İlçe Hıfzısıhha Kurulu Toplandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İlçe Hıfzısıhha Kurulu Toplandı
Haberin Tarihi: 1.11.2014 09:04:00 - Okunma Sayısı:1522 defa okundu.

İlçe Hıfzısıhha Kurulu 28 Ekim 2014 Salı günü saat 11.00'de Kaymakam Yalçın Yılmaz başkanlığında toplandı.

İlçe Hıfzısıhha Kurulu Toplandı

 

- Kantin ve okul yemekhaneleri denetlenecek.

- Okul tuvaletlerinde lavabolara sıvı sabun niteliğinde temizlik

malzemeleri ve tuvalet kağıdı, kağıt havlu konulacak.

- Öğrencilerin kantinlerde satışı yasak olan gıda maddelerine

okul çevresindeki satış noktalarından ulaşmaları engellenecek.

 

            İlçe Hıfzısıhha Kurulu 28 Ekim 2014 Salı günü saat 11.00’de Kaymakam Yalçın Yılmaz başkanlığında toplandı. “Okul Sağlığı hizmetleri, öğrencilerin sağlığını değerlendirmek, korumak ve geliştirmek” konulu toplantıya; Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nazif Aydın, Askeri Tabip Tbp. Yb. Güngör Güner ve Hükümet Veterineri Zeliha Koplay katıldı.

            Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kaymakam Yalçın Yılmaz: “Okul sağlığı hizmetleri: öğrencilerin sağlığını değerlendirmek, korumak ve geliştirmek için yapılan çalışmaların tümüdür.  Okul sağlığı hizmetleri kapsamında sağlığın korunmasına yönelik çalışmalar arasında beslenme, spor etkinlikleri, sağlık eğitimi, çevre sağlığı hizmetleri yer almaktadır” dedi.

            İlçe hıfzısıhha kurulu toplantısında; Kantin ve okul yemekhanelerinin rutin aralıklarla denetlenmesine, Okul çevresinde açıkta gıda satışının önlenmesine, Kantin ve yemekhaneler ile okul çevresinde gıda satışı yapan işyerlerinin gerekli teknik ve hijyenik şartlara uygun faaliyet göstermesinin sağlanmasına, Kantin ve yemekhanelerde sağlığa uygun, çocuk ve gençlerin yeterli ve dengeli beslenmelerinin sağlanmasına yönelik besinlerin satışının yapılmasının özendirilmesine, Öğrencilerin teneffüs ve öğle aralarında kantinlerde satışı yasak olan gıda maddelerine okul çevresindeki satış noktalarından ulaşmalarının engellenmesine, Okullarda içme ve kullanma sularının kesintiye mahal vermeyecek şekilde temin edilmesine, Su deposu bulunan okullarda su depolarının okul açılış, yarıyıl tatili ve yaz tatili olmak üzere yılda 3 kez okul idarelerince temizlenmesine, Okul tuvaletlerinin aktif klor ihtiva eden dezenfektanlar kullanılarak temizliğinin yaptırılmasına, Lavabolara sıvı sabun niteliğinde temizlik malzemeleri ve tuvalet kağıdı, kağıt havlu konulmasına karar verildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap