HUZUREVİ'NDE GERÇEK GİBİ DÜĞÜN...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HUZUREVİ'NDE GERÇEK GİBİ DÜĞÜN...
Haberin Tarihi: 6.8.2019 18:09:03 - Okunma Sayısı:2283 defa okundu.

Sosyal sorumluluk projesinde Eğirdir İnsanı yaşlısına sahip çıktı.


HUZUREVİ'NDE GERÇEK GİBİ DÜĞÜN...

Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK'ün onayı ile desteklenen sosyal proje Eğirdir'de renkli görüntülere sebebiyet verdi. Huzurevi sakinleri kendileri için gerçekleşen düğünle eğlendiler.
Bugün saat 12.00'de gelin alma konvoyu ile başlayan programda gelin ve damat dahil her şey bir sosyal projenin ürünüydü. Eğirdir Huzurevinden çıkan konvoy Yeşilada'yı dolaştı, gerçek düğün zanneden gençler konvoyun önünü sık sık zarf almak için kesti, fakat durumu sonradan fark ettiler, Konvoydan sonra Huzurevinde Düğün yemeği verildi, Huzurevi sakinleri doyasıya eğlendi.
Programa Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı Erhan SAVRAN, Belediye Şirket Müdürü Ömer YILMAZ, Isparta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup KÜTÜK, Huzurevi sakinleri, Huzurevi personeli ve öğrenciler katıldı.
Isparta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup KÜTÜK yaptığı açıklamada; 'Isparta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bugün Eğirdir Huzurevindeyiz. Biliyorsunuz 2019 yılı Bakanlığımız, Hükümetimiz ve Cumhurbaşkanlığımız tarafından 'Yaşlı Yılı' ilan edildi. Isparta İl Müdürlüğü bünyemizdeki ekibimiz de yaşlı yılı olması münasebeti ile böyle bir organizasyonda bulundular.

Yaşlı Yılı ilan edilmesi dolayısıyla bizim Bakanlık olarak, İl Müdürlüğü olarak yaşlılarımızla ilgili bu tür faaliyetlerimiz devam edecek. Bu organizasyonların temelinde yaşlılarımız var. Onlar bizim geleceğimiz, tarihimiz, kültürümüz. Bir millet yaşlılarına ne kadar çok sahip çıkarsa, ne kadar çok değer verirse geleceğine de o kadar çok ümitle bakabilir. Bu düşünceden hareketle biz yaşlılarımızı hayatın içinde tutmak için akran grupları ile, gençlerle beraber olacakları bu tür faaliyetleri önemsiyoruz. Şimdi de olduğu gibi arkadaşlarımız bir düğün organizasyonu yaptılar. Başından sonuna kadar bütün ritüellerin gerçekleştiği bir organizasyon. Yaşlılarımız da böyle bir ortamda kendilerini iyi hissederler, gençliklerini hatırlarlar, gençlerimiz de bu organizasyonun içindeyken bir gün yaşlı olacaklarını görürler ve ona göre hayatlarını dizayn ederler düşüncesi ile projemizin çıktısı da bu şekilde olacak. İnşallah hedefe ulaşmışızdır, inşallah başarılı olmuşuzdur. Yaşlılarımızın yüzünde oluşacak küçük bir tebessüm bizim hedefe ulaştığımızı gösterir. O tebessümü, o gülüşü görüyorum, gençlerimiz de eğleniyorlar. Onlara bakıyorlar, kendilerine ibretler çıkarıyorlar.

İnşallah bu ve benzeri faaliyetlerimiz devam edecek. Önümüzdeki günlerde de Uluborlu Huzurevimizde yapacağız. 2019 yılı süresince bu tür faaliyetlerimiz devam edecek. Emeği geçen proje ekibimizdeki bütün arkadaşlarımıza, işkur üzerinden bizde stajını yapan öğrencilerimize, müziğinden, gelininden, damadına kadar hazırlanmasında büyük bir özveride bulunan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Proje heyetine, bize her türlü destekte bulunan Eğirdir Belediyemize çok teşekkür ediyorum' dedi. 
Isparta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Arge Birimi Personeli ise yaptığı açıklamada; 'Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK'e, Başkan Yardımcısı Erhan SAVRAN'a, Eğirdir Belediyesi Basın Bürosu ve Personeline, Eğirdir Halkı ve Esnafına, Isparta KANSEV Derneğine, Huzurevi çalışanlarımıza, Eğirdir SHM çalışanlarına, Ateşböceği Müzik Grubuna, Isparta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak teşekkürü bir borç biliriz. Bugün Eğirdir Huzurevi sakinleri ikinci bahar mutluluğu yaşadılar. Yüzlerindeki gülümseme sizin eseriniz sevgili Eğirdir halkı. Sosyal sorumluluk projesinde Eğirdir İnsanı yaşlısına sahip çıktı. 'EĞİRDİR YAŞLISINA SAHİP ÇIKIYOR' Projesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.' dediler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap