BAKA Kalkınma Kurulu Antalya'da toplandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAKA Kalkınma Kurulu Antalya'da toplandı
Haberin Tarihi: 14.6.2014 09:34:00 - Okunma Sayısı:2216 defa okundu.

Antalya, Burdur ve Isparta'yı içeren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Kalkınma Kurulu 2014'ün ilk toplantısına Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öztürk de katıldı.

BAKA Kalkınma Kurulu Antalya’da toplandı

 

            Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Kalkınma Kurulu 2014’ün ilk toplantısına Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öztürk de katıldı.  Vali Öztürk, “BAKA kurulduğu günden bu yana bölgesel dinamikleri harekete geçiren önemli bir kurumdur. Sınırlı kaynaklarına rağmen 172 projeye verdiği 50 milyon TL’lik destekle binin üzerinde istihdam sağlanmasına katkı sağlamıştır. Birçok konuda yerel paydaşlarla ortak çalışmalar yürütmüştür” dedi. Kalkınma Kurulu’nun ortak akıl olduğunu ve önemli misyonu olduğunu belirten Vali Öztürk, platformun etkinliğinin daha da artacağına inandığını kaydetti.

            Bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki tüm kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere oluşturulan BAKA Kalkınma Kurulu, 2014’ün ilk toplantısını Antalya’da gerçekleştirdi. Antalya’dan 50, Isparta’dan 26 ve Burdur’dan 24 olmak üzere toplam 100 üyeden oluşan Kalkınma Kurulu’nun toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve yoklama sonrası yeter sayısının bulunmasıyla Antalya Sanayi ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu’nun başkanlığında başladı.

KURUL VE ORTAK

AKIL MİSYONU

            Kalkınma Kurulu toplantısına katılan Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öztürk, bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimlerdeki üyelerden oluşan Kalkınma Kurulu’nun önemini vurguladı. Kalkınma Kurulu üyelerinin ortak akılla yönetim kurulu, kalkınma ajansı uzmanları ile ilgili bakanlığı yönlendirme açısından önemli bir misyonu olduğunu belirten Vali Öztürk, Kalkınma Bakanlığı’nın Kalkınma Kurulu’nun etkinliğini artırmak için yürüttüğü çalışmaların takip edildiğini, Antalya, Isparta ve Burdur’un birbirinden değerli 100 yerel paydaşının oluşturduğu platformun etkinliğinin daha da artacağına inandığını belirtti.

            Vali Sebahattin Öztürk, “Kalkınma Kurulunun çok önemli bir görevi bulunmaktadır. Bu görev bölge için ortak bir akıl oluşturarak ortaya çıkan düşüncelerin karar mercilerine iletilmesidir. Bu görev nedeniyle Kalkınma Kurulu oldukça önemli bir misyona sahiptir. Bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar nedeni ile başta BAKA personeli ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyor, sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

            BAKA’nın turizmin yıla yayılması için sürdürdüğü çalışmalar ve Körfez ülkelerinden başlayacak doğrudan Antalya uçak seferleri konusunda yapılan çalışmaları hatırlattı. Vali Öztürk, “Bu çalışmalar sayesinde harcama alışkanlıkları yüksek Arap turistlerin bölgemize çekilerek turizm gelirlerini artıracağımıza inanıyorum. Böylelikle, kaynak ülkelerini çeşitlendirerek turizm pazarını geliştirebileceğimizi düşünüyorum. BAKA’nın bölgemiz ekonomisini geliştirmek için imza attığı çalışmaların Sizlerin Kalkınma Kurulu’nda yapacağı değerli katkılar sayesinde artacağına inanıyorum” diye konuştu.

            172 PROJE VE

            BİN İSTİHDAM

            BAKA’nın kurulduğu günden bu yana bölgesel dinamikleri hareket geçiren önemli bir kurum olduğunu belirten Vali Sebahattin Öztürk, şöyle devam etti:

            “Sınırlı kaynaklarına rağmen 172 projeye verdiği 50 milyon TL’lik destekle binin üzerinde istihdam sağlanmasına katkı sağlamıştır. BAKA hibe desteklerinin yanı sıra turizmin 12 aya yayılması, katma değeri yüksek tarım ürünlerinin desteklenmesi ve sanayide Ar-Ge’nin desteklenmesi gibi birçok konuda yerel paydaşlarla ortak çalışmalar yürütmüştür. Proje seçimlerinde Ajans olarak iki husus dikkate alınmaktadır. Bunlar istihdam ve innovasyondur. Kalkınma Kurulu’nda alternatif turizm konusunun esas olarak işlenmesinin yararlı olacağını düşünüyorum.                      Ajans desteklerinin dağıtımında üç ilin ortak paydasının yer almasını istiyoruz. Bu nedenle alternatif turizm konusunun her üç ili kapsaması açısından üzerine eğilinmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum.”

            ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu’nun başkanlığındaki Kalkınma Kurulu toplantısında; gündemdeki BAKA’nın 2013 Yılı Ajans Yıllık Faaliyet Raporu, İç Denetim Faaliyet Raporu ve Bağımsız Dış Denetim Raporu’nun görüşülmesiyle sürdü. Toplantı, kurul üyelerinin görüş ve önerilerin alınmasıyla tamamlandı.

            Antalya, Isparta ve Burdur illerinin ekonomik kalkınmasının sağlanması amacıyla, Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan BAKA Kalkınma Kurulu’nun, ajansın yıllık faaliyet ve iç denetim raporlarını görüşmek, değerlendirmek ve yönetim kuruluna önerilerde bulunmak ile bölgenin sorunlarına ve çözüm önerilerine, tanıtımına, potansiyeline ve önceliklerine yönelik olarak yönetim kuruluna tavsiyelerde bulunmak görevleri bulunuyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap