Eğirdir Üniversitesi'ne Doğru Adım Adım...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Üniversitesi'ne Doğru Adım Adım...
Haberin Tarihi: 21.10.2014 12:51:00 - Okunma Sayısı:2442 defa okundu.

Eğirdir Evi toplantılarının bu ayki konusu yine Eğirdir Üniversitesi oldu. Eğirdir Üniversitesi konulu toplantı 20 Ekim 2014 Pazartesi akşamı Eğirdir Evi'nde düzenlendi.

            Eğirdir Üniversitesi’ne Doğru Adım Adım...

 
            Eğirdir Evi toplantılarının bu ayki konusu yine Eğirdir Üniversitesi oldu. Eğirdir Üniversitesi konulu toplantı 20 Ekim 2014 Pazartesi akşamı Eğirdir Evi'nde düzenlendi.
Eğirdir’de Yükseköğretim ve sorunlarının da tartışıldığı toplantıya; Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl yanısıra hemşehrilerimiz; Ali Cengiz Ertürk, Abdullah Başyiğit, Erhan Savran, Veli Ercan Çetintürk, Abdullah Sinan, Nuri Erkan, Erdoğan Öngün, Ali Sinan, Nilgün Sinan, Mustafa Kemal Findos, Osman Çınar, Hande Özdamar Tığlı, Erol Kesici, Cavidan Kesici, Melek Kesici Tunaboylu, Hamdi Özdamar, İzzet Özdamar, Yaşar Kuzgun, Emine Kuzgun, Necati Savaş, Doğan Hun, Mahmut Tıknaz, Hasan Sakarya katıldı.
 

            Toplantının açış konuşmasını yapan Hande Özdamar Tığlı, önceki toplantıların özetini değerlendirerek bu toplantıların ardından ilçemizdeki esnaflar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruşları temsilcileri gibi birçok kişi ile görüştüklerini, Resmi bir taban olmadığı için insanların şüpheleri olduğunu söyledi. Özdamar, görüşmeler sonucunda genel kanının “hayal mi görüyorsunuz?” şeklinde olduğunu da üzülerek ifade etti. Daha sonra söz alan Erol Kesici, “çeşitli kesimlerle yaptığımız görüşmeler sonucu vardığımız kanı: Kimse birlikte olmak istemiyor, particilik olayını kıramıyoruz, biraraya gelemiyoruz” şeklinde serzenişte bulundu ve bazı kesimlerin de “siz önce yükseköğretimin sorunlarını halledin” gibi bir yargıyla konuya yaklaştıklarını söyledi. Bunun üzerine söz alan Belediye Başkanı Ömer Şengöl “Kötümserliğe kapılmayalım, bir yere takılıp kalmayalım.” dedi ve Eğirdir’linin uzun bir süreç olsa da bunu başarabileceğini ifade etti.

            Kaymakam Yalçın Yılmaz ise; “Eğirdir Üniversitesi kurulması gibi güzel bir işe destek olmayacak bir kişi bile düşünemiyorum. Hastanenin kurulması, Dağ Komando Okulu’nun Eğirdir’de kurulması gibi önemli kararlar alınırken de zorluklar yaşanmıştır. Eğirdirliler bu zorlukları aşabilir” ifadelerini kullandı.

            Toplantıda söz alan hemşehrimiz Mustafa Kemal Findos, Eğirdir Üniversitesi’nin Eğirdir’e çok yakışacağını ifade ederek “Bu konuda halkımızın desteğini almak çok önemli, İktidar Partisi yetkililerinin de tam desteği olması gerek. Konuyu çok iyi anlatmamız gerekiyor. ” dedi.

            Toplantıya telefonla bağlanan hemşehrimiz Zeki Tarhan, “Ankara’dan selam ve saygılar. Eğirdir Üniversitesi görüşmelerinin yapıldığı bu üçüncü toplantı. Biz de Ankara’da konuyu Durmuş Günay ile konuştuk. Günay’da Eğirdir’de Eğirdir Üniversitesi kurulması için çaba sarfeden hemşehrilerimizden biri. YÖK’te yaptığımız görüşmelerde edindiğimiz kanı “Eğirdirliler mevcut fakültelerine sahip çıkamazken, Üniversiteyi nasıl kuracak?” önce bu algıyı değiştirmeliyiz.

            Var olan fakülteleri geliştirmek, açık bölümleri geliştirmekten bahsediyor YÖK. Mevcut Yüksekokulumuzu fakülteye dönüştürmenin çabasını vermeli ve Üniversite kurulması için öne sürülen “3 fakülte” şartını yerine getirmeliyiz. Bir de Üniversite kurulması için gerekli “Nüfus kriterleri” var. Nedir bu? Üniversite kurulacak kentin nüfusunun en az 100 bin olması gerekiyor. Durmuş Günay hocamız, yaptığımız görüşmede bunun da 1 maddelik yasa teklifi ile aşılabileceğini ifade etti.

            Eğirdir’i kültür şehri yapacağız. Baskı gurubunu genişletmemiz gerekiyor.” dedi.

            Toplantıya katılan hemşehrimiz Mimar Ali Sinan “Eğirdir’e iyi bir şey yapılacağı zaman sen-ben olmamalı, siyaset yapılmamalı. Herkes bu konuda ben ne yapabilirim diye düşünüp kendi çapında bir şeyler yapabilir. Bireysel kıvılcımlar da çok önemli.” diye konuştu. Veli Ercan Çetintürk ise; “Örgütlenmemiş toplum hiçbir işe yaramaz. Siyasi Parti desteği şart. Dernek kurulacaksa yeni bir dernek kurulmalı” şeklinde saptamalarda bulundu.

            Mevcut yüksek okul dernekleri ile beraber hareket edilmesi konusunun da görüşüldüğü toplantıda, halihazırda var olduğu söylenen derneğin lağvedildiği, Eğirdir Üniversitesi kurulması için yeni bir dernek kurularak çalışmaların böyle yürütülmesinin daha sağlıklı olacağı görüşü toplantıya katılanlarca benimsendi. Kurulacak dernekte Kaymakamlığın görevlendireceği bir temsilci, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, hemşehrilerimiz Ali Cengiz Ertürk, Necati Savaş, Erhan Savran, Abdullah Başyiğit, Abdullah Sinan ve Hande Özdamar’ın kurucu üyeler olarak görev almasına karar verildi. Belediye Başkanı Ömer Şengöl’de “Hande hanımın başkanlığında bu derneği kuralım. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Kaymakam Yılmaz da, “Derneğin amacı genişletilmiş bir toplantıda halkımıza, esnaflarımıza anlatılabilir” şeklinde fikir beyan etti.

            Eğirdir Evi’nde yapılan toplantıda yükseköğretimin sorunları da görüşüldü. Erol Kesici, Eğirdir Meslek Yüksek Okulu’nun kazanan 150 kişinin kalacak yer bulamadığı gerekçesiyle kayıt yaptırmadığı duyumunu aldıklarını ifade etmesi üzerine Belediye Başkanı Ömer Şengöl” Okulun açıldığı ilk 15 gün kalacak yer konusunda şikayetler oluyor. İki hafta sonra her şey yoluna giriyor. Bu her yerde böyle. Ben bu yüzden kayıt yaptırmayanlar olacağını düşünmüyorum.” dedi.

            Hemşehrimiz Yaşar Kuzgun da “İlçemizde öğrencilerin kalabileceği yeni apartlar yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Eğirdir’de hiçbir öğrenci açıkta kalmaz.” diye konuştu.

            İlçemizdeki yüksek okullarda tercih edilen yeni bölümlerin açılması konusu da gündeme gelirken Belediye Başkanı Ömer Şengöl “Bu idari bir sorun. Yeni bölümler açılması için elbirliği yapmak şart. Eğirdir Belediyesi zamanında fidanlık açılması için arazi vermiş, Orman fidanlığı için az bir bedelle yer tahsis etmiş. Eğirdir’li üzerine düşeni her zaman yerine getirmiş, bundan sonra da getirecektir. Eğirdir, övünülecek güvenlikte bir ilçedir.” diye konuştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap