İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş: "Eğitimde kaliteyi artırmak ülke olarak hepimizin birinci meselesi olmalıdır."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş: "Eğitimde kaliteyi artırmak ülke olarak hepimizin birinci meselesi olmalıdır."
Haberin Tarihi: 16.9.2014 10:31:00 - Okunma Sayısı:2540 defa okundu.

2014-2015 Eğitim- Öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen törende bir konuşma yapan Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş, "eğitimde kaliteyi artırmak ülke olarak hepimizin birinci meselesi olmalıdır"dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş: “Eğitimde kaliteyi artırmak ülke olarak hepimizin birinci meselesi olmalıdır.”

 

            2014-2015 Eğitim- Öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen törende bir konuşma yapan Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş, “eğitimde kaliteyi artırmak ülke olarak hepimizin birinci meselesi olmalıdır” dedi.

            “2014-2015 eğitim öğretim yılına hepimiz heyecan, inanç ve azimle başlıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılı hepimize kutlu olsun.” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Keş, şunları söyledi: “Bir toplumda çocuğa gösterilen ilgi ve sevgi, gelişmişlik göstergesidir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler bu nedenle bütçelerinden en büyük payı eğitime ayırmaktadır. Bilgi ve teknoloji hızla değişmektedir. Bu durum, en gelişmiş toplumları bile çağın getirdiği yeniliklere ayak uydurmaya ve sürekli değişime zorlamaktadır.

            Bilgiye ulaşmış olmak için modern teknoloji ile donatılmış kurumlara ihtiyaç vardır. Bu kurumlar okullardır. Okullarımız sayesinde öğrencilerimiz bilimi ve teknolojiyi kabul etmiş, edindiği bilgileri, yaşamda karşılaştığı problemleri çözmede kullanabilen insanlar olmalıdır. Eğitim kurumları arasında önemli bir yere sahip olan temel eğitim okulları bu bilgilerin temelinin atıldığı kurumlardır.

            Geleceği kuracak olan yeni nesillere, hakları olan daha kaliteli eğitim imkanları sağlamanın yollarını bulmak, birlik beraberlik duygularını güçlendirerek, ülkemizi çağdaş uygarlığın önemli bir unsuru haline getirmek için eğitimde kaliteyi artırmak ülke olarak hepimizin birinci meselesi olmalıdır.

            Ülkemizi Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarabilmek için çalışıyoruz. Bunu gerçekleştirmek, çocuklarımıza vereceğimiz eğitimle olacaktır. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, eğitimli insan sayısıyla ölçülür. Çocuklarımızı hep birlikte bugünden, yarının dünyasında söz sahibi olacak şekilde yetiştirmek zorundayız. Onların gerek tüm eğitim kademelerinde gerekse hayatta üretken birey olmalarının yolu öncelikle temel eğitimden geçer.

            Okullarımızın amacı bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknoloji üretebilen ve bunları insanlığın yararına kullanabilen dinamik özgüven sahibi nesiller oluşturmaktır.

            Çocuklarımızı uygarlığın yetişkin birer üyesi yapmak, araştıran ve sorgulayan, kendi kendine karar verebilen, kararlarının sorumluluğunu taşıyan, gelişen teknolojiyi yaşam biçimi haline getiren, eleştirmekle kalmayıp çözümler sunan bir nesil yetiştirmek temel görevimizdir.

            Okullarımızdan ve öğretmenlerimizden temel beklentimiz bu kriterlere uygun davranmaları. Milli eğitim temel amaçları doğrultusunda vatanını seven, insani değerlere sahip öğrencileri bir üst eğitim kurumuna kazandırmalarıdır.

            Bu dileklerle ilköğretim haftanızı kutluyor, yeni öğretim yılının hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum”.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap