Eğirdir'e ODTÜ'lü akını devam ediyor!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'e ODTÜ'lü akını devam ediyor!
Haberin Tarihi: 21.10.2014 10:36:00 - Okunma Sayısı:3128 defa okundu.

Yaz aylarında 60 kişilik öğrenci gurubu ile Yaz stajı için Eğirdir'e gelen ODTÜ Mimarlık Fakültesi, dönem çalışmalarını gerçekleştirmek için yine Eğirdir'i tercih etti.

Eğirdir’e ODTÜ’lü akını devam ediyor!

 

            Yaz aylarında 60 kişilik öğrenci gurubu ile Yaz stajı için Eğirdir’e gelen ODTÜ Mimarlık Fakültesi, dönem çalışmalarını gerçekleştirmek için yine Eğirdir’i tercih etti.

            ODTÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon yüksek lisans öğrencileri 09/19 Ekim  tarihleri arasında Eğirdir’de çalışma yaptılar. Prof. Dr.Cevat Erder, Prof. Dr. Ömür Bakırer, Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan, ODTÜ Mühendislik Fakültesi dekanı Prof. Dr. Uğurhan Akyüz, Yard. Doç. Dr. Güliz Bilgin Altınöz, Öğr. Gör. Dr. Fuat Gökçe,  Asistanlar; Özgün Özçakır,  Leyla Etyemez, Filiz Diri, Betül Kurtuluş ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik  ekip Yeşil Ada’da bulunan tarihi hamamı ve papazın evi olarak bilinen konağı dönem projeleri için çalıştılar. 10 gün süren çalışmaları boyunca Eğirdir’de bulunan ekip çalışmalarını Ankara’da devam ettirecekler.

            Öte yandan 17 Ekim Cuma günü ilçemize ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 3.sınıf tasarım stüdyosu yürütücülerinden Aydan Balamir, Kadri Atabaş , Asistan Gonca Tunçbilek ve öğrencilerden oluşan 29 kişilik ekip de dönem çalışmalarını yapmak amacıyla Eğirdir’e geldiler. 17/19 Ekim tarihleri arasında Eğirdir Çevresi ve Yeşil Ada’da çalışmaları yürüten ODTÜ Mimarlık Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Eğirdir’de çalışma yapmaktan büyük keyif aldıklarını belirttiler.

            Cumartesi günü akşamı Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün de katkılarıyla verilen yemekte buluşan  ODTÜ’ lü akademisyenler ve öğrenciler bir kez daha Eğirdir’e hayran kaldıklarını, her fırsatta tekrar Eğirdir’e uğrayacaklarını ilettiler. 10 gün içerisinde Eğirdir Halkı ile  sıcak iletişim kurduklarını belirten akademisyen ve öğrenciler, çok güzel bir çalışma dönemi geçirdiklerini ve dönem sonunda  iyi bir proje çıkaracaklarını sözlerine eklediler. Eğirdir’ i kendi memleketleriymiş gibi benimsediklerini söyleyen ODTÜ’lüler çalışma yaptıkları sırada kendileri ile başından sonuna kadar ilgilenen başta belediye başkanı Ömer Şengöl’e, Abdullah Kemal Sinan’a, Ada Muhtarı Şükriye Kılınç’a ve tüm Eğirdir Halkına, unutulmaz bir çalışma dönemi geçirdiklerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

            Bu değerli çalışmaları yapmak için Eğirdir’i seçmelerinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise gelecek nesillerimize katkı koyan her çalışmanın arkasında durduklarını, hele ki bu çalışmaların  Eğirdir bağlamında olması dolayısıyla  kendilerinin tam destek verdiklerini ve vereceklerini dile getirdi. Şengöl, Eğirdir’in akademik öneminin ülke içerisinde arttığını belirtirken, özellikle kültür varlıklarımızın bu denli ciddi ve profesyonel bir biçimde incelenmesinden  memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekledi.

            ODTÜ’lü ekipler 19 Ekim Pazar günü Ankara’ya dönmek ve çalışmalarını sürdürmek amacıyla ilçemizden ayrıldılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap