ENGELLİ ARABASI KULLANAN MEHMET SÖNMEZ İÇİN YELŞİLADA'DA YOL SEVİNCİ YAŞANIYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ENGELLİ ARABASI KULLANAN MEHMET SÖNMEZ İÇİN YELŞİLADA'DA YOL SEVİNCİ YAŞANIYOR
Haberin Tarihi: 14.6.2013 10:48:00 - Okunma Sayısı:2037 defa okundu.

Eğirdir Yeşilada Mahallesi'ne yaz aylarında İstanbul’dan gelip 3-4 ay kendilerine ait evlerinde kalan Mehmet Sönmez için yol yapılıyor.

ENGELLİ ARABASI KULLANAN MEHMET SÖNMEZ

İÇİN YELŞİLADA’DA YOL SEVİNCİ YAŞANIYOR

 

            Eğirdir Yeşilada Mahallesi’ne yaz aylarında İstanbul’dan gelip 3-4 ay kendilerine ait evlerinde kalan Mehmet Sönmez için yol yapılıyor.

            Sönmez Ailesi’nin Yeşilada’nın iç kısımdaki bahçeli evine yıkık, dökük dar sokaklardan geçip ancak ulaşılabiliyor. Engelli arabası kullanan ve kendi ihtiyaçlarını gideremeyen 80 yaşındaki Mehmet Sönmez için Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral engelleri kaldırarak yolları ortaya çıkarttı.

            Sönmez Ailesini ziyaret eden Başkan Özmeral, “İnsanımızın yaşadığı her yerde biz varız. Hizmetin küçüğü, büyüğü olmaz. Unutulmuş yerlere hizmet götürmeye, halkımızın, vatandaşlarımızın sıkıntılarını yerinde görerek gidermeye çalışıyoruz.

            Vasıtanın giremediğini bir tarafa bırakalım, küçük bir engelli arabasının bile yürütülemediği sokakların, yolların dehşet verici manzarası bizi ne kadar üzüyorsa bu sıkıntıları gidermek için yaptığımız çalışmalar da o derece sevindiriyor ve dinlendiriyor. Sadece biz sevinmiyoruz, asıl sıkıntı çekenler seviniyor, etrafındakiler de seviniyor” dedi.

            Başkan Özmeral’in açıklamaları, 7 yıldır engelli arabası üzerinde hayatını devam ettiren Arifler Sülâlesi’nden yaşlı Mehmet Sönmez’in hanımı Şerife Sönmez’i, aslen Türkmenistanlı olan bakıcı Ogul Gerek ile koşmularını çok sevindirdi.

            Sönmez Ailesi ve komşuları, “Yeşilada’mız güzelleşiyor, yüzü gülüyor. Araba girmeyen, engelli arabasının bile yolda yürümeyip yolda elle taşındığı yerlere yollar yapılıyor. Bu unutulmuş yerler artık hayat bulmaya başladı.

            Başkanımız bıkmadan, usanmadan gece gündüz çalışıyor. Allah ondan razı olsun” diyerek memnuniyetlerini belirttiler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap