YEKSAV’ın Pişi Günü 23'ncü Kez Gerçekleşti…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YEKSAV’ın Pişi Günü 23'ncü Kez Gerçekleşti…
Haberin Tarihi: 27.7.2019 17:11:45 - Okunma Sayısı:2160 defa okundu.

MİLLETVEKİLİ ÖZEL: "Eğirdir'i, Isparta Turizminin Lokomotifi Olarak Görüyoruz..."

YEKSAV’ın Pişi Günü 23'ncü Kez Gerçekleşti…

                Eğirdir Yeşilada Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı (YEKSAV) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Pişi ve İkram Günü"nün 23'ncüsü bugün Eğirdir Yeşilada'da gerçekleştirildi.

                Yeşilada Camiinde saat 12.00'de Hatim Duası ve Mevlid-i Şerif okunması ile başlayan etkinlik, saat 14.00'den itibaren Pazarcık Meydanında katılımcılara pişi, pilav ve helva ikramı ile devam etti.

                YEKSAV'ın "Pişi ve İkram Günü" etkinliğine; Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Başkan Yardımcısı Erhan Savran, İl Genel Meclis Üyeleri Sezgin Özdoğancı, Eyyup Doğan, Süleyman Sarpdağ, Ak Parti Eğirdir İlçe Başkanı Mevlüt Doğanay, İYİ Parti İlçe Başkanı Tahsin Taşbaş’ın yanı sıra muhtarlar, hemşehrilerimiz ve bu etkinlik için taşradan gelen Yeşilada'lı hemşehrilerimiz katıldı.

             GÜLERYÜZ: "Öğrencilerimizin başarıları yüzümüzü güldürmektedir..."

                Pişi ve ikram gününde ilk konuşmayı yapan YEKSAV Başkanı Ethem Güleryüz "2007 yılından bu yana Temmuz ayının son cumartesi günü yapmakta olduğumuz  “Pişi Günü”müze teşriflerinizden dolayı teşekkür ederiz.

                Programımız Yeşilada Camii’nde yapılan Hatim duası ve Mevlid-i Şerif ile başladı ve bu meydanda beraberliğimiz devam etmektedir.

                Hemşehrilerimiz arasında beraberlik yardımlaşma, dayanışma ortamını geliştirerek 23 yıldır yolumuzu sürdürmekteyiz.

                Yardımlaşma toplumun temel bir ihtiyacıdır. Dinimiz yardımlaşmayı maddi ve manevi hayatımızı kapsayacak şekilde en geniş sınırları ile ele almış, Kur’an-ı Kerim’in pek çok ayetinde de bu konuya temas edilerek Müslümanlar yardımlaşmaya teşvik edilmiştir.

                Vakfımız, yıllardır hemşehrilerimiz tarafından yapılan bağışlar sonucunda bugüne ulaşmıştır. YEKSAV olarak lisans ve yüksek lisans bursu vermekteyiz. Eğitim alanında vermiş olduğumuz desteğin sonucu olarak öğrencilerimizin başarıları yüzümüzü güldürmektedir. Burs alan gençlerimizin şimdi meslek sahibi olarak kazançlarından vakfımıza bağışta bulunma talepleri memnuniyet vericidir. Eğitim yardımlarımız dışında maddi sıkıntıda olan veya sağlık sorunu yaşayan ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize de her yıl olduğu gibi bu yıl da destek olmaya devam etmekteyiz." dedi. Güleryüz, bugünkü programın giderlerini üstlenen sevgili hemşehrilerimize de teşekkür ederek  "Gelecek sene Temmuz ayının son Cumartesi günü tekrar buluşmak temennisiyle sevgi ve selamlarımı sunarım.” diyerek konuşmasını noktaladı.

                BAŞDEĞİRMEN: "Isparta Belediyesi olarak bize düşen görevler için hazırız..."

                Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de konuşmasında “…Şuan YEKSAV’ın yapmış olduğu bu etkinliğe uzun yıllar hiç ara vermeden ben de katıldım. Yapılan çalışmaların ne kadar önemli, ne kadar üst seviyelerde olduğunu bilen bir kişiyim. Ben önceki toplantılara, ekinliklere Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak katılırken, bu yıl Isparta Belediye Başkanı olarak sizlere hitap ediyorum. Bunlar bizim için çok önemli çalışmalar. Bu çalışmalardan aldığımız neticelere göre de bizler de hareket etmeye çalışıyoruz.

                YEKSAV’ın açılımına baktığımız zaman Eğirdir Yeşilada Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı. İnsan hayatında üç önemli unsur var. 

                Eğitim: Bu konuda çok büyük destekler verdiğinizi biliyorum. Burada şuan da bulunan dostlarımız bu vakfın ne derece etkin olması için ne kadar fedakarca yardımcı ve destekçi olan bir kişiyim.

                Kültür ve Sağlıkla alakalı çalışmalarda her türlü etkinliğin içerisinde olan bu vakfımızın daha ileriki yıllarda da aynı hizmetleri verebilmesi için Isparta Belediyesi olarak bize düşen görevleri için de hazır olduğumuzu belirtmek isterim”. ifadelerini kullandı.

                Başdeğirmen, konuşmasının sonunda Eğirdir Yeşilada Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı (YEKSAV) Başkanı Ethem Güleryüz ve hayırsever vatandaşlarımızı kutlayarak, Pişi Gününün hayırlı olması temennisinde bulundu.

                MİLLETVEKİLİ ÖZEL: "Eğirdir'i, Isparta Turizminin Lokomotifi Olarak Görüyoruz..."

                Pişi Gününde son olarak bir konuşma yapan Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel de geçen yılki pişi gününde yaptığı konuşmayı hatırlatarak "Geçen yıl da bu mekanda bir konuşma yapmıştım. Hatta sizlerden özür dilemiştim. Eğirdir Akpınar yolu ihmal edildi diye. Ama bugün gördük ki geçen yıl hemen konuşmamız üzerine asfaltı yaptırttık Akpınar’a. Eğirdir’in Ada yolu Karayolları ve Veli Başkanın gayretleriyle yapıldı. Eskiden Eğirdir’e bir girdiğimizde çukurdu. Şimdi elini yüzünü biraz düzelttik." dedi.

                Milletvekili Özel, Eğirdir'in turizm potansiyeline vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

                "Aslında Eğirdir’in çok daha iyi noktalara gelmesi gerekiyor. Şunu mukayese ediyoruz. Ankara’nın Beypazarı ilçesi var. Oranın doğa güzelliği yok, hatta hiçbir şeyi yok. Sadece tarihi evleri var. Makarna kesiyorlar onları satıyorlar. Ama Eğirdir’imizin Gölü var, manzarası var, her şey var. Gelen turist sayımız neden az. Bunu oturup konuşmamız lazım. Isparta’da bulunan gül ve lavanta bahçeleri gezisinden Eğirdir de faydalandı. İnşallah Aksu Zindan Mağarası’nı da bu konseptin içerisine alıp yerli ve yabancı turist sayısını arttırmamız gerekiyor.

                Her şey alt yapıdan geçiyor. 2020 yılında Isparta Özel İdaresi bir program yaparken bu turizmde öne çıkan beldelerin, ilçelerin, köylerin alt yapılarını güzelleştirmede öncelik vermesini isteyelim.

                Isparta, Türkiye’nin keşfedilmemiş üç ilinden bir tanesi. Amasya, Kastamonu ve Isparta. Isparta dışından gelen kişiler Isparta’yı çok beğeniyorlar ama bizim Isparta halkımız hemen şurada Zindan Mağarasını, Çandır’ı bilmiyor. Isparta, doğa güzelliklerini pek tanımamış, keşfetmemiş. Bunu bizim biraz daha gün yüzüne çıkarmamız gerekiyor.

                Isparta, sanayileşmede biraz geride kaldı. Ona yetişmemiz pek mümkün değil fakat Ispartamızı eğitim şehri, turizm şehri, sağlık şehri olarak ele alabiliriz. Isparta'nın Turizm şehri olması için Eğirdir’i de bunun lokomotifi olarak düşünebiliriz. Doğa güzelliğini daha fazla ön plana getirerek, marka değerini biraz daha yükselterek Eğirdir’i ön plana çıkartıp daha çok turistin bu ilçemize gelmesini sağlayabiliriz. Mesela, 15 gün önce Eğirdir’de Triatlon yarışmaları vardı. Gelen sporcu sayısı 800’dü. Aileleriyle birlikte 2 bin kişi oldu. Eğirdir halihazırdaki imkanlarıyla her hafta bir etkinliğin yapılabileceği bir yer. Biz Eğirdir’i seviyoruz. İnşallah bu anlamda gece gündüz çalışmalarımız devam edecek”.

                Milletvekili Özel, konuşması sırasında Gazetemiz sahibi Abdullah Sinan’a dönerek “Geçen sene burada konuşmama şahit olan Abdullah Sinan ağabeyim; herhalde o günden bugüne, konuştuğumuz verdiğimiz sözler arasında eksik kalan bir taraf olmadı. İnşallah gelecek yıl, olur da gelirsek, bir yılda neler yapmışız onları konuşuruz” dedi.

                Özel, konuşmalarının sonunda pişi gününün hayırlı olmasını temenni ederek, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

                YEKSAV'ın geleneksel Pişi ve İkram Günü, Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi folklor ekibinin gösterileri ve Isparta Belediye Mehteran Takımının konseri ile sona erdi.

Emel TURAN KARTAL (AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap