EĞİRDİR MARİM, DİYARBAKIR, BURSA VE İZMİR'DE KONGRELERE KATILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR MARİM, DİYARBAKIR, BURSA VE İZMİR'DE KONGRELERE KATILDI
Haberin Tarihi: 2.10.2014 09:46:00 - Okunma Sayısı:3211 defa okundu.

Eğirdir'in güzedi kurumlarından Meyvecilik Araştırma İstasyonu müdürlüğü (MARİM) katıldığı kongrelerde gerçekleştirdiği sunum ve bilidirilerle Eğirdir'de yapılan çalışmaları katılıcılara anlatmaya devam ediyor.

EĞİRDİR MARİM, DİYARBAKIR, BURSA VE İZMİR'DE KONGRELERE KATILDI

 

            Eğirdir’in güzedi kurumlarından Meyvecilik Araştırma İstasyonu müdürlüğü (MARİM) katıldığı kongrelerde gerçekleştirdiği sunum ve bilidirilerle Eğirdir’de yapılan çalışmaları katılıcılara anlatmaya devam ediyor.  

           

Uluslararası Mezopotamya Tarım Kongresi

            Bu çerçevede;  22-25 Eylül 2014 tarihleri arasında GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezince Diyarbakır'da düzenlenen Uluslararası Mezopotamya Tarım Kongresi'ne kurum müdürü İsa EREN sözlü sunumla, Dr. Emel KAÇAL, Zir. Yük. Müh. Mehmet AKSU ve Zir. Yük. Müh. Yusuf ÖZTÜRK ise poster bildiri ile katıldılar. 136 sözlü, 250 poster olmak üzere toplam 386 bildirinin sunulduğu kongreye başta Türkiye olmak üzere Rusya, Romanya, KKTC, Irak, İran, Ürdün, ABD ve Azerbaycan'dan çok sayıda, bilim insanı, akademisyen ve araştırmacı katıldı. Kongrenin 2. gününde Meyvecilik ve Sebzecilik oturumunun başkanlığını Eğirdir MARİM Müdürü İsa EREN yaptı. Hilton Garden Inn Hotelde düzenlenen sempozyumun açılışı ise TAGEM Genel Müdürü Doç. Dr. Masum BURAK tarafından yapıldı. Kongre sonunda düzenlenen galada konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi EKER yaptığı konuşmada; "Tarımı stratejik sektör olarak değerlendirdik. Son 10 yılda bu bakışla ele aldığımız tarım sektöründe Türkiye önemli mesafe kat etti. 23 milyar dolarlık tarım hâsılamızı 62 milyar dolara çıkardık. 10 yıl önce Avrupa ülkeleri içerisinde dördüncüyken, bugün birinci sıradayız. Dünyanın en önemli üretici ülkelerinden biri haline geldik. Hala kat edecek mesafe var." Dedi. Türkiye genelinde 10 Araştırma ve Geliştirme Merkezi kurduklarını anımsatan Bakan Eker, Ar-Ge bütçesini de 16 kat artırdıklarını söyledi. Galaya, Bakan M. Mehdi EKER' in yanı sıra Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile çok sayıda davetli de katıldı.

           

VI. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu

            22-25 Eylül 2014 tarihlerinde Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü tarafından Bursa'da düzenlenen VI. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumuna Eğirdir MARİM’den Zir. Yük. Müh. Özgür ÇALHAN ve Zir. Yük. Müh.  Atakan GÜNEYLİ, "2 adet poster bildiri ile katılım sağladılar.

           

VII. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu Eğirdir’de Düzenlenecek

            Sempozyum sonunda VII. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu'nun 2016 yılında Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ve Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin ortak katkılarıyla Eğirdir'de düzenlenmesine karar verildi.

           

25. Uluslararası Bilimsel Tarım ve Gıda Endüstrisi Uzmanları Kongresi

25-27 Eylül 2014 tarihleri arasında İzmir-Çeşme' de düzenlenen 25. Uluslararası Bilimsel Tarım ve Gıda Endüstrisi Uzmanları Kongresine ise Eğirdir MARİM’den Dr. Melike ÇETİNBAŞ ve Zir. Yük. Müh. Sinan BUTAR 3 adet poster bildirimi ile katıldılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap