60 Yaş Üstü Vatandaşlar da, Dolmuş Şoförleri de Mağdur...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,60 Yaş Üstü Vatandaşlar da, Dolmuş Şoförleri de Mağdur...
Haberin Tarihi: 17.9.2014 09:33:00 - Okunma Sayısı:2330 defa okundu.

4 Mart 2014 Salı günü 28931 sayılı resmi gazetede yayınlanan "60 yaş ve üstü bireylerin kanunen şehiriçi dolmuşlarına ücretsiz binmeleri"şeklindeki kanun maddesi yüzünden Eğirdir'deki dolmuş şoförleri mağdur olduklarını iddia ettiler.

60 Yaş Üstü Vatandaşlar da, Dolmuş Şoförleri de Mağdur…

 

            4 Mart 2014 Salı günü 28931 sayılı resmi gazetede yayınlanan “60 yaş ve üstü bireylerin kanunen şehiriçi dolmuşlarına ücretsiz binmeleri” şeklindeki kanun maddesi yüzünden Eğirdir’deki dolmuş şoförleri mağdur olduklarını iddia ettiler.

            Eğirdir’de nüfusun yaşlı kesimden oluştuğunu, 15 kişilik olan dolmuşlara, 10 yaşlının binmesi neticesinde mazot parasını karşılamadığını  dile getiren S.S. 21 Nolu Eğirdir Mavigöl Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Akif Armağan ve dolmuş şoförleri dün saat 11:00’de Kaymakam Yalçın Yılmaz’ı ziyaret ederek mağdur duruma düştüklerini belirttiler.
 

            S.S. 21 Nolu Eğirdir Mavigöl Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Akif Armağan, ziyaret esnasında şikayetlerini Kaymakam Yalçın Yılmaz’a şöyle anlattı: “Eğirdir’de nüfusun yarısından fazlası yaşlı kesim. Bizim çok fazla yolcumuz yok. Eğirdir’de öğrenci sayısı da az. Bizim minibüslerimiz 15 kişilik. Bunun 10 kişisi yaşlı olsa biz kimden para kazanacağız. Nasıl mazot paramızı karşılayacağız. Biz mağdur ve şaşkın durumdayız. Devlet bize vergide, mazotta indirim yapmıyor. Onların ücretsiz binmesi bizim için büyük zarar” dedi.

            Kaymakam Yalçın Yılmaz ise yaşlı kesimlere gelir testi yapılabileceğini, kısa süre içerisinde düzenleme geleceğini ifade ederek “önümüzdeki günlerde Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, Şoförler Odası Başkanı İsa Demiralay ve sizin de temsilcinizin bulunduğu bir günde yeniden toplantı yapalım” dedi.

            4 Mart 2014 Salı günü 28931 sayılı resmi gazetede yayınlanan madde şöyle: “Şehir içi kara ve deniz taşımacılığında taksi, taksi dolmuş, dolmuş, rekreaktif, turistik ve servis amaçlı kullanılan araçlar hariç olmak üzere; demiryolları ve denizyollarının şehiriçi hatlarında sunulan toplu insan ulaşımına yönelik hizmetler ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs veya şirketlere ait olup da mevzuatına göre ayakta yolcu taşıyabilen araçlar ya da demiryolları ve denizyolları araçları kullanılmak suretiyle sunulan şehir içi toplu insan ulaşımına yönelik hizmetleri ücretsiz veya indirimli yolculuk hakkından yararlanabilir.”

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap