EĞİRDİR EVİ'NDE "EĞİRDİR ÜNİVERSİTESİ"nin TEMELLERİ ATILIYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR EVİ'NDE "EĞİRDİR ÜNİVERSİTESİ"nin TEMELLERİ ATILIYOR
Haberin Tarihi: 14.8.2014 10:56:00 - Okunma Sayısı:3118 defa okundu.

Eğirdir Evi toplantısının"Eğitim bağlamında EĞİRDİR ÜNİVERSİTESİ" konuşuldu.

EĞİRDİR EVİ’NDE “EĞİRDİR ÜNİVERSİTESİ”nin TEMELLERİ ATILIYOR

 

            Eğirdir Evi toplantısının “Eğitim bağlamında EĞİRDİR ÜNİVERSİTESİ” konuşuldu.

            Eğirdir Kent İnisiyatifi tarafından her ayın ikinci salı akşamı düzenlenen toplantıların bu ay ki konusu “EĞİRDİR ÜNİVERSİTESİ” oldu.

 
            12 Ağustos 2014 Salı akşamı Eğirdir Evi’nde düzenlenen toplantıya; Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL, Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Aslantürk yanısıra hemşehrilerimiz; Abdullah Başyiğit, Erhan Savran, Ali Cengiz Ertürk, Erdoğan Öngün ve eşi, Abdullah Sinan, Cavidan Kesici, Yıldız Güner, Erol Kesici, Hande Özdamar Tığlı, Nuri Hun, Ercan Aslantürk, Hamit Barlas, Burhan Ersöz, Nesrin Özdamar, Hamdi Özdamar, Ahmet Demirağ, Prof. Dr. Yıldız Kuzgun, Mustafa Sağlam, Ebru Avcular, Nuri Güngör, İzzet Özdamar, Turan Savaş, Hüseyin Öztekin, Melek Kesici Tunaboylu, Şefika Özdamar, Aziz Şen, Doğan Hun, Nurali Doğan ve basın mensupları katıldılar.
 

            Hande Özdamar’ın açış konuşmasıyla başlayan toplantıda ilk söz alan Erol Kesici, tanımları bilerek (Üniversite - Fakülte - Meslek Yüksek Okulu) istekte bulunmamız gerektiğini ifade etti.

 
 
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi’nin kurulması aşamasını anlatan Kesici, ilçemizde üniversite kurulması için altyapının hazır olduğunu Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü gibi kuruluşlarının ilçemizde bulunmasının Üniversite kurulması aşamasında faydalı olacağını dile getirdi.
 

            Osman Aslantürk, Eğirdir’lin Üniversiteye sahip çıkması gerekliliği üzerinde durdu. Üniversite kurulması aşamasında Yüksek Öğrenim Vakfı veya Dernek kurularak veya mevcut Yüksek Öğrenim Derneği’nin canlandırılarak çalışmaların sürdürülebileceğini söyledi.

            Yıldız Güner, “Eğirdir’in kalkınması için Üniversite şart” ifadeleriyle bu görüşü desteklediğini bildirdi.

            Erol Kesici, Isparta ilçelerinde bulunan meslek yüksek okullarındaki öğrenci sayısını değerlendirerek en az öğrencinin Eğirdir’de bulunduğunu rakamlarla ortaya koyup bunun sebebinin araştırılması gerektiğini ifade etti.

            Prof. Dr. Yıldız Kuzgun, son zamanlarda yüksek öğrenimde bozulma olduğunu ifade ederek “öğrenci ne arıyor, neyi bulamıyor? bunun tesbit edilmesi gerekir.” dedi. Kuzgun, Eğirdir’de bir üniversite kurulacaksa “bir şey yapalım model olsun, en iyisi olsun” ifadeleriyle düşüncelerini belirtti.

            Nuri Güngör, Eğirdir’in kültür açısından durağan olduğunu bunun canlandırılması gerektiğini ifade etti. Örneğin Belediye bünyesinde bir Kültür Müdürlüğü oluşturulmasının bu konuda katkı sağlayacağını belirtti. Beypazarı’ndan örnekler veren Güngör, Eğirdir’in kültürel açıdan zengin bir yer olduğunu, bu zenginliğin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

            Toplantıya telefon bağlantısı ile katılan Eğirdirliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr. Ali Ahmet Şirin, Eğirdir’de kurulması düşünülen Üniversite modelinin “Özel Üniversite” daha da önemlisi “günümüzde tercih edilen bölümlerin yer aldığı yüksek kaliteli eğitim veren Üniversite” olarak düşünülebileceğini ifade etti. Şirin “Bu konuda ne gerekiyorsa, gerek dernek olarak, gerekse şahsım olarak her zaman sizlerin yanınızda olmaya ve sizlere devam destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

            Zeki Tarhan’da telefonla toplantıya katılarak “Eğirdir Üniversite şehri olmalıdır. Zaten bu süreci yaşamaktadır. Üniversite için gerekli olan kampüs alanı Eğirdir’de mevcuttur” dedi. Tarhan, Tarihi Tren Garının bulunduğu bölgenin Üniversite kampüsü olarak değerlendirilebileceği düşüncesini dile getirdi.

            Toplantıda sık sık not aldığı gözlenen Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir Üniversitesi kurulması için beş yıl öncesinden düşüncelerinin olduğunu söyledi, oluşturulacak bir komisyonun YÖK’e giderek ön bilgiler alabileceğini ifade etti.

            Toplantı sonunda Eğirdir Üniversitesi kurulması çalışmalarını sürdürecek (siyasi partilerden, sivil toplum kuruluşlarından, meslek kuruluşlarından temsilcilerin yer alacağı) bir komisyon kurulmasına karar verildi.

            AKIN’IN NOTU: Eğirdir Evi toplantıları “Eğirdir Kent İnisiyatifini oluşturan birkaç gönüllü hemşehrimizin gayretleri ile yeniden canlanmaya başladı. Herkese açık olan bu toplantılara Eğirdir’li hemşehrilerimizin daha fazla katılım göstererek fikirlerini açıkça beyan edebileceklerini düşünüyor emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap