireysel bazda birbirleri ile yarıştılar.

            6. sınıf konularını içeren Matematik Şenliği bilgi yarışmasında öğrencilere toplam 25 soru soruldu.

            Yarışmanın sonunda ilçe geneli grup bazında Süleyman Demirel Ortaokulu birinciliği elde etti. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ikinci olurken, Bağlar Ortaokulu yarışmayı üçüncü olarak bitirdi.

            Kişisel bazda Süleyman Demirel Ortaokulu öğrencilerinden Fatip Apaydın birinci oldu.

            Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu öğrencilerinden, Osman Özkan ikinci,

            Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinden Ahmet Burhan Boran üçüncü oldu.

            Nafiz Yürekli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’ndeki öğle yemeğinin ardından ödül törenine geçildi.

            Törende grup ve ferdi bazda yarışan ve dereceye giren öğrencilere protokol tarafından madalya ve katılım belgelerinin verilmesinin  ardınan program sona erdi.

            Matematik Şenliği’ni düzenleyen Süleyman Demirel İlköğretim Okulu yöneticileri başta olmak üzere emeği geçen ve programa katılan tüm okullarımızı, idareci, öğretmen ve öğrencilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap