KENTSEL DÖNÜŞÜM İLERLİYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KENTSEL DÖNÜŞÜM İLERLİYOR
Haberin Tarihi: 13.6.2014 11:02:00 - Okunma Sayısı:2018 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi, Eğirdir için hayati önem taşıyan kentsel dönüşüm faaliyetlerine hız vermeye başladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İLERLİYOR

 

            Eğirdir Belediyesi, Eğirdir için hayati önem taşıyan kentsel dönüşüm faaliyetlerine hız vermeye başladı.

            Bilindiği gibi 2012 yılında yasalaşan Kentsel Dönüşüm kapsamında ülke genelinde yeni yapılaşmaların alanı genişledi. Ülkemizin büyük bir kısmının deprem kuşağı üzerinde olması ve şehirleşme kavramının gelişi güzel planlama ile gerçekleşmesi yanı sıra bilinçsiz yapılaşma insanlarımızı büyük tehdit altında bırakmaktadır. Ayrıca ülkemiz genelinde gerçekleşen gecekondulaşma sağlıklı şehir yapılaşmasının dışına düşmekte ve beraberinde de aşılması güç sorunlar gündeme gelmektedir. Bu anlamda devletimizin yerinde öngörüsü ile çarpık yerleşim bölgelerinde ve deprem riskli yerlerde güvenceli yapılaşma ile insan hayatı garanti altına alınmak isteği doğrultusunda dünyaya parelel olarak Kentsel dönüşüm programı uygulamaya konulmuştur.

            Eğirdir Belediyesi, şirin ilçemiz Eğirdir’de şehirleşme, sağlılıklı ve düzenli yapılaşmanın nitelikli bir noktada olmadığı görüşündedir. Özellikle göl nedeniyle kıyı şeridine mahkum olan yerleşim yerlerinin düzenli olmayışı ve eski yapıların çokluğu, en önemlisi Eğirdir’in deprem kuşağı üzerinde bulunması ve turizm açısından görsel uyumda olmaması Eğirdir Belediyesini yeni arayışlara itmiştir.

            Eğirdir Belediyesi bu önemli gerekçeleri göz önünde bulundurarak gayrı menkul sahipleri için de bir fırsat olan Kentsel Dönüşüm’ü Eğirdir’de hayata geçirme kararı almıştır.

            Bilindiği gibi bir kentin giriş ve çıkış güzergâhı görsel açıdan önem arz etmektedir. Bu görüşten yola çıkan Eğirdir Belediyesi, Kentsel Dönüşüm’ün ilk uygulanma yerini Seydim Mahallesi’nde karakol ile Şok Market arasında ve ana yol üzerindeki 1187 metre karelik alanda düşünmektedir.

            Bu amaç doğrultusunda sözü edilen bölümdeki gayrimenkul sahipleri belediyeye 10.6.2014 tarihinde saat 18.00’de çağrılarak Belediye Başkanı Ömer Şengöl başkanlığındaki toplantıya katıldılar. Eğirdir Belediyesi Fen İşleri elemanları, Isparta Mimarlarından Caner Ataseven ve Eğirdir İş Bankası Müdiresi Bedia Sağlam’ın hazır bulunduğu toplantıda Kentsel Dönüşüm’ün mimarî ve parasal konuları masaya yatırıldı. Başkan Ömer Şengöl, “Değerli hemşehrilerim, seçim beyannamemizde de belirttiğimiz gibi Kentsel Dönüşüm’ü hayata geçirmek için gayret göstermekteyiz. İlk örnek yapılaşmayı da sizin oradan başlatmak istiyoruz. Sizi Kentsel Dönüşüm konusunda aydınlatarak buranın yeni yapılaşma yönünde fikir birliğinde buluşulması için çağırmış bulunmaktayım. Adı geçen yerde, yolun kenarında ve sizlerin gayrı menkullerinizin önünde belediyemize ait 500 metrekarelik bir alan bulunmaktadır. Belediye buraya bina yapabilir veya burayı satabilir. Dolayısıyla belediyemiz veya satın alan kişilerin yapacağı bina sizin evlerinizi arkada bırakarak mallarınızın değerini yarıya düşürebilir; ESSAN İş Hanı arkasındaki evler canlı örnektir. Amacımız sizi tedirgin edip baskı altına almak değildir. Oranın bir bütünlük içinde Eğirdir’e yakışır bir görünüm kazanmasının yanı sıra güvenli evlerde oturulmasının önünü açmaktır. Proje kapsamında devlet sizlere büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Fırsatları lehinize çevirmeyi biliniz. İşte belediyemiz fırsatları sizin lehinize çevirme gayreti içindedir.” dedi.

            Mimar Caner Ataseven  Kentsel Dönüşüm’ün getirilerini anlatması ve Eğirdir İş Bankası Müdiresi Bedia Sağlam’ın kredi bilgilendirmeleri sonucunda konuya ikna olan Seydim Mahallesi mülk sahipleri Kentsel Dönüşüm konusunda fikir birliğine vararak belediyenin görüşüne tam destek verdiklerini dile getirdi.

            Eğirdir Belediyesinin başlattığı ilk Kentsel Dönüşüm çabası olumlu bir şekilde sona ererek konunun önü açılmış oldu.

            Toplantı, konutların yerleşim planının çıkarılması yönünde bir sonraki toplantıda buluşmak üzere sona erdi.

 

Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan Bildirilmiştir.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap