Isparta Tanıtım Günleri Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta Tanıtım Günleri Başladı
Haberin Tarihi: 14.6.2014 10:07:00 - Okunma Sayısı:2726 defa okundu.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde 12 - 15 Haziran 2014 tarihlerinde, arasında düzenlenecek olan "Isparta Tanıtım Günleri" başladı.

Isparta Tanıtım Günleri Başladı

 

            Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde 12 - 15 Haziran 2014 tarihlerinde, arasında düzenlenecek olan "Isparta Tanıtım Günleri" başladı.

            Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Isparta Tanıtım Günleri'ne Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’da katıldı.

            Isparta İli Kalkındırma Derneği'nin öncülüğünde Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Isparta Tanıtım Günleri'nin açılışına; Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bakan yardımcıları, müsteşarlar, milletvekilleri, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay ve Sayıştay üyeleri ile çok sayıda bürokrat katıldı. Açılışa katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve bakanlar da telgraf gönderdi.

            Isparta İli Kalkındırma Derneği Başkanı İsmail Özdemir yaptığı açılış konuşmasında, "Önce hayal ettik. Fikirlerimizi valimizle paylaştık. Onun desteğiyle proje çalışması sonucunda ilimizin değerlerini sizlere sergileme imkanı bulacağız. Burada farkındalık yaratıp, Isparta'nın değerlerini sunacağız. Isparta'nın marka değeri güldür. Gül de sevgi demektir. Isparta'nın gülünü biz en sevdiklerimize veririz. Isparta'mızın gülü başta olmak üzere tüm değerlerimizi tanıtmak istedik. Isparta'nın gül yüzlü insanlarıyla, Ankara'nın gül yüzlü insanlarını buluşturalım istedik" dedi.

            Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, Isparta'yı en iyi şekilde tanıtmak istediklerini belirterek, "Isparta altyapı bakımıyla tamamen bitme noktasına gelmiş 81 vilayet içinde tek şehir olarak ön plana çıkmıştır. Sularla, sellerle uğraşan şehir olmaktan kurtulmuştur. Şimdi trafik sorununu çözmek amacıyla zincir şeklinde otoparklarla, şehrin merkezinde aracın park halinde beklemediği bir şehir olma yoluna girmiş durumdayız. Isparta yeşilliğiyle, ağaçlandırmasıyla da Türkiye ve dünya birincisidir. Ortalama 200 bin nüfusu var ama her insana 5 ağaç düşüyor. Isparta daha önce 'yeşil Isparta' olarak anılırdı. Bunu bir dönem kaybettik ama şimdi yeniden Isparta yeşil bir ildir. Isparta güzel şehirdir. Tüm Ankaralıları Isparta'ya davet ediyorum" diye konuştu.

            Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, "Gül denince bizim inancımızda en sevgili olan Peygamberimiz akla gelir. Isparta kültür anlamında en zengin şehirlerden biri. Çok güzel zenginlikleri var. Bir kere oraya sığınmış olan mübarek zatlar var. Isparta bir zamanlar Said Nursi Hazretleri'ni misafir etmiştir ve gönlünü hoş tutmuştur. Isparta birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Isparta'dan beklentimiz gelecekle ilgili bu zenginlikleriyle yoluna devam etmeleridir. Bakanlık ve hükümet olarak Isparta'nın tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Orman Bakanımız Isparta'da yaptığı dere ıslahlarını, yaptığı ağaçlandırmaları anlatıyordu. Gerek ulaştırma, gerek SDÜ'nün yeni bölümler kazanmasında, havaalanın yanında yapılan havacılıkla ilgili alanların kazandırılmasında emeği geçenlerden Allah razı olsun. Isparta için kim taş üstüne taş koyduysa Allah onlardan razı olsun" dedi.

            Isparta Valisi Vahdettin Özkan da, şehrin değerlerinin tanıtılması yönünde bir şans yakaladıklarını belirterek "Bu yönden sizlerin teşrifleri bizler için şereftir. Hepinize saygılar sunuyorum. Tanıtım günlerinin Isparta'ya hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

            Konuşmaların ardından Isparta Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından Isparta yöresine ait halk oyunları gösterisi sunuldu. Atatürk'ün 6 Mart 1930 tarihinde Isparta'ya gelişi ve Ata'nın Isparta halkına seslenişi de canlandırıldı.

           

Daha sonra stantların açılışı gerçekleştirildi. Isparta Tanıtım Günleri'nde Isparta gülü başta olmak üzere ilin doğal, kültürel, turizm değerleri, yetişen ürünler ve mutfak kültürü tanıtılıyor.

            Birçok kurum, kuruluş ve özel firmaların açtığı stantlar protokol tarafından birlikte gezildi. Katılımcılara Isparta'yı tanıtan broşürler dağıtıldı.

            Eğirdir Belediyesi tarafından açılan stant da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap