EĞİRDİR'DE HELVA GÜNÜ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR'DE HELVA GÜNÜ
Haberin Tarihi: 24.6.2014 10:12:00 - Okunma Sayısı:1366 defa okundu.

EĞİRDİR’DE HELVA GÜNÜ

Eğirdir’de önceleri elma günü, balık günü, ıstakoz günü yapılırdı. Hatta,”Altın Elma, Gümüş Balık ve Bronz Istakoz Festivali” bile vardı. Şimdi yok!.. Onun yerine dernekler veya vakıflar, “Pişi Günü” veya “Helva Günü” yapıyorlar.

Yapsınlar, memnunuz, çünkü Eğirdir adına yapılan her etkinliğin yanındayız ve destekçisiyiz.

22 Haziran 2014 Pazar günü Eğirdir’in piknik yeri Can Ada’da yürekten desteklediğimiz bir etkinliğe bu gözle bakıyoruz.

Çalışmasını İstanbul’da sürdüren ve Eğirdir’e gönül verenlerin yaşattığı “Eğirdirliler Yardımlaşma Derneği- İstanbul” un “Helva Günü” etkinliği bu kez Eğirdir Can Ada’da gerçekleşti.

 “Hiçbir şekilde siyasi amacımız yok!”   

“Erzincan Yardımlaşma Derneği, Erzincanlı dört bin öğrenciye burs veriyor; bizde niye olmasın?”

“ Parası olan birçok Eğirdirli var; burs konusunda bize ulaşmalarını bekliyoruz.”

“Bünyemizde, Gönüllüler Birliği, kurduk. Görevleri Eğirdir’i tanıtmak.”

Değerli Eğirdirliler, İstanbul Eğirdirliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Prof.Dr. Ahmet Şirin Bey’in yukarıdaki görüş doğrultusundaki çalışmalarına katılmamak mümkün mü? Aksine bu yazı ile ile tüm Eğirdirlileri göreve çağırıyoruz.

Katıldığımız bu görüşlerin yanında bizce Eğirdir için kurulmuş derneklerin işi bir tek burs vermek veya gün tertip etmek olmamalı. İstediğimiz en önemli konu Eğirdir’e kalıcı eserler bırakılmasıdır.

Eğirdir’in okula ihtiyacı var. Çocuklarımız sınıflarda kırkın üzerinde. Bu sayı her sene artıyor. Öğretmenlerimiz, öğrenci sayısının fazla olmasından dolayı, yeterli verimi alamıyorlar. Derslik sayısı az, sıkıntımız büyük. Her şeyi devletten beklemek günü geçti artık…

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve halkımız, “ Eğirdir üniversite kenti olmalı. Eğirdir öğrenci turizmine ağırlık vermeli. Eğirdir, üniversiteli öğrencisi ile birinci sırada kültür şehri olmasının yanı sıra ekonomisini de bu sayede yükseltmeli.” gibi Eğirdir için hayati ve geleceğe dönük projelere ve görüşlere derneklerimiz el atmalı. Böylece Eğirdir, devlet, yerel yönetim ve sivil örgütlerin oluşturacağı dörtgen içinde eğitim- öğretim fabrikası olmalı.

Isparta, Bolu gibi birçok ilimizde parasal güce sahip kişiler memleketlerine ya üniversite yapıyorlar ya da üniversitenin fakültelerinden birini kuruyorlar.

Hiç kimse kusura bakmasın, bizim derneklerimiz ne yapıyorlar? Öz eleştiri hakkımız varsa. Eğirdir’de yaşıyorsak söz hakkımız da var demektir. Bir ilçenin Ankara’da başka, İstanbul’da başka bir derneği olur mu? Eğirdir’in var. Neden bunlar bir şemsiye altında değiller. Aslında bir merkez etrafında şubeler olur; idare merkezden yürütülür. Doğrusu da böyledir.

Eğirdir’e birliğin getireceği güç gerekli, ayrılığın zayıflığı değil!…

 Bütün bunlara rağmen Can Ada’da gerçekleştirilen “Helva Günü” bence amacına ulaşmış bir hareket olup derneklerimizin Eğirdir’e kalıcı etkinlikler düzenleyeceklerine inancımız tamdır.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap