Isparta Elması 2. Ulusal Çocuk ve Ergen Obezitesi Sempozyumunda Tanıtıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta Elması 2. Ulusal Çocuk ve Ergen Obezitesi Sempozyumunda Tanıtıldı
Haberin Tarihi: 20.11.2014 09:16:00 - Okunma Sayısı:1244 defa okundu.

Isparta'nın yetiştirdiği tarımsal ürünlerle ilgili tanıtım atağına kalkan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Antalya Kemer Limak Limra Otel'de düzenlenen "2. Ulusal Çocuk ve Ergen Obezitesi Sempozyumu"nun serbest oturumunda; "Günde 1 Elma Obez Olma Projesi" sunumuyla Isparta elmasını tanıttı.

Isparta Elması 2. Ulusal Çocuk ve Ergen Obezitesi Sempozyumunda Tanıtıldı

 

            Isparta'nın yetiştirdiği tarımsal ürünlerle ilgili tanıtım atağına kalkan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Antalya Kemer Limak Limra Otel'de düzenlenen "2. Ulusal Çocuk ve Ergen Obezitesi Sempozyumu"nun serbest oturumunda; "Günde 1 Elma Obez Olma Projesi” sunumuyla Isparta elmasını tanıttı.

            "Günde 1 Elma Obez Olma Projesi" sunumu yapan İl Müdürü Cenk ŞÖLEN; "Obezite sempozyumu ile ilgili duyuru kurumumuza ulaşınca sempozyumda bildiri yapmanın çok uygun olacağını düşündüm. Çağın hastalığı obezite olduğu Tıp uzmanlarınca sıkça bahsediliyor. Bizde Türkiye'nin en çok ve en güzel aromalı elmalarını yetiştiriyoruz." dedi.

            İlk ve orta öğretimde elma dağıtımını sağlayabilme hedefini vurgulayan ŞÖLEN “Dünyanın gül, Türkiye'nin Elma Bahçesi Isparta'nın,  Eğirdir gölünün sağladığı uygun ekoloji sayesinde Türkiye'nin en güzel elmalarının yetiştiği, hatta dünyanın en güzel elma yetiştirme bölgesine sahibiz.

            Önemli olan insanlarımızı obez olmadan bilinçli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmaktır. Elmanın günlük beslenme programına mutlaka alınması gerekir " dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap