Eğirdir Evi'nde "Alternatif Turizm" konuşuldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Evi'nde "Alternatif Turizm"  konuşuldu
Haberin Tarihi: 10.7.2014 10:00:00 - Okunma Sayısı:2966 defa okundu.

Eğirdir Evi toplantısının bu ay ki konusu "Alternatif Turizm" oldu.

Eğirdir Evi’nde “Alternatif Turizm” konuşuldu

 

            Eğirdir Evi toplantısının bu ay ki konusu “Alternatif Turizm” oldu.

            Eğirdir Kent İnsiyatifi tarafından her ayın ikinci salı akşamı düzenlenen toplantıların bu ay ki konusu “Alternatif Turizm” oldu.

            Toplantıya; Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Hande Özdamar Tığlı, Nuri Erkan, Mustafa Günay, Ercan Aslantürk, Salih Gürsel, Hamit Barlas, Erhan Savran, Abdullah Başyiğit, Fatih Öztarakçı, Hüseyin Kartal, İbrahim Ağartan, Osman Aslantürk, Abdullah Sinan, Çetin Meydan, Ali Galip Bilgili, Recep Bozkurt, Erol Kesici, Cavidan Kesici, Melek Kesici Tunaboylu, Ayla Büyükçetin, İzzet Özdamar, Şükrü Savaş, Turan Savaş, Nesrin Özdamar, Eray Uslu, Osman Gök, Necati Savaş, Ebru Avcular, Murat Yalkın, Nuri Hun, Erdoğan Öngün katıldı.
 

            8 Temmuz 2014 Salı günü Eğirdir Evi’nde düzenlenen toplantı Hande Özdamar Tığlı’nın açış konuşmasıyla saat 21.30’da başladı. Hande Özdamar Tığlı Alternatif Turizmin tanımını yaptı, Alternatif turizm uygulamaları ile ilgili örnekler vererek konuyu ana hatlarıyla anlattı.

            İlk söz alan Turizmci hemşehrimiz İbrahim Ağartan, bisiklet sporunun önemine değinerek, bu sporun ilçemizin tanıtılması açısından güzel bir araç olabileceğine değindi ve kendi deneyimlerinden söz etti.

            Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Aslantürk, tanıtımda rehberlik konusunun önemine dikkat çekti.

            GULETBOOKERS Turizm Şirketi sahibi hemşehrimiz Fatih Öztarakçı, Barla bağlantılı İnanç Turizminin Eğirdir için güzel bir seçenek olabileceğini söyledi.

            Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) Üyesi Ercan Aslantürk, doğa turizmi konusunda görüşlerini bildirerek Yörük göç yollarının turizm bağlamında değerlendirilebileceğini dile getirdi.

            Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğ. Üy. Doç. Dr. Erol Kesici, su sporları, mavi bayrak, ekolojik tarım-köy konularında görüşlerini bildirdi.

            Eğirdir Gölü’nü Koruma ve Kurtarma Derneği Başkanı Hüseyin Kartal, Eğirdir’in Spor kulüpleri için kamp yeri olarak çok uygun olduğunu fakat konaklama tesisleri eksikliği yüzünden kulüplerin burayı tercih etmediklerini söyledi.

            Eğirdir Genç İşadamları Derneği Başkanı Osman Gök, Eğirdir Gölü’nde yat turizmi bağlamında hazırladıkları projenin BAKA tarafından desteklenerek hayata geçirileceğini hatırlattı. Eğirdir Gölü’nde çalışacak bu yatın elektrikli ve güneş enerjisi ile çalışan bir yat olduğu için gölümüze de zarar vermeden hizmet vereceğini söyleyen Gök, ayrıca Eğirdir - Antalya yolu A. Gökdere bağlantısının yapılmasının ilçemiz turizmi için öneminden söz etti.

            BAKA Temsilcisi Ali Galip Bilgili, Eğirdir Gölü özel hükümlerinin geçerli olduğunu vurguladı. Ayrıca Eğirdir Turizmi için odaklanılması gereken konunun doğa turizmi ve Barla bağlantılı İnaç turizmi olduğunu söyledi. Barla’ya çok sayıda turistin geldiğini ifade eden Bilgili, Barla’nın konaklama, yemek vb gibi alt yapı eksikliği bulunduğunu Eğirdir’in bu eksikliği karşılayabileceğini kaydetti.

            Eğitimci - Yazar Recep Bozkurt, kültür turizminden bahsetti. Tarihi Tren Garı’nın Eğirdir için çok önemli bir kültür varlığı olduğunu vurgulayan Bozkurt, Eğirdir-İzmir hattında çalışacak nostaljik bir buharlı tren turu düzenlenebileceğini söyledi. Bozkurt, Kent kütüphanesinin kent kimliği açısından önemli olduğunu bu konuda Başkan Şengöl’ün girişimlerini beklediklerini söyledi.

            Toplantının sonlarına doğru söz alan Belediye Başkanı Ömer Şengöl, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdıktan sonra “Eğirdir için elimizde son bir koz kalmıştır; EĞİRDİR ÜNİVERSİTESİ. Bu konuda elimizi çabuk tutmalıyız” dedi.

            Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz’da bu toplantıların sonuçlarının somutlaştırılarak hayata geçirilmesi gerektiğinden bahisle “her toplantı bir fotoğraf karesi olmalı ve bu fotoğraflar lego gibi birleştirilerek bir bütünü ortaya çıkarmalıdır. Toplantıların sonunda artık elimizde somut veriler olmalı yol haritamızı bu verilere göre belirlemeliyiz” dedi.

            Son olarak söz alan Abdullah Sinan ise toplantılarda bir konu üzerinde yoğunlaşıp ortaya çıkacak sonuçların değerlendirilmesi üzerinde durdu.

            Toplantı geç saatlere kadar sürdü.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap