Ülke ve Bölge Sorunları Çözüm Arayışları SDÜ'de Gerçekleştirildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ülke ve Bölge Sorunları Çözüm Arayışları SDÜ'de Gerçekleştirildi
Haberin Tarihi: 29.5.2014 10:04:00 - Okunma Sayısı:3301 defa okundu.

Öğretim ve araştırma faaliyetleri yönünden aktif, üretken ve günceli yakalamış bir üniversite olan Süleyman Demirel Üniversitesi, Türkiye'nin önemli konularını masaya yatırıyor.

Ülke ve Bölge Sorunları Çözüm Arayışları SDÜ’de Gerçekleştirildi

 

            Öğretim ve araştırma faaliyetleri yönünden aktif, üretken ve günceli yakalamış bir üniversite olan Süleyman Demirel Üniversitesi, Türkiye’nin önemli konularını masaya yatırıyor.

            Geçen yıl SDÜ tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Cengiz Kayacan önderliğinde başlatılan “İhtisas Komisyon Raporları Çalışmaları” ile akademisyenler bölgesel ve küresel sorunlara çözüm önerileri üretmeyi hedefliyor.

            Bu kapsamda SDÜ Rektörlüğü tarafından düzenlenen “İhtisas Komisyon Raporları Basın Toplantı”larının ilki, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Cengiz Kayacan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Akman, Isparta İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cenk Şölen, Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, Kurumsal İletişim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Yavuz, akademisyenler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve basın mensuplarının katılımıyla Konukevi’nde gerçekleştirildi.

            Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, küresel bilgiyi yerele aktarma fonksiyonuna sahip kurumlar olan üniversitelerin eğitim- öğretim, Ar-Ge ve sektörlere akademik liderlik yapma misyonunu üstlendiklerini; üniversitelerin çalışmalarının sektöre aktarılması, sektörlerin verimliliğinin artırılması, özellikle yüksek teknolojiye dönüşümünün sağlanması açısından iş dünyası ile işbirliği içerisinde olmanın önemli olduğunu belirtti. Rektör İbicioğlu, sektörlerin önünü açmak adına SDÜ tarafından başlatılan komisyon raporları çalışmaları hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Üniversite olarak Türkiye ve Isparta’yı ilgilendiren farklı alanlarda konunun uzmanı akademisyenlerimizle birlikte bir çalışma başlattık. Oluşturulan 27 ihtisas komisyonunda belirlenen konularda bilimsel bakış açılarını yansıtılacak, geçmişte yaşanan olumsuzlukları ortaya koyulacak, mevcut durumun fotoğrafını çekilecek, gelecekte uygulanması planlanan politikalar hakkında da bilgiler verilecek.” dedi.   

            Rektör İbicioğlu’nun konuşmasının ardından Prof. Dr. M. Atilla Aşkın tarafından “Isparta Meyveciliği (elma-kiraz)”, Doç. Dr. Deniz Yılmaz tarafından da “Tarımsal Ürünlerde Hasat Kayıpları” konulu komisyon çalışma raporları basın mensuplarıyla paylaşıldı.

            Sunumların ardından soru- cevap kısmına geçildi. SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan, komisyon üyelerine “bazı meyve çeşitlerinin ülkemize gelememesinin nedeni?”, “tür ıslahının yapılamamasının nedeni?”, “bazı tarım makinelerinin kullanılamamasının nedeni?”, “hasat kayıplarında avantajlı olan makine türlerinin yaygınlaşamamasının nedeni?”, “arazi sorunlarının çözümünde radikal tedbirler nelerdir?”, “makine teknolojilerinin iyileştirilmesi için alınacak yasal tedbirler nelerdir?”, “mevzuatlarla ilgili olan sıkıntılara somut çözüm önerileri nelerdir?” sorularını yönelterek somut çözüm önerilerinin ülkemize katkı sağlayacağına duyduğu inancı dile getirdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap