EĞİRDİR'DEN ÇIKTILAR İŞ ZİRVESİNDE BULUŞTULAR...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR'DEN ÇIKTILAR İŞ ZİRVESİNDE BULUŞTULAR...
Haberin Tarihi: 15.12.2014 17:17:00 - Okunma Sayısı:1923 defa okundu.

Türkiye TÜGİK iş zirvesinde bir araya geldi. Eğirdir'i Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD) temsil etti.

EĞİRDİR’DEN ÇIKTILAR İŞ ZİRVESİNDE BULUŞTULAR…

 

- Türkiye TÜGİK iş zirvesinde bir araya geldi. Eğirdir’i Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD) temsil etti.

            11-14 Aralık 2014 tarihinde Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TUGİK) tarafından Titanic Delux Hotel Belek Antalya’da düzenlenen ve 8 federasyona bağlı derneklerin katılımıyla gerçekleştirilen genişletilmiş iş zirvesine, Eğirdir’i temsilen Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD) üyeleri Erhan Savran, Abdullah Başyiğit, Mustafa Selek ve Eray Uslu katıldı.

            Üç gün süren iş zirvesine Türkiye’nin önde gelen firmalarının temsilcileri ekonomistleri, yazarları, siyaset uzmanları, çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ve 8 federasyon temsilcileri ile federasyonlara bağlı dernek yöneticileri katıldı.

            Zirvenin ilk günü, TUGİK Yönetim Kurulu Başkanı Güral Holding Yöneticisi Erkan Güral’ın konuşmalarıyla başladı. TUGİK yüksek istişare konseyi başkanı Erhan Özmen’in konuşmalarının ardından Anadolu Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Gökhan Turan’ın yönetiminde Türkiye ve dünya pazarlarında önemli cirolar yakalamış olan firma temsilcilerinin katılımıyla “girişimcilikte fark yaratanlar” paneli düzenlendi. Panelde Türkiye ekonomisine yön veren, katma değer katan bu firmaların başarı hikayeleri anlatılarak, iç ve dış pazarlarda üretim, reklam, satış, pazarlama ve inovasyon zincirinde başarı sağlanması için neler yapılabileceği ve pazarların mevcut ve gelecekteki durumu incelendi.

            Panele konuşmacı olarak, Sütiş yönetim kurulu ve Beşiktaş Kulübü üyesi Emre Kocadağ, Adopen yönetim kurulu başkanı Mustafa Sak, şölen çikolata ceosu Elif Çoban ve uluslar arası halkla ilişkiler derneği İpra 2014 dünya başkanı Dr. Zehra Güngör katıldı.

            Panel karşılıklı yapılan akıl fırtınası (brainstorming) ile sona erdi.

            Zirvenin ikinci günü, Tugik yönetim kurulu başkanı Erkan Güral ve Tugik yüksek istişare konseyi (YİK) başkanı Erhan Özmen’in kısa konuşmaları ile başladı. Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin’in yürütücülüğünde “2014’ü bitirirken Türkiye’de ve dünyada eko-politik gündem ve 2015 beklentileri” konulu panel düzenlendi.  Panele, Dr. Can Fuat Gürlesel, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ile gazeteci yazar ve iletişim uzmanı Ali Saydam katıldı.

            Panelde, Dr. Can Fuat Gürlesel  “Türkiye’nin cari açığının analizi ve çözüm önerileri” ile ilgili sunum yaptı. Bu sunuma Prof. Dr. Kerem Alkin de katkıda bulundu.

            Akademisyen yazar Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan “Türkiye gündemi, çözüm süreci, dünya ekonomisi, sosyo-kültürel yapısının Türkiye ile entegrasyonu ve sanayi toplumuyla sanayi sonrası toplumunun arasındaki etkileşim süreci”  üzerine sunum yaptı.

            Gazeteci Yazar ve İletişim Uzmanı Ali Saydam, “Discovery the potential” sunumunda diplomasi ile kamu diplomasisi arasında fark olduğunu, diplomasinin ülkeler arasındaki devlet iletişiminden oluştuğunu, kamu diplomasisinin ise bir ülke ile diğer ülke halkının iletişimi olduğunu belirtti. 1950 li yıllardan sonra diğer ülkelerde Türkiye imajının dünya medyasında reklam ve filmlerle negatif olarak algılattırıldığını belirtti. Yıllardan beri süregelen basın, medya ve filmlerle oluşturulan bu negatif algının son yıllarda olumlu gelişmeler göstererek değişmeye başladığını. Bu değişimin basit olmadığından bahsetti.

            Dünya ülkeleri arasında olumlu bir Türkiye imajı gerçekleştirilebilmesi için toplumun dinamiği olan devlet, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının önemini vurguladı. Sivil toplum kuruluşlarına bu dönem içerisinde daha fazla iş düştüğünden bahsetti.

            Eğirdir’de ve Türkiye’de yapmış olduğu faaliyetlerle ön plana çıkan Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD) başkanı ve yönetim kurulu üyeleri iş zirvesinde bir kere daha öne çıktı. İş zirvesi sürecinde toplantılara fikirleriyle katkıda bulunarak bundan sonraki TUGİK yol haritasında neler yapılabileceğini vurgulayan EGİAD üyeleri TUGİK olarak üyeler arasındaki iletişimin üst noktalara çıkarılarak ekonomik birlikteliklerin daha da yoğun şekilde oluşturulması gerektiğinden bahsettiler. EGİAD üyelerinin diğer dernek üyeleri ile TUGİK başkanı ve yönetimiyle olan sıcak iletişimi beğeni topladı.  

            EGİAD tarafından yapılan açıklamada “Büyük TUGİK ailesinin bir üyesi olan Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD) bundan sonra da sosyo-ekonomik yapıyı dikkate alarak kültürel ve toplumsal gelişmenin ön planda olduğu büyük TUGİK ve büyük Türkiye hedefine her zaman yürüyecektir.” denildi.

            Başkan Osman Gök ve ekibine çalışmalarında başarılar dileriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap