TEŞEKKÜRLER BAKA!..

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TEŞEKKÜRLER BAKA!..
Haberin Tarihi: 15.6.2013 11:27:00 - Okunma Sayısı:1766 defa okundu.

"EĞİRDİR VİZYON" İZLEYENLERİ ADETA BÜYÜLEDİ..

TEŞEKKÜRLER BAKA!..

EĞİRDİR GÖLÜNE 8. RENK GELDİ…

 

“EĞİRDİR VİZYON” İZLEYENLERİ ADETA BÜYÜLEDİ..

 

            Göller Bölgesinin incisi Eğirdir’e yeni bir VİZYON kazandırıldı.

            Eğirdir Kaymakamlığı ve BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) işbirliği ile Eğirdirimiz’de uygulanan ve projesi 26 Ocak 2012 tarihinde kabul edilen “Işık ve Su Gösterileri” projesi tamamlanarak, 13 Haziran 2013 Perşembe akşamı gösteriler halkımızın izlenimlerine sunuldu.

            Önceki akşam Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Dağ Komando Okulu Komutanlığı Kurmay Bşk. Kur. Alb. Ceyhan Karagöz, Eğirdir Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, Tarım İl Md. Cenk Şölen, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, İl Genel Meclisi üyeleri, daire müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı açılış töreniyle 7 renkli Eğirdir Gölü’ne 8. Renk eklenirken törende konuşan BAKA ( Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) Genel Sekreteri Tuncay Engin, ışık ve su gösterilerinin her gece dört kez çalıştırılmasının düşünüldüğünü, gösterilerle yerli halk dinlenirken, Eğirdir ve çevresine de katkı sağlanacağını söyledi. Eğirdir Gölü, ormanları, ve turizmi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Özkan, BAKA’nın bu projeye 300 bin TL hibe destek sağladığını, finans katkısı olan 39 bin TL nın ise Eğirdir Belediyesi tarafından karşılandığını dile getirdi.

            Eğirdir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan ihale ile projenin kısa bir sürede tamamlandığını anlatan Engin, “Işık ve Su Gösterileri artık tüm ihtişamıyla ziyaretçilerini bekliyor… “ dedi.

            Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral ise, ışık ve su gösterilerinin Eğirdir tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.  Ekonomi Bakanlığından alınan destek, BAKA ve Eğirdir Belediyesi katkılarıyla bu projenin gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Özmeral, su perdesi ve su danslarının, göl suyu üzerinde olmak üzere ülkemizde ilk kez gerçekleştirildiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

            Barla İlköğretim Okulu Folklor Ekibinin gösterilerini sunduğu törende son konuşmayı yapan Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ise, “biraz sonra nefes kesen bir şov izleyeceksiniz. Bu gün, 7 renkli Eğirdir Gölü’ne 8. renk kazandırıldı. Bu EĞİRDİR VİZYONU… Işık ve su gösterileri Eğirdir’e yeni bir vizyon kazandıracak. Eğirdir, kültür ve sanat şehri olma yolundadır. Umarım bu bir başlangıç olur ve inşallah devamı gelir. Emeği geçenlere, Eğirdir halkına teşekkür ediyorum. Böylesine güzel bir Eğirdir Gölü olmasaydı, böyle bir proje de olmazdı…” dedi.

            Konuşmalardan sonra açılış gerçekleştirilirken, su perdesinde ilk önce ŞANLI TÜRK BAYRAĞI görüntüye geldi. İzleyiciler müzik eşliğinde su perdesindeki görüntüleri hayranlıkla izlerken daha  sonra Eğirdir Gölü 8. Rengine büründü… Fıskiyelerle, lazer ışıkları eşliğinde Eğirdir Gölü suları dansa başlayınca, izleyiciler alkışlarla danslara eşlik etti.

            Eğirdir Gölü 8. rengiyle buluştu..

            Teşekkür BAKA’ya… Teşekkürler tüm emeği geçenlere…

            Tüm halkımızı, yerli - yabancı tüm konuklarımızı, Eğirdir Gölü Liman içerisindeki ışık ve su gösterilerini izlemeye davet ediyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap