ODTÜ, Mimarlık Fakültesi Öğrencileri Eğirdir'de Belgeleme Çalışması Yapacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ODTÜ, Mimarlık Fakültesi Öğrencileri Eğirdir'de Belgeleme Çalışması Yapacak
Haberin Tarihi: 10.6.2014 10:50:00 - Okunma Sayısı:2266 defa okundu.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü birinci sınıf 15 gün boyunca Öğretim üyesi Doç. Dr. Neriman Şahin Güçhan sorumluluğunda, 5 öğretim üyesinin eşliğinde 51 öğrenci ile belgeleme çalışmalarına geleneksel konutlar üzerinde çalışma yaparak başladılar.

ODTÜ, Mimarlık Fakültesi Öğrencileri Eğirdir’de Belgeleme Çalışması Yapacak

 

            ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü birinci sınıf 15 gün boyunca Öğretim üyesi Doç.Dr. Neriman Şahin Güçhan sorumluluğunda, 5 öğretim üyesinin eşliğinde 51 öğrenci ile belgeleme çalışmalarına geleneksel konutlar üzerinde çalışma yaparak başladılar.  ODTÜ’lü Öğrenciler ayrıca hafta sonları Arkeolojik ve doğal yapılar üzerinde çalışma yapmak ve tarihi çeşitlilikleri incelemek amacıyla Kovada Milli Parkı, Adada, Yazılı Kanyon, Antiokia antik kenti’ne geziler düzenleyecekler. Mimarlık fakültesi öğrencileri ayrıca Eğirdir üzerinde yaptıkları çalışmaları bir kitapçık halinde toplamayı planladıkları öğrenilirken,  50 kişilik ikinci öğrenci grubu ise ilk grup öğrencilerinin çalışmalarının bitiminde geleceği bildirildi.

            ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim üyesi Doç.Dr. Neriman Şahin Güçhan yaptığı açıklamada “Eğirdir’e ilk kez geliyoruz. Çok güzel bir yer hayran kaldık. 56 kişilik bir ekiple Eğirdir’e geldik ve öğrencilerimizin üç modüllük sınavlarından biri olan Belgeleme çalışmalarını burada yaparak hafta sonu gezileri ile tarihi ve doğal yapıları inceleme fırsatı da bulacağız. Öğrencilerimizde Eğirdir’de olmaktan çok mutlular. Bizlerin burada bu çalışmayı yapması için öncü olan Mimarlık Fakültesi eski öğrencimiz Ali Sinan’a ve çalışmalar boyunca bizleri ağırlayacak olan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü personeline ve desteklerinden dolayı Eğirdir Belediye Başkanımız Ömer Şengöl’e çok teşekkür ederiz” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap