Eğirdir'de Bisiklet ve Kent İçi Ulaşım

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de Bisiklet ve Kent İçi Ulaşım
Haberin Tarihi: 5.12.2014 16:05:00 - Okunma Sayısı:2241 defa okundu.

Günümüzde kent içi ulaşım üzerine çeşitli çalışmalar yapılmakta ve ulaşımın gerek çevreye gerekse bireylerin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını hayat pratiklerinin arasında yer almasına yönelik çalışmalara her geçen gün bir yenisi eklenmektedir.

Eğirdir’de Bisiklet ve Kent İçi Ulaşım

 

 

Günümüzde kent içi ulaşım üzerine çeşitli çalışmalar yapılmakta ve ulaşımın gerek çevreye gerekse bireylerin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını hayat pratiklerinin arasında yer almasına yönelik çalışmalara her geçen gün bir yenisi eklenmektedir. Pek çok il ve ilçede bisiklet kullanımının yaygınlaşması için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Bisiklet kullanımı ve yaygınlaştırılması Eğirdir’in gündeminde de uzun zamandır yer almakta ve sivil örgütlemeler ve yerel yönetim bu konuda önemli adımlar atmaktadır. 
Eğirdir Kent İnisiyatifi (EKİ) olarak geçtiğimiz haziran ayında, sayın Belediye Başkanının rehberliğinde bir teknik gezi yapmış ve bisiklet yolu konusunda yazı kaleme almıştık. Hayvanat bahçesinden başlayıp Yeşilada’ya devam etmesi planlanan bu yolun yapım çalışmalarının devam etmekte olduğunun ve bunun ötesinde ilkbahara bu yolun bilgisini almak oldukça sevindiricidir. En gelişmiş ve refah düzeyi yüksek toplumların ulaşım araçlarının başında bisikletin geldiğinin altını çizmekle birlikte toplumların gündelik yaşam pratiklerinin arasında bisikletin yer alması belirli bir süre zarfında gerçekleşmektedir. Ancak çevresel ve ekonomik etkisine bakıldığı zaman bisikletin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Eğirdir’de bisiklet bilincinin yerleşmesi için uzun zamandır çalışma gösteren ve gerek Eğirdir içinde gerekse göl çevresinde çeşitli bisiklet turları düzenleyen Eğirdir Bisiklet Topluluğunun, Eğirdir’e gelen turistlerin bisiklet ile kenti gezmesini sağlayan bisiklet kiralama ofislerinin bu konudaki değerli çalışmalarının dile getirilmesi gerekmektedir. Bisiklet çalışmalarında Eğirdir Bisiklet topluluğunun yıllardır göstermiş olduğu uğraşların da etkisiyle bugün Eğirdir'de yukarıda bahsedilen kilometrelerce uzunlukta bisiklet yolunun yapımı ivme kazanmıştır. Bundan sonraki süreçte açılacak olan bisiklet yolu ile ulaşımın, eskinin fakir bineceği olarak görünen fakat günümüzün en değerli ulaşım aracı olan bisiklet ile sağlanması ve bisiklet kullanımın yaygınlaştırılması için yapılacağından şüphe yoktur. EKİ, bisiklet grupları konusunda ayrı bir oluşum içinde olmayıp bu konuda çalışma yapan toplulukların çalışmalarına katkı sunacaktır. EKİ olarak bu konuda yapılan ve yapılacak olan tüm çalışmalara ve buna ilaveten Eğirdir'de yapılacak her türlü kültürel ve sosyal çalışmalara destek verdiğimizi belirtiriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap