Bayanların El Emeği Göz Nuruyla Hazırladıkları Ürünler Göz Doldurdu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Bayanların El Emeği Göz Nuruyla Hazırladıkları Ürünler Göz Doldurdu
Haberin Tarihi: 29.5.2014 10:20:00 - Okunma Sayısı:3316 defa okundu.

2013-2014 eğitim ve öğretim yılında Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde eğitim alan kursiyerlerin eserlerinin sergilendiği yıl sonu sergisi dün saat 15:00'de Vergi Dairesi üzerindeki Belediye toplantı salonunda açıldı.

Bayanların El Emeği Göz Nuruyla Hazırladıkları Ürünler Göz Doldurdu

 

            2013-2014 eğitim ve öğretim yılında Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde eğitim alan kursiyerlerin eserlerinin sergilendiği yıl sonu sergisi dün saat 15:00’de Vergi Dairesi üzerindeki Belediye toplantı salonunda açıldı.

    

            Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi’nin yılsonu sergisine Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mahmut Oruç, Sabancı Öğretmenevi Müdürü Nejdet Savaş, HEM öğretmenleri, kursiyer bayanlar ve davetliler katıldı.

            Açılış konuşmasını yapan Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Bozdoğan şunları söyledi: “2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında müdürlüğümüzce Giyim Teknolojileri, El Sanatları ve Görsel Sanatlar alanında açılan kursların yıl sonu sergileri için bizleri yalnız bırakmadığınız için müdürlüğümüz ve şahsım adına hoş geldiniz diyor, en içten saygılarımı sunuyorum.

            2013-2014 eğitim ve öğretim yılında müdürlüğümüzce Mayıs ayı sonu itibariyle  toplam 94 kurs açılarak yaklaşık 3000 kursiyere eğitim verilmiştir. Bunun dışında Orman İşletme Müdürlüğümüzce işbirliği halinde Orman Yangın İşçileri ve Orman kesimi ile uğraşan köylülerimizin eğitimleri için kurs planlama çalışmalarımız bitmiş olup Haziran ayında da kurslarımız devam edecektir. Müdürlüğümüz, Kursların açılışına ve yürütülmesine özveriyle devam edecektir.

            Yaklaşık 5 aydır idarecilik yaptığım kurumumuzda analiz yaparak öncelikle kurumumuzun zayıf noktalarımızı tespit etti.

            Bu zayıf noktalarımız Köylere ulaşamama, merkez binamızın konumu, eğitim araç yoksunluğudur.

            Şuanda da bu noktadan hareket ederek zayıf noktalarımızı güçlü yöne çevirmek için çalışmalarımıza başladık ve yaklaşık 32 bin TL. tutarında kurumumuza malzeme bağışını sağladık.

            Bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyerek ‘benim makam odam dahi eğitim için sizindir’ diyen Belediye Başkanımız Ömer Şengöl’e, kurumumuza maddi desteklerinden dolayı Tığlı Petrol sahibi Ahmet Şevki Tığlı’ya, Serka Mermer sahibi Ahmet Bulut’a, Asemar Mermer sahibi Mehmet Başda’ya teşekkür ederiz” dedi.

            Bozdoğan’ın konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e ve Tığlı Petrol sahibi Ahmet Şevki Tığlı’ya birer plaket verildi.

 

            Daha sonra karma serginin açılışı yapıldı. Belediye Başkanı Ömer Şengöl “Bu kurslarınızın devamını diliyorum. Fakat bunlar böyle kalmamalı. Ne istiyorsanız ben yapmaya hazırım. Bu ürünlerin satışı mutlaka yapılmalı ve aile ekonomisine katkı sağlanmalı” diyerek serginin açılış kurdelesini kesti ve hayırlı uğurlu olmasını diledi.

            Eğirdirli bayanlarımızın bir yıl boyunca hazırlamış oldukları ürünler göz doldurdu, büyük beğeni gördü.

            Sergi Cuma gününe kadar devam edecek.

 

Eğirdir Elması ve Hızırbey Cami Magnetlerinin Satışı Yapılıyor

            HEM’in açmış olduğu el sanatları kursu çerçevesinde bayanlarımız Eğirdir’in simgesi olan Eğirdir Elması ve Hızırbey Camii’den oluşan hediyelik magnet (buzdolabı süsü) hazırladılar. Bu ürünlerin de satışının yapıldığı öğrenildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap