İkinci Kaptan Alaaddin’den Tarhan’a Mektup

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İkinci Kaptan Alaaddin’den Tarhan’a Mektup
Haberin Tarihi: 18.7.2019 10:36:22 - Okunma Sayısı:8683 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı

İKİNCİ KAPTAN ALAADDİN’DEN TARHAN’A MEKTUP

Zeki TARHAN / ANKARA

              Eğirdir Eskiciler Konağı Nis Otelin Müdürü, Tutap (=Türkiye Turizm Tanıtma Platformu) Eğirdir Temsilcisi, Bizim Eğirdir Platformu Başkan Yardımcısı Mehmet DEMİREL’den TARHAN’a bir mektup var.

                   DEMİREL, Üniversiteyi Eğirdir’de okudu, Eğirdir’den evlendi ve Eğirdir’e hizmet ediyor… Isparta’nın ilk turizmcisi Kaptan ALADDİN’in bıraktığı yerden bayrağı kapmış ve hiçbir şeyin tesadüf olmadığına inanıyor…

İşte virgülüne dokunmadan o mektup:

“Saygıdeğer Hocam Merhaba,

Öncelikle bana yakıştırdığın 2. Kaptan Alaaddin unvanı için teşekkür ederim. Rahmetli Üstat Alaaddin gibi olma şansım yoktur o harika bir insanmış. Rahmet ve minnetle anıyorum.

Eğirdir sevdalısı biri olarak bu topraklara olan ahde vefamı sektörümde bu topraklara hizmet ile göstermeye çalışıyorum. Sizin desteğiniz bana güç veriyor.

Hizmet etme aşkından gece gündüz kavramı bende yok oldu. Bir gece uyurken, rüyama Eğirdir Gölünün 7 rengi ile birlikte Lavanta Bahçesi geldi. İnanılmaz bir güzellik yaşıyordum. Bu heyecan ile uyandım. Sırılsıklam olmuştum. Uyanınca; “bu güzel bir rüya imiş” dedim ve bunu projelendirmek gerek diye düşündüm. Yataktan kalkıp bunu not defterime kayıt ettim.

Sabah işime geldiğimde düşündüm; Cenab-ı Allah tarafından verilmiş bu güzel şehirde neden Lavanta Bahçesi yoktur. Ve yine düşündüm ki; Göl ile Gülü, Göl ile Lavantayı, Göl ile Safran’ ı buluşturacak tek yer, damadı olduğum Köy SORKUNCAK!!!
Üstelik bu köyde;  Kaymakamımızın başlattığı
Safran Bahçesi de var...

Bu rüyamı; bizden desteğini esirgemeyen, Devlet ile Milleti Buluşturan, Memleket Sevdalısı, Proje insanı Kaymakam Beye anlattım. Sağ olsun, “bu güzel bir rüya imiş gerçekleştirelim” dedi ve Uzman ekipler ile Sorkuncak Köyüne gittik. Panoramik görüntüsü olan mevkiyi tespit ettik. Saygıdeğer Kaymakamımız Abdullah AKDAŞ bey şunu iyi biliyordu; “bu topraklar Turizm ile daha da güzel olacak ve istihdam artacak.”

Proje hızla devam ediyor ve şuan imar planı yapıldı. Proje aşamasında estetik değer kazanacak ve önümüzdeki sezona yetişecektir. Saygıdeğer Kaymakamımız vesilesi ile Devletimiz var olsun diyorum. Lavanta Bahçesi 2 yıl sonra köyün malı olacak. Köyümüz Gülü, Safranı ve Lavantası ile Göl Manzaralıdır. Ayrıca Köy halkı çok çalışkan üretken bir köydür.
Benim hayata bakış felsefem;"Eğer bu topraklarda yaşıyor, nefes alıyor,doyuyorsak; bunun KDV’sini çalışarak, üreterek ve bu topraklara değer katarak karşılığını vermeliyiz”
Memleket Vatan aşkı, hiç bir şeye benzemez, karşılığı candır!!!
SORKUNCAK Lavanta rüyamızın detayı bu şekilde başlamış olup, bu can bu bedende olduğu sürece, üretmeye, çalışmaya ve bu topraklara şahsım adına KDV’ mi ödemeye devam edeceğim…

Saygılarımla…”
                

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap