Eğirdir'de Training (Eğitim Çalışması) Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de Training (Eğitim Çalışması) Yapıldı
Haberin Tarihi: 12.6.2014 09:22:00 - Okunma Sayısı:1721 defa okundu.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen ve Isparta Valiliğince yürütülmekte olan INSPIRECO "Inspiring New Vocations İn Eco-Tourizm: A Case Study For Isparta" Hayatboyu Öğrenme Projesi kapsamında; 10-13 Haziran 2014 tarihleri arasında Eğirdir Nafiz Yürekli Uygulama Otelinde Training (Eğitim Çalışması) düzenlendi.

Eğirdir’de Training (Eğitim Çalışması) Yapıldı

 

            Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen ve Isparta Valiliğince yürütülmekte olan INSPIRECO “Inspiring New Vocations İn Eco-Tourizm: A Case Study For Isparta”   Hayatboyu  Öğrenme Projesi kapsamında; 10-13 Haziran 2014 tarihleri arasında Eğirdir Nafiz Yürekli Uygulama Otelinde   Training (Eğitim Çalışması) düzenlendi.

            Söz konusu eğitim çalışmasına yerli-yabancı ortaklar, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, işletme sahipleri ve sektör temsilcileri katılmışlar.

            Proje kapsamında Isparta Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi, Süleyman Demirel Üniversitesi AB Dokümantasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi koordinatörlüğünde, Almanya, İtalya, Yunanistan, Slovenya ve Türkiye'den, STK, kamu kurumu, araştırma merkezi ve özel sektör olarak geniş bir yelpazeye sahip ortakları ile birlikte Avrupa Birliği düzeyinde, ekoturizm alanında mesleki eğitim sektöründe yenilikçi yaklaşımlar gerçekleştiren Eco-Destinet Projesini transfer ederek, Isparta'nın Ekoturizm kapasitesinin geliştirilmesi ve Ekoturizm Stratejik Planının hazırlanmasını gerçekleştirecektir. Proje ortakları ekoturizm alanında doğal yaşamdan organik tarıma kadar farklı alanlarda sahip oldukları deneyim ve uluslararası etkinlikleri ile INSPIRECO projesinin başarılı uygulamasına katkı sağlayacaklardır. INSPIRECO:' Ekoturizmde Yeni Meslekler: Isparta Üzerine Örnek Çalışma' projesi bölgesel ve ulusal düzeyde kurulacak network, ekoturizm aktörleri için hayat boyu öğrenmeyi sağlayacak eğitim modülü, istihdam kapasitesinin arttırılmasının sağlanması, etiketleme gibi proje faaliyetleri ile Isparta'nın ekonomik gelişimine katkı sağlayacaktır.

            Isparta’nın ekoturizm potansiyelinin belirlenip geliştirilmesi amacıyla 2012 yılında başlayan proje kapsamında daha önce Slovenya ve Yunanistan’da gerçekleşen toplantıların ardından Eğirdir’de bir araya gelen katılımcılarla 21-22 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenen workshop’un ardından 10-13 Haziran 2014 tarihleri arasında Training (Eğitim Çalışması yapıldı.

            Heyet toplantıdan  sonra, Muazzez Yaşar Şapçı İlk ve Orta Okulu tarafından “Sağlık için Pedal Çevirin”  sloganı ile Bisiklet şenliğine katıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap